Te bevállalnád? Merész táskák a magyar márkától

Nemrégiben meséltünk a Müskinn és Zina közös, formabontó táskáiról, most pedig újabb kollekcióval rukkolt elő a három tervezőlány. Az új táskákat ezúttal alkotótárs nélkül, egy régi elképzelést újragondolva valósították meg, és a bemutatón nekünk is elárultak pár részletet a Tigris névre hallgató szettről.

Hogyan jött a Tigris kollekció ötlete?
Korábban is készítettünk hasonló táskákat kollaborációk részeként vagy megrendelésre, viszont akkor még nem működtek önálló kollekcióként. Viszont ezek lettek a Müskinn legnépszerűbb darabjai, ezeket rendelték legtöbben, mert a mindennapokban is hordhatóak. Úgy döntöttünk, újraértelmezzük őket. Emellett szerettünk volna egy kis üzenetet is elrejteni bennük: az alapmotívum a tigris, ami az erő és az egészség jelképe a kínai kultúrában, és a három modell mellé terveztünk egy átlátszó táskát is. Elsőre merész ezt viselni, hiszen mindenki pontosan látja, mi van nálad, viszont mi éppen erre akartuk felhívni a figyelmet: merd megmutatni, hogy ki vagy!

Ez az első olyan kollekciótok, ami nem kollaborációból született. Önállóan, vagy másokkal együtt dolgoztok szívesebben?
Mindegyik más. Most a saját ötleteinket bontakoztattuk ki, és teljes mértékben a saját elképzeléseinket valósíthattuk meg. A kollaborációknál egy másik fél munkásságába is bele kell látni, együtt gondolkodni vele.

Ezúttal bevettétek a pirosat is a kollekciótokba, ami merőben eltér az eddigi színvilágotoktól. Hogy-hogy így döntöttetek?
A Zinás kollekcióban kezdtük el használni a pirosat, a Zinás lányok ötlete alapján. Végül mi is nagyon megszerettük, így bennmaradt. És maga a szín is fontos jelentőséggel bír számunkra, az erőt, az önbizalmat jelképezi.

A korábbi kollekcióknál környezetbarát anyagokat használtatok. A Tigris esetében is tovább vittétek ezt a vonalat?
Most is sok újrahasznosított anyagot használtunk, illetve az alapanyagok 90%-a magyar eredetű. Sajnos 100%-osan nem tudjuk még megvalósítani ezt, mert itthon sok anyag nem elérhető, és elég nagy kihívás is, de törekszünk rá.

Milyen jövőbeni terveitek vannak?

Ősszel jön ki az új kollekciónk, ami egy újabb kollaboráción alapul. Ezúttal szeretnénk eltávolodni picit a művészeti világtól, mert a Zina és Alpár esetében is a saját, kreatív közegünkből építkeztünk. Most szeretnénk ettől eltávolodni picit, de a témát még nem döntöttük el.

Ez is érdekelhet

Így zárta a hétvégét Böbe

Így zárta a hétvégét Böbe

Tedd & Ne tedd

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Sztárhírek

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR