“12 inspiráló görög istennő erejét csomóztam és öltöttem bele a ruhákba” - itt az első DADO makramé ruhakollekció!

2021.május.31.

Dénes Dalma, a DADO makramé tervezője már javában közelített a karrierje csúcsa felé, amikor szerencsém volt vele személyesen is megismerkedni és élőben megtekinteni elképesztő makramé kreációit.

A tervező akkor még táskák, karkötők, övek és home dekor készítésével foglalkozott, most viszont egy teljesen új irány felé fordult és megalkotta a DADO első makramézott ruhakollekcióját, amely a MYTHOS nevet kapta!

A MYTHOS kollekció egy 14 ruhadarabból és 13 kiegészítőből álló kollekció, amelyeket kedvükre kombinálhatnak a viselők bármilyen alkalomra. A tervező régi nagy álma volt, hogy megvalósítsa a kollekciót, aminek februárban kezdett neki. Fontos megjegyezni, hogy Dalmának minden kollekciója egy jól kidolgozott, különleges téma köré készül, amellyel fontos üzenetet ad át az alkotásain keresztül.

A MYTHOS kollekció az igazi modern istennőt hivatott felébreszteni a makraméruhák viselőjében!

A kollekciót egy showroom látogatás során volt szerencsém megtekinteni és Dalmát kikérdezni róla.

Miről szól a MYTHOS?

A MYTHOS egy olyan makramé ruha és kiegészítő kollekció, melyben a termékeket a görög istennők, azok karakteressége, egyedisége, különböző egyénisége, személyiségjegye, ereje ihlette. A ruhák színezete, jellege utal az istennők tulajdonságáira, akár szimbólumaikra és üzen a mai modern nőknek. Felszabadultabb "én"-re inspirálnak.

Mesélnél el kicsit, a görög istennőkről és, hogy hogyan fognak visszaköszönni a kollekcióban?

Természetesen nem véletlen a 12 kiválasztott görög istennő sem, hisz személyiségjegyeik alapján mindegyikőjük a 12 horoszkóp egyikéhez sorolható! Ezáltal a mai nők könnyedén megtalálhatják azt a darabot, ami a leginkább hozzájuk illik. A kollekció fonalpalettájának színei, egyes alkalmazott mintázatok, a termék jellege is utal az istennőkre. De egyébként a színek átjárhatók, bármelyik termék kérhető a paletta bármely színéből. Minden darab kézzel csomózott, néhol kézi öltéssel, gépi varrással kombinálva készültek. Bár magukat a ruhákat a görög istennők ihlették, nem szerettem volna erősen görög irányba eltolni a történetet, mert nem kifejezetten a görögökről szól, hanem a mindannyiunkban ott rejlő, modern istennőről, amit a ruhák kihoznak belőlünk.

Milyen alkalmakra ajánlanád a ruhákat? Kik, mikor, hol és hogyan tudják viselni a kollekció darabjait?

BÁRMIKOR. A kollekció arra bátorít, hogy felejtsük el itthon a "csak erre és erre az alkalomra" öltözök különlegesen beidegződéseket és az otthoni mackóalsót, ami így a home office alatt elég "trendi" lett... A mediterrán országokban teljesen mindegy milyen nap van, hogy otthon vannak-e a nők vagy valamilyen alkalomból kilépnek az utcára. Az önmagukkal szembeni igényesség miatt is szépen öltöznek fel, mert hozzáad a személyiségükhöz, kiemeli azt a ruhadarabjuk. Mernek bátran öltözködni, felvenni azt, ami inspirálja őket. Egyszerűen mert jobban érzik tőle magukat és egyébként miért is fosztanánk meg magunkat ettől az érzéstől?

Dalma kedvencei közé tartoznak a Greenway gyertyák, a MYTHOS kollekcióhoz pedig egy egyedi illat is készült!

Ezzel együtt a tervező szeret gondoskodni a termékeiről még azután is, hogy azok már viselőjük kezei között vannak, így minden rendelés mellé elküldi az egyedi DADO mosószappant, amivel a makraméalkotások könnyedén tisztíthatók.

A kollekció bemutatásához készült csodaszép kisfilmet megnézhetitek a DADO Youtube oldalán! A kollekció darabjai pedig már elérhetőek a DADO makramé weboldalán:

Fashion film: Baté Mia

Photography: Németh Attila, Kovács Adél- Soft Light Visuals

Models: Deák Zsuzsi, Kovács Adél, Szalai Lilian

Makeup Artist: Frank Éva

Assistant: Szűcs Klaudia

Cikk: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Íme Leonardo DiCaprio 19 éves barátnő-jelöltje, aki miatt szétszedték az internetezők a színészt

Íme Leonardo DiCaprio 19 éves barátnő-jelöltje, aki miatt szétszedték az internetezők a színészt

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói