A nagyvárosi sikk és a biciklizés szeretete találkozik az új magyar márkában - Emysha

2015.augusztus.24.

Emese jelenleg a KREA Kortárs Művészeti Iskola divattervező-szakos hallgatója, korábban marketingkommunikációt tanult, majd újságírással foglalkozott, és jógát oktatott. Azonban hamar rájött, hogy sokkal inkább olyan szakmát szeretne, amiben 100%-osan ki tud teljesedni. Így három éve elköteleződött a divattervezés mellett.

Hogyan fogtál neki a tervezésnek?
Az elején kísérletezések sokaságát vonta maga után, gyakornok voltam a Je Suis Belle-nél, versenyeken indultam, projekteket indítottunk a nulláról, díszletet terveztem a Maladype színházban Hajdú Szabolcs egyik darabjában. Még nem fejeztem be a KREA-t, most leszek harmadéves, de éreztem magamban az indíttatást, hogy elkezdjem a saját márkámat. A divattervezői tanulmányaim során rengeteget kísérleteztem, hogy milyen vagyok, mit szeretek tervezni, mik az erősségeim és gyengeségeim, és tavaly ősszel elkezdtem érezni, mi az a vonal, amire szeretném a brandemet felépíteni. Volt jó néhány ötletem, és ezt egy koncepcióban foglaltam, így született meg a 2015-ös ősz/téli kollekcióm.

Mit kell tudni az első kollekciódról?
A kollekció a márka stílusjegyeit és hangulatát mutatja be: városi, energikus, bringás, csajos, praktikus, cuki, játékos és átgondolt. Az az alapelvem, hogy a funkcionalitás találkozzon az esztétikával. Adott egy hátizsák, amit szívesen hordasz bringázáshoz is, ez egy abszolút fontos szempont nálam, és ha hosszúra nyúlik a nap, még a buli szettedet is feldobja. Ha megunod, lecserélheted a pántjait, belenézel, és fehér szemek néznek vissza rád, az oldalait pedig varrás helyett gyöngyök kötik össze.

Ez igencsak különlegesen hangzik. A táskákon kívül még milyen kiegészítőket találunk az őszi kollekciódban?
A kollekció műbőr- és szitanyomott vászontáskákat, fém, üveg és aloe vera selyemfonál bojtokból készült ékszereket tartalmaz. Mindent én készítettem a grafikától, szabástól, címkéktől varráson keresztül a gyöngyfűzésig. A szitanyomásban kaptam segítséget Pálmától (Verkstaden), akivel korábban már dolgoztunk együtt projekteken, a Bringások éjszakáján. Természetesen, ha lesz lehetőségem, idővel szeretnék szakembert bevonni, remélhetően a kereslet miatt szükség is lesz rá.

Most éppen min dolgozol?
Jelenleg több projektem is fut, egy induló hazai férfiruha-márkánál tervezek, és segítek a márka felépítésében, a másik pedig egy általam tervezett ezüstszínű bringás esőkabát, aminek a hátából egy táska emelkedik ki – és ez táskatartóként is funkcionál. Ha minden jól alakul, akkor hamarosan többet fogtok tudni mindkettőről.

És hogy látod az Emysha jövőjét?
Az Emyshával kapcsolatos terveim közé tartozik, hogy minél több hazai tehetséges fiatallal (grafikus, fotós, stylist, stb.) kooperáljak; kipróbáljuk, mit tudunk együtt kihozni az ötleteinkből. Szeretném a táska- és ékszer termékvonalat bővíteni, illetve ha készen állok majd rá, akkor olyan ruhakollekcióval előrukkolni, ami hasonló szellemiségben készül, és bringázáshoz ideális darabokat tartalmaz.

Szerinted hol helyezkedik el az Emysha a hazai piacon a többi biciklis márka mellett?
Több bringás márka van a piacon, őket nem tekintem konkurenciának, szeretem és elismerem a munkáikat, az Emyshát úgy fogom fel, hogy sajátos stílusával, hangulatával kiegészíti a hazai kínálatot.

Az Emysha Facebook oldal: https://www.facebook.com/emysha.budapest
Moroncsik Emese szakmai oldala: https://www.behance.net/emesemoroncsik

Fotó: Eve Deak Photography
Styling: Bella Rácz
Modellek: Timi Horváth, Bella Rácz
Ruhák: Retrock


Ez is érdekelhet

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói