Az amerikai mozi klasszikusai, felismerhetetlen modellek, sok villantás - Marc Jacobs bemutatójával zárult a New York-i divathét

2015.szeptember.18.

Kettőt pislogtunk és a New York-i divathétnek máris vége. Tegnap este Marc Jacobs újabb, máris legendásnak mondható show -jával zárult a divathét.

Kendall Jenner
Fotó: RexFeratures

Egy hirtelen váltás miatt a divatbemutatót az eredeti helyszínről New York egyik legrégebbi mozitermébe, a Ziegfeldbe helyezték át, ahol egy fantasztikus, korhű eseménynek lehettünk a szemtanúi, melynek címe Marc Jacobs: Csak ma este! volt.

Amerika sok mindenben elöljáró, de talán Hollywooddal gyakorolta a legnagyobb hatást a világra. A dizájner 2016-os tavasz-nyári kollekciója pedig az amerikai film előtt tiszteleg. Ahogy a New York-i születésű tervezőtől már megszokhattuk a nosztalgia nagyon fontos szerepet játszik alkotásaiban. A rendkívül színes és részletgazdag kollekcióiban számtalan szimbólum, kultúrtörténeti utalás, és rejtett jelentést hordozó motívum lelhető fel. A helyváltoztatás pedig csak még többet adott hozzá a már így is igencsak különleges kollekcióhoz, hiszen rögvest Manhattan egyetlen mai napig működő egytermes, klasszikus mozijához igazították a show egész felépítését a popcornos díszlettől a cukorkaárus lányokig.

adriana lima
Fotó: Rexfeatures

Az interaktív bemutató nemcsak a közönséget vonta be, a kifutó egészen félutcányi hosszúságú volt, és ameddig a modellek visszatértek az épületbe, addig a nagy kivetítőkön lehetett figyelni a teremből, hogy mi történik odakint. Mindezt pedig élő zene kísérte végig.

bella hadid
Fotó: Rexfeatures

A kollekció egyenesen imádnivaló, ehhez kétség sem fér, csillog-villog, szuper színes, egyszerűen gyönyörű, azonban a modellek sminkje nagyon felismerhetetlenné tette őket. Ha nem tudnánk, hogy a fotókon Emily Ratajkowski, Bella Hadid, Stella Maxwell, Kendall Jenner vagy Adriana Lima szerepel, bizony komoly fejtörést okozna megfejteni, kit is látunk.

Emily ratajkowski
Fotó: Rexfeatures

Ugyanakkor mindenképpen fontos megemlíteni, hogy a The Gossip szupervagány énekesnője, Beth Ditto is végiglejtett a kifutón, ráadásul nem is akármilyen ruhában.

beth ditto
Fotó: Rexfeatures

Ez is érdekelhet

9 etikett-lecke, amit a királyi család tagjaitól tanulhatunk

9 etikett-lecke, amit a királyi család tagjaitól tanulhatunk

Divathírek

Íme a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegének legjobb szettjei

Íme a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegének legjobb szettjei

Szépséghírek

Kate Middleton, Grace Kelly és Diana hercegnő szépségtitkai

Kate Middleton, Grace Kelly és Diana hercegnő szépségtitkai