A Louis Vuitton keresi Marc Jacobs utódját?

2013.június.18.

Ugyan még egy év hátra van Marc Jacobs szerződéséből, de már most pletykálni kezdtek arról, hogy ki válthatja majd a Louis Vuitton élén a dizájnert.

Eltapsolta a bizalmat?
Eltapsolta a bizalmat?
Fotó: SeanCunningham

Kicsit meglepő, hogy egyáltalán szóba került, hogy a sztárdizájnert leválthatják a divatház kreatív igazgatói posztjáról, de jobban meggondolva a dolgot, talán mégsem annyira valószínűtlen a feltételezés. Az idén éppen 50 éves Marc Jacobs 16 éve vezeti a Louis Vuittont. Nem mondhatnánk, hogy a tulajdonosoknak oka lehetne a panaszra, hiszen az amerikai tervező vezetése alatt valósággal szárnyakat kapott a márka, az utóbbi évtizedben sikeresen terjeszkedtek, mind a Távol-Keleten, mind pedig Kelet-Európában. A brand értéke egyértelműen növekedett Marc Jacobs regnálása alatt, ráadásul a divattervező nemcsak az aktuális kollekciókat vitte sikerre, de remekül feltalálja magát a médiában is, ami szintén erősítette a Louis Vuitton helyzetét.

Ezek alapján arra számíthattunk volna, hogy Marc Jacobs helye stabil, és újabb hosszútávú szerződést kap majd a tulajdonosoktól. Nos, nincs kizárva, hogy végül marad majd a Louis Vuitton vezető tervezője, de azért utalnak rá jelek, hogy jövőre véget érhet a tervező és a divatház kapcsolata.

Az első jel mindenképpen a Dior-botrány volt. Amikor John Gallianót kirúgták rengeteg név felmerült a pótlására, és sokak szerint éppen Marc Jacobs volt a legesélyesebb. Állítólag ekkor a tulajdonosok fontolóra vették, hogy Marc Jacobs átül a Dior vezető tervezői székébe. Az amerikai dizájner azonban a pletykák szerint határozottan nem akart Galliano utóda lenni. A háttérben zajló tárgyalásokról keveset tudni, de az a hír járta, hogy Jacobs nagyon borsos árat kért volna a cseréért. Elképzelhető, hogy Bernard Arnault, a Louis Vuitton és a Christian Dior márkát is tulajdonló LVMH cégcsoport tulajdonosa, zokon vette, hogy a dizájner ellenszegült. Igaz, ha jövőre kiadja a tervező útját, még igencsak szoros kapcsolatban maradnak, hiszen ő a tulajdonosa Marc Jacobs saját nevén futó márkáinak is.

Egyelőre még nem több pletykánál, de állítólag komoly jelölt is van már Marc Jacobs helyére, ha hinni lehet a bennfenteseknek, akkor az LVMH vezetői már tárgyalóasztalhoz ültek a Balenciaga márkát felfuttató, és tavaly a divatmárkától távozó Nicolas Ghesquiére dizájnerrel. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Ez is érdekelhet

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói