Beyoncé beintett: otthagyja a Topshop

2018.november.16.

Másfél évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy a #metoo-mozgalom képes lesz rá, hogy megváltoztassa a nők helyzetét, és a nők elleni erőszak, a szexuális zaklatás megítélése nem lehet más az egyre több botrány után, mint a zéró tolerancia.

Beyonce
Fotó: Getty Images

Sajnos, azonban úgy tűnik, hogy vannak ugyan a felszínen ügyek, de a mélystruktúrák változásáról aligha beszélhetünk. Bár, az is lehet, hogy a Weinstein-botrány után talán elhamarkodott volt azt várni, hogy minden egy csapásra megváltozik majd. A hatalmukkal visszaélők egyelőre az igazi felelősségre vonást megúszták, de azért talán az is látszik, hogy minden következmény nélkül nem lehet megúszni egy zaklatási ügyet, legyen akármilyen befolyásos is az elkövető.

Beyoncé leghíresebb és legnézettebb videoklipjei

Beyoncé leghíresebb és legnézettebb videoklipjei

Ugyan Amerikában a Brett Kavanaugh legfelsőbb bírósági kinevezése körüli botrány esete inkább megingat mindenkit abban, hogy történt-e valami, de közben a politikailag ugyan nem, de gazdaság szempontból igenis fajsúlyos szereplő, Sir Philip Green, a Topshop márka tulajdonosa szinte biztosan nem fogja bukás nélkül megúszni, amit több nő is állít, hogy a divatmogul erőszakoskodott velük.

Az máris elkönyvelheti Green, hogy Beyoncé nem várta meg, hogy nagyobb legyen a káosz a márka háza táján, és bejelentette, hogy szakít a Topshoppal. Az énekesnő sportmárkájának, az Ivy Parknak ugyanis félig a Topshop a tulajdonosa. Beyoncé azonban most jelezte, hogy számára fontosabb a #metoo-mozgalom, mint a gazdasági siker, és megszakítja a kapcsolatát Greennel. Az Ivy Park tulajdonjogai teljes egészében Beyoncé cégéhez kerültek és új menedzsmenttel vág neki a Topshop utáni életének. Furcsa is lett volna persze, ha Beyoncé a női erőt ünneplő márkája félig a szexuális zaklatások mocsarában egyre jobban elsüllyedő Greennél marad. Bey azt tette, amit tennie kellett.

Ez is érdekelhet

Katalin hercegné megtörni készül a királyi hagyományokat

Katalin hercegné megtörni készül a királyi hagyományokat

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói