A menő lányok feketében járnak

2014.szeptember.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Manhattanben nagyon nehéz úgy felöltözni, hogy kitűnjél a tömegből, szinte lehetetlen. A Lincoln Center közelében azért lehet találkozni olyanokkal, akik megkísérlik.

A menő lányok feketében járnak
Fotó: Rexfeatures

Elárulunk egy titkot: a hófehér csipkefelsőt hatalmas aranygömbökből álló nyaklánccal, rózsaszín melegítőnadrággal, és szemre is méregdrága tűsarkúval kombináló, nagy kedvvel pózoló lányok, csekélyebb számban fiúk a divathét bejárata előtt, nem a fontos emberek. Ők csak azért a még 15 percig sem tartó hírnévért jönnek ide, amit az önjelölt streetstyle blogger fotósoktól, furcsaságra éhes turistáktól megkaphatnak. A fontos emberek ugyanis feketében vannak. Feketében fogadnak a backstage bejáratánál a mindig mosolygós szervezők, tiszta feketében nyomkodják a modellek telefonjaikat két bemutató között. Feketében és napszemüvegben érkeznek a divatújságírók, a véleményvezér bloggerek, és szintén csakis feketében vannak a minden show-ra jutó hírességek is.

A most zajló divathetek a jövő tavasz-nyári trendekről szólnak, de ha szétnézünk, egy show közönségén megállapíthatjuk, hogy a modellek vonulása közben lelkesen bólogató celeb, vagy a mereven maga elé bámuló szakértő számára lényegtelen is, hogy divat lesz-e nyáron a szafari, vagy a geometriai minták hódítanak újra, hiszen magánhasználatra ki fognak tartani a fekete mellett.

Szerencsére a kifutón ennél látványosabb, és főleg színesebb volt a kínálat. Mara Hoffman bemutatóján, ahol a GLAMOUR is járt, persze másra nem is számíthattunk, hiszen a tervezőnő még 2010-ben egészen extrém színes, afrikai törzsi mintákkal díszített kollekcióval debütált. Az évek során egyre letisztultabbá váló szín- és mintahasználatnak köszönhetően 2015-re már az afrikai és orientális hatás már csak nyomokban lelhető fel a ruhákon, viszont még mindig a saját, most már inkább geometrikus irányba elmozduló printek adják a ruhák karakterét. A nyári kollekcióból természetesen nem hiányozhattak a fürdőruhák sem, hiszen 2008 óta immár önálló brandként is megjelent, és azonnal igencsak kedveltté vált a Mara Hoffman név. A Sunrisers névre keresztelt kollekció alapszíne a fehér volt, amelyet fakó színű geometriai printek ellensúlyoztak. Olyan volt, mintha egy régi, a 70-es évekből származó kissé kifakult tengerparti fotóról léptek volna le a modellek, hogy erősebb legyen a hatás, a show zenei mixében felbukkant például Jim Morrison hangja is. Nem ő volt az egyetlen Morrison a bemutatón, hiszen a fő helyen, a Dr. House gyönyörű szőkesége, Jennifer Morrison foglalt helyet az első sorban. A színésznő a show előtt készségesen pózolt a kameráknak, amikor sikerült közelebb férkőznünk hozzá, akkor éppen arról beszélt egy riporternek, hogy a húga, Julie fedezte fel először a Mara Hoffman márkát, és azóta ő is lelkes híve tervezőnek.

Nem álljuk meg, hogy ne pletykálkodjuk el, közvetlenül előttünk a gyönyörű korábbi modell, a Sports Illustrated Swimsuit Issue-jának bombázója, Tori Praver ült. A szőkeség ugyan még csak 28 éves, de a modellkedéstől visszavonult, és fürdőruhatervezésbe fogott. Tori valószínűleg nem ipari kémkedés céljából érkezett, hiszen a 180 centijével még ülve is eléggé feltűnő jelenség volt.

Egy szót sem ejtettünk a sminkekről, de nem véletlenül, hiszen a Maybelline magyar sminkmestere, Larion Oscar maga is a backstage-ben dolgozott a Mara Hoffman show sikeréért, és hamarosan részletesen be is számol nektek a tapasztalatairól!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője