Az elfogadás és a sokszínűség átjárta a bemutatót: mitől volt igazán különleges a Moschino show-ja?

2021.szeptember.16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Figyelem, figyelem! A Moschino szerelmesei és a divat iránt elkötelezett, egyedi stílust képviselők számára a következő tartalom és a benne szereplő divatfotók igazán magával ragadóak, esetenként egészen szédítőek lehetnek, így nem árt némi cukros itallal felvértezve felkészülni a Moschino nosztalgikus inspirálódású SS22-es showjára!

Az elfogadás és a sokszínűség átjárta a bemutatót: mitől volt igazán különleges a Moschino show-ja?
Fotó: Gettyimages.com

Ha valaki igazán ért a nagybetűs stílushoz és az egyedi, szó szerint ennivalóan édes, mégsem tömény divathoz, akkor az csakis Jeremy Scott lehet. A méltán elismert és világhírű amerikai divattervező nem csupán a Moschino divatház kreatív igazgatójaként ismert, de a márkája 1997-es nagy sikerű debütálása óta " a popkultúra legrettenthetetlenebb tervezője" , illetve "a divat utolsó lázadója" megtisztelő címeket is a magáénak tudhatja. Bájos kollekciói évről-évre lenyűgözik a munkája iránt érdeklődő nagyközönséget, arra buzdítva őket, hogy igenis merjenek nagyot álmodni és olyannak látni a világunkat, amilyen lehetne és ne olyannak, amilyen az valójában.

Különc, nagyon lázadó, mégis zabálnivalóan aranyos minden egyes darab, amelyet a divatzseni valaha megálmodott. A világunkban alapvetően jelen lévő jó és rossz a Jeremy által teremtett, csábítóan rózsaszínű univerzumban tökéletes harmóniában fér meg egymás mellett. Hogy mi lehet a márkában rejlő, felfedhetetlen titok? Miért imádják olyan sokan ezt a cukormázba bújtatott formavilágot és stílust? Most erre keresem a választ.

Talán azért, mert nekünk, embereknek szükségünk van a manapság oly annyira hiánycikknek számító játékosságra, az önfeledt, őszinte gyermeki rácsodálkozásunk képességére. A megdöbbentő, ugyanakkor tündéri dolgokra. Olyan játékokra, amelyeket egykor mi is birtokoltunk, azonban a felnőtté válás rögös útja során elidegenedve váltunk meg tőlük. Azonban a megválás már csak egy régi, poros emlék, hála a Moschino-nak, hiszen az elragadó márkának köszönhetően bármely korosztály megtalálhatja benne azt a kincset, amelyet már régóta keres.

A Moschino SS22-es showján felvonuló ruhákat elnézve pedig bennem is megfogalmazódott pár gondolat, amely talán a márka népszerűségének titka is egyben: pink pajkosság, kedvesség, bátorság és a kacér elegancia letisztultsága! Négy egyszerű jelzőnek tűnhetnek csupán a fentiek, azonban önmagukban felérnek egy kisebb csodával is. Hiszen mi másra lenne nagyobb szükségünk manapság, ebben a szürke, színtelen és önző világban, ha nem a pajkosságra, kedvességre, bátorságra és a kacér, ám ugyanakkor letiszult elegancia ötvöződésére? Hát ezek teszik olyan varázslatossá és ellenálhatatlanná Jeremy Scott márkáját, a Moschinot.

Érdekességek a Moschino elképesztő show-járól

Jeremy Scott hozzá méltó módon tért vissza a New York-i divathétre a Moschino legújabb kollekciójának meseszerű robbanásával. A show-t a gyönyörű Gigi Hadid nyitotta meg, kezében egy hatalmas cumisüveggel, majd a nézők egymás után cukrosabbnál cukrosabb pillanatoknak lehettek a szemtanúi. Bájos állatmotívumokkal tarkított darabok, már-már irigyllésre méltóan aranyos cukorkás öltönyök vonultak fel ezen a nem mindennapi divatbemutatón. Egy dologra pedig mindenki beveheti a mérget: 2022 tavasza és nyara bizony nem lesz teljes e darabok nélkül! Minden popdíva, dráma királynő és újdonsült csillag a pink mesevilág által inspirált Jeremy Scott újdonsült kollekciójában fog tündökölni, csak győzzük kivárni a 2022-es évet!

Fotó: Gettyimages.com

A tervezőt pedig semmi sem állíthatja meg. Tavaly a vírushelyzetre való tekintettel Jeremy úgy határozott, hogy a divatbemutató lemondása helyett inkább bábokon mutatja be a 2021-es tavaszi és nyári kollekcióit. Ha pedig nagy bezártság, akkor kár is lenne tagadni, hogy mindannyian vágytunk a féktelen rendezvényekre és a divatbemutatók izgalmas, pezsdítően szédítő világára. Egy olyan világra, ahol végre ismét önmagunk lehetünk és minden egyes percet örömmel élhetünk meg.

Igazi showra vágysz? Akkor Jeremy Scott a te embered, ugyanis a Moschino divatbemutatói minden évben elmaradhatatlanok és egyben utánozhatatlanok is. Éppen ezért nem csoda, hogy az idei show-n is hatalmas tömeg és harapható eufória tombolt. A rendezvényt az extravagancia és a gyermeki játékosság különös párosítása csak még felejthetetlenebbé varázsolta. Amikor pedig a nézők azt hitték, hogy ennél már nincs tovább és a meglepettségük újabb szinteket ütött meg, nos pontosan akkor döbbentek rá, hogy a Moschino még a legvadabb álmaikat is felül tudja múlni!

Fotó: Gettyimages.com

Jeremy gyermekkorunk elfeledett, ám annál többször mormolt mondókáit, dalait és édes meséit kötötte színes csokorba. A kollekció minden egyes darabjából csak úgy árad a szeretet, a nosztalgikus régi szép idők hangulata és az idős nagymamád jólesően forró ölelése. Éppen ezért a valóságtól túlságosan elrugaszkodott pinkes színvilág és a cuki állatkák mondanivalója sokkal mélyebb, mint első látásra tűnik.

A sokszínűség összekovácsol

Az elfogadás és a sokszínűség szele teljesen áthatotta a bemutatót, megmutatva ezzel a valódi értékeket és a sokszínűség csodás egyvelegét. Hatalmas előrelépést és még annál is meghatóbb pillanatoknak lehettek szemtanúi a nézők, amikor Aaron Rose Philip fekete, transznemű és kerekesszékes modell is a kifutó sztárjai között tűnt fel. Bárki bármit is mondjon, nála büszkébben és őszintébben még egy modellt sem láttam ruhát viselni. Minden kis mozdulatában, egész arckifejezésében ott volt az a földöntúli öröm és elégedettség, hogy ő is a show nagybetűs résztvevője lehet!

Fotó: Gettyimages.com

Ha pedig különbözőség, akkor Winnie Harlow modell sem maradhatott ki a gyönyörű modellek sorából. A ritka bőrbetegségben szenvedő, egzotikus fiatal szépség babarózsaszín, állatmintákkal tarkított ruhában vonult végig a kifutón. Szív alakú kis táskája és a szetthez tökéletesen illeszkedő fülbevalójával pedig mindenkit levett a lábáról.

Fotó: Gettyimages.com

Végső pontként jogosan merülhet fel a kérdés: mégis honnan nyerte Jeremy az inspirációt? Annyit elárulhatok, hogy nem a nagymama régi ruhái között szállta meg az ihlet, sokkal inkább egy régi mondókát és egy csodás mesét ötvözött a képzeletében, amelynek köszönhetően megszületett ez a vörös szőnyegért kiáltó kollekció. A tervező kedvenc könyvei közé tartozott az Alíz Csodaországban, míg a gyermeki mondókák közül a "Mary had a Little Lamb" raagdta meg a fantáziáját. Így történhetett, hogy ez az imádnivaló kis tanyasi állatka lett az egyik hősmotívum az idei szezon kiegészítői terén.

Merüljünk el ebben a babrózsaszín életszemléletben és ne hibáztassuk magunkat azért, mert beleszerettünk valami egyedibe és igazán szerethetőbe!

Szerző: Tollas Tímea

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Rúzsa Magdi gyermeke a legszorgosabb kisgyerek, akit valaha láttunk

Rúzsa Magdi gyermeke a legszorgosabb kisgyerek, akit valaha láttunk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője! (x)

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője! (x)

PR

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

PR

Ezekkel a módszerekkel felveheted a harcot a pattanásokkal és pigmentfoltokkal (x)

Ezekkel a módszerekkel felveheted a harcot a pattanásokkal és pigmentfoltokkal (x)

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)