Ezekben az ékszerekben biztosan nem maradsz észrevétlenül! Bemutatjuk az Oh My Pearl márkát!

2021.augusztus.12.

Aki kedveli az egyedi statement ékszereket, valamint a drágakövekkel készült fülbevalókat, nyakláncokat és karkötőket, annak mindenképp meg kell ismernie az OhMyPearl nevű márkáját!

Turi Glória közel 10 éve készíti a szebbnél szebb ékszereket. Első emléke az ékszerkészítésről, hogy 9 évesen az ajándékba kapot gyöngyöket felfűzte és az utcán árulta. Azóta eltel pár év, belőle pedig drágakőhatározó és ötvös lett, valamint saját márkáját is elindította. Az OhMyPearl mögötti rengeteg tudásról, az ékszerek sajátosságairól, tisztításáról és stílusáról, valamint a magyar ékszerpiacról is kérdeztem Glóriát.

Hogyan és mikor indult a márkád?

Először Glória ékszer volt a márka neve, 10 évvel ezelőtt már így neveztem. Utána ahogy kialakult a stílus, a gyöngyökön volt a hangsúly. Találkoztam Herdon Erikával, aki kitalálta a márkanevet 2018-ban, így lett az OhMyPearl. Drágakőhatározó vagyok és ötvös, ezek egészítik ki a márkát, mert ezáltal már az is hivatásom lett, hogy csak valódi drágakövekkel alkossak.

Milyen alapanyagokkal dolgozol?

A tenyésztettt gyöngy a márka és az arculat meghatározója, emellett a Swarovski gyöngyöket -és kristályokat szeretem a legjobban egy ékszerben, és természetesen az ásványokat. A legismertebb ásványokból mint például a rózsakvarc, vagy a kevésbé ismertebbek, ritkábbak , mint a larimar.

Mi az inspirációs forrásod az ékszerkollekciókhoz vagy az egyedi ékszerekhez?

Mindig is a nők, a férfiak, és az életérzések voltak. Ahányszor elképzelek egy követ, jár hozzá egy adott szituáció a fejemben, mintha egy film forogna. A gyöngysor nekem mindig egy jól sikerült randevú, vagy egy szenvedélyes csók jelenet. Ha meglátok egy nőt aki számomra ismeretlen, látom milyen ékszert terveznék neki. Szeretek ráérezni a habitusukra, vagy arra, mire vágynak, milyenek szeretnének lenni, ebben segít az, hogy egyedileg rá tervezzek. Ilyenkor mindig egy életúthoz, egy személyiséghez, a jelenlegi életérzéshez, és a jövőbeli tervekhez tervezünk.

Hogyan kell tisztítani és mire kell figyelni ezeknél az alapanyagoknál? Érintkezhetnek vízzel? Mi történik, ha beleakadnak valamibe?

Ezeket az ékszereket nem szükséges tisztítani. Az ásványból készült ékszereknél, akik hisznek az erejükben , annak a hold fényét szokták ajánlani. A gyöngynél nagyon fontos, hogy semmilyen parfüm ne érintkezzen vele, illetve ne porosodjon, kapjon elég fényt. Az ásványoknak ékszerként is ugyanolyan igényük van, mint a természetben

Mennyire vagy környezettudatos?

Amennyire ebben a szakmában lehet. Nagyon utána kell nézni egy ásványbánya forrásainak, körülményeinek, a kövek csiszolási folyamatára. Nemcsak a környezettudatosság miatt, hanem mert sok tényezője van annak, hogyan kerül hozzánk. Az összes ásványnak, ami hozzám kerül nyomon követhető az életútja. Ez számomra nagyon fontos, a származási hely és az előállítási folyamat. Gyémánttal ezért nem dolgozom, és nem is tervezek.

Tudnak a vevőid egyedi ékszereket is készíttetni?

Abszolút! Azok a legkülönlegesebb ékszerek, amiket egy kávé mellett együtt tervezünk meg, miután kiválasztottuk az ásványt vagy a gyöngyöket amiből szeretnénk. Nagyon odafigyelek, ha alkalomra készül, akár menyasszonynak, azt mindenképp tudja viselni máskor is. Van, hogy képeket hoznak, van hogy ruhát, és a legszebb része amikor visszaküldenek egy képet, hogy “ Nézd mi van rajtam “! Ez éltet és inspirál a legjobban.

Milyen stílus jellemző az ékszerekre? Milyen a tipikus OhMyPearl vásárló?

A tipikus OhMyPearl vásárlók, azaz a PearlGirlök, olyan egzisztenciával és életúttal rendelkeznek, amit órákig tudok hallgatni. Egytől egyig nagyon különleges nők, akik tisztán látják önmagukat is, és hihetetlen igényesek. Nem csak külsőségekre, hanem az élet minden területén. Ahogy az ékszer is, úgy Ők is sok apró történetből, sok apró gyöngyből hosszú idő alatt váltak olyanná, hogy mostanra rájuk nézel, és csak azt látod, hogy ragyognak. Nagyon érződik az ékszerválasztásban az Ő mentalitásuk, életvitelük. De lényegében a méltóság, a büszkeség és a megjelenés az, ami az ékszerekre és a PearlGirljeimet a leginkább jellemzi.És mindkettőre eszméletlen büszke vagyok én is!

Mi az ékszertervezésben a legnagyobb kihívás számodra?

A rajzolás és maga a kivitelezés. Egyáltalán nem tudok rajzolni, szerintem nem volt még példa rá, hogy valamit lerajzoljak magamnak. Amikor új formát szeretnék elkészíteni, az akadály az, hogy ezekből az apró gyöngyökből építem fel , nem lehet csak úgy “ kanyarodni” meg sarkokat csinálni, sem előre megadni a méretarányokat. Addig kell megfűzni és szétvágni amíg úgy nem néz ki, ahogy szeretném. Utána jöhet az hogy mennyire állja meg a helyét viselés közben.

Mit gondolsz a magyar ékszerpiacról? Mik a nehézségek és mik az előnyök?

Picit azt érzem, hogy sok a “művész”. Még ha tehetség és motiváció van is, nincs megfelelő tudás, történet és információ mögötte. Itt most főleg azokra gondolok, akik nem tudják hogy a drágakő amit árulnak, hamis. Eszméletlen sok tehetséges tervezőt ismerek, akik szintén rengeteget fektettek abba, hogy az ékszerek világát, vagy legalábbis azt a szeletét amiben Ők mozognak úgy ismerjék, hogy a tudásuk kikezdhetetlen maradjon. Nehézsége, hogy egy valóban igényes , időtálló ékszer költséges. Az alapanyagok szintén nem túl olcsók. Nehéz megtalálni a piaci rést, ami idő, kitartás és határtalan elszántság. Így hatalmas előnye van annak, aki ezekkel rendelkezik. Annak a magyar ékszerpiacon is a helye!

Mik a terveid a jövőre nézve? Készülsz új kollekcióval? Ha igen, lesz ennek témája vagy bármi, ami különlegessé teszi?

Igen, épp most készültem el egy vadonatúj formával, és hihetetlenül izgulok milyen lesz a fogadtatása! Ez egy picit dögösebb, Chaneles stílus, de mindig igyekszem egy formán belül készíteni egy diszkrétebb változatot is. Ennek a kollekciónak a neve Blonde Bombshell lesz, amivel most sokat elárultam! Van egy nagyon régi álmom ami úgy néz ki legkésőbb év végén megvalósul, és megtanulok drágaköveket csiszolni, Ez nekem egy újabb szakmai előrelépés, rengeteg ajtót kinyit, és egy új vonalat is ad az ékszertervezésben.

Fotó: Bogár Zsanett

Modell: Turi Glória

Írta: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Ez a női orgazmus kulcsa, mégis megfeledkeznek róla a férfiak

Ez a női orgazmus kulcsa, mégis megfeledkeznek róla a férfiak

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói