A menő lányok feketében járnak

2014.szeptember.7.

Manhattanben nagyon nehéz úgy felöltözni, hogy kitűnjél a tömegből, szinte lehetetlen. A Lincoln Center közelében azért lehet találkozni olyanokkal, akik megkísérlik.

A menő lányok feketében járnak
Fotó: Rexfeatures

Elárulunk egy titkot: a hófehér csipkefelsőt hatalmas aranygömbökből álló nyaklánccal, rózsaszín melegítőnadrággal, és szemre is méregdrága tűsarkúval kombináló, nagy kedvvel pózoló lányok, csekélyebb számban fiúk a divathét bejárata előtt, nem a fontos emberek. Ők csak azért a még 15 percig sem tartó hírnévért jönnek ide, amit az önjelölt streetstyle blogger fotósoktól, furcsaságra éhes turistáktól megkaphatnak. A fontos emberek ugyanis feketében vannak. Feketében fogadnak a backstage bejáratánál a mindig mosolygós szervezők, tiszta feketében nyomkodják a modellek telefonjaikat két bemutató között. Feketében és napszemüvegben érkeznek a divatújságírók, a véleményvezér bloggerek, és szintén csakis feketében vannak a minden show-ra jutó hírességek is.

A most zajló divathetek a jövő tavasz-nyári trendekről szólnak, de ha szétnézünk, egy show közönségén megállapíthatjuk, hogy a modellek vonulása közben lelkesen bólogató celeb, vagy a mereven maga elé bámuló szakértő számára lényegtelen is, hogy divat lesz-e nyáron a szafari, vagy a geometriai minták hódítanak újra, hiszen magánhasználatra ki fognak tartani a fekete mellett.

Szerencsére a kifutón ennél látványosabb, és főleg színesebb volt a kínálat. Mara Hoffman bemutatóján, ahol a GLAMOUR is járt, persze másra nem is számíthattunk, hiszen a tervezőnő még 2010-ben egészen extrém színes, afrikai törzsi mintákkal díszített kollekcióval debütált. Az évek során egyre letisztultabbá váló szín- és mintahasználatnak köszönhetően 2015-re már az afrikai és orientális hatás már csak nyomokban lelhető fel a ruhákon, viszont még mindig a saját, most már inkább geometrikus irányba elmozduló printek adják a ruhák karakterét. A nyári kollekcióból természetesen nem hiányozhattak a fürdőruhák sem, hiszen 2008 óta immár önálló brandként is megjelent, és azonnal igencsak kedveltté vált a Mara Hoffman név. A Sunrisers névre keresztelt kollekció alapszíne a fehér volt, amelyet fakó színű geometriai printek ellensúlyoztak. Olyan volt, mintha egy régi, a 70-es évekből származó kissé kifakult tengerparti fotóról léptek volna le a modellek, hogy erősebb legyen a hatás, a show zenei mixében felbukkant például Jim Morrison hangja is. Nem ő volt az egyetlen Morrison a bemutatón, hiszen a fő helyen, a Dr. House gyönyörű szőkesége, Jennifer Morrison foglalt helyet az első sorban. A színésznő a show előtt készségesen pózolt a kameráknak, amikor sikerült közelebb férkőznünk hozzá, akkor éppen arról beszélt egy riporternek, hogy a húga, Julie fedezte fel először a Mara Hoffman márkát, és azóta ő is lelkes híve tervezőnek.

Nem álljuk meg, hogy ne pletykálkodjuk el, közvetlenül előttünk a gyönyörű korábbi modell, a Sports Illustrated Swimsuit Issue-jának bombázója, Tori Praver ült. A szőkeség ugyan még csak 28 éves, de a modellkedéstől visszavonult, és fürdőruhatervezésbe fogott. Tori valószínűleg nem ipari kémkedés céljából érkezett, hiszen a 180 centijével még ülve is eléggé feltűnő jelenség volt.

Egy szót sem ejtettünk a sminkekről, de nem véletlenül, hiszen a Maybelline magyar sminkmestere, Larion Oscar maga is a backstage-ben dolgozott a Mara Hoffman show sikeréért, és hamarosan részletesen be is számol nektek a tapasztalatairól!

Ez is érdekelhet

Idealizált romantika punk életérzéssel – Martin Wanda fotóssal beszélgettünk

Idealizált romantika punk életérzéssel – Martin Wanda fotóssal beszélgettünk

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke