Bemutatjuk a Sugarbird idei nagydobását, a Zsolnay kollekciót

2016.április.20.

A mai napon, április 20-án végre nyilvánosan is bemutatkozott a Sugarbird idei eddigi legnagyobb meglepetése, a Zsolnay Porcelánnal készített közös kollekció.

Mint ahogy azt már megszokhattátok, minden évben szeretünk előrukkolni valami különlegessel, mely idén a világhírű Zsolnay Porcelánnal szoros együttműködésben alkotott kapszula kollekció volt. Rendhagyó kollaborációról beszélünk, ahol a porcelánmanufaktúra klasszikus virágmintái teljesen új megvilágításba kerültek. Modern sziluetteken és a márka identitását hűen tükröző darabokon láthatjuk viszont azokat, mely által hordhatóvá vált egy egyedülálló és feledhetetlen művészeti hagyaték.

Csapatunk, a vezető tervező Parrag Andrea, a tervező Baranyi Ádám és grafikus tervező Andor Mária és Ms. KK, a kreatív igazgató Jagasics Csonka Hedvig irányításában több különböző Zsolnay mintát is felhasznált az egyedi gyártású filmnyomott – egy esetben pedig kézi festésű - alapanyagokból készült, kézi technikával applikált ruhadarabokhoz.

Régi álmunk volt a közös munka, és fontos volt számunkra olyan darabokat tervezni - az extrább, elegánsabb fazonok mellett - amely egy kicsit más megközelítésből, más szemszögből mutatja meg magát a Zsolnay-t is. Újragondolt, trendi, hétköznapi és mindenki számára viselhető darabok is színesítik a palettát, laza felsők, nadrágok, szoknyák, trikók, de táska és telefontok is kínálatba kerül.

Nem volt könnyű feladat, hiszen egy nagyon komoly múlttal, image-el rendelkező brandről van szó, amelyet úgy kellett adaptálnunk, hogy az legalább annyira képviselje a Zsolnay-t is, mint amennyire minket. Meg kellett találnunk azt a pontot, amitől ez annyira elegáns, mint amennyire laza, fiatalos és divatos is.

Nagy múltú magyar márkákról beszélünk, a háttérben azonban nemzetközi csapatmunka áll. A kollekció kampányfotóit Dusan Petrovic, egy fiatal szerb fotóstehetség készítette, a képeken látható modell, Ornella Karabumba Nkeza pedig a kapszula kollekció nemzetközi jellegét hivatott erősíteni.

A Sugarbird modellcsapatával közösen el is utaztunk Pécsre, ahol élőben is megcsodálhattuk, hogyan készülnek a Zsolnay kerámiák, illetve egy exkluzív prezentáció keretében a sajtó előtt is bemutatkozott az új kollekciónk a Zsolnay Kulturális Negyed Gyugyi gyűjteményét őrző múzeumban. A rendkívül informatív gyárbejárást követően a GLAMOUR Women of the Year-díjas Dukai Regina, Horváth Cintia és Wolf Eszter öltötték magukra a Zsolnay mintás darabokat, és az abszolút autentikus környezetben Borzi Vivien örökítette meg a lookbook képeit, illetve vagány streetstyle fotók is készültek a gyönyörű Negyedben.

Pintér Mariann a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. kereskedelmi és marketing vezetője az alábbiak szerint vélekedett az együttműködésről: Több ezer régi dekor minta közül esett a választás arra a néhányra, melyet a tervezői csapat újragondolt, és egy másfajta művészi alkotást készített így el. Nagyon örülünk az együttműködésnek, hiszen hordhatóvá tették a manufaktúra által tervezett néhány védett motívumot is, ami majd visszaköszön az utcán, és remélhetőleg sokaknak feltűnik a Zsolnayra legjellemzőbb mintázat.

A divat iránt érdeklődő nyilvánosságnak sem kell már sokat várnia, május 6-án személyesen is megtekinthetik a kollekció darabjait a Bálna Budapestben megrendezésre kerülő nagyszabású divatbemutatón, ahol a brand egyebek mellett egy extra meglepetéssel is készül.

Ez is érdekelhet

A Netflix decemberig tartogatta a nagy durranásait: mutatjuk a legmenőbb újdonságokat a hónapban!

A Netflix decemberig tartogatta a nagy durranásait: mutatjuk a legmenőbb újdonságokat a hónapban!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói