´Bezár´ a leghíresebb Prada üzlet a semmi közepén

2013.szeptember.19.

A világ egyik legismertebb divatüzletében soha nem adtak el semmit, nem volt nyitvatartási idő sem, mégis mindenki imádta.

Prada Marfa
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

A Prada Marfa Amerikában, a texasi sivatagban található az országút mellett. Az üzlethez a névadó Marfa városa csekélyke 60 kilométerre található. Valójában a 2005 október első napján átadott bolt egy művészeti installáció, amelyet Michael Elmgreen és Ingar Dragset készített. Az üzlet természetesen nem funkcionált boltként, de a kirakata kifogástalan, hiszen Miuccia Prada cipőket és táskákat is adományozott a projektnek, ami nyilván bőven megérte, hiszen az olasz divatház nem kis reklámot kapott ezzel, hiszen a bolt egy csapásra lett igazán népszerű. Igazi turista látványosság volt, rengetegen zarándokoltak el a Prada Marfa bolthoz, hogy lefotózzák magukat az installáció előtt, például Beyoncé is pózolt előtte.

Beyoncé a Prada Marfa előtt
Fotó: Tumblr

Nos, annak ellenére, hogy a művészeti alkotás magánterületen áll, most a bíróság mégis szeretné, ha eltávolítanák az út mellől, mert állásfoglalásuk szerint illegális marketing- és reklámtevékenység vétségét követik el vele az alkotók. Hogy ez az utóbbi 8 évben miért nem merült fel, azt nem tudni, mindenesetre az, hogy a divatos műalkotás mennyire népszerű volt, jól mutatja, hogy máris rengeteg fórumon búcsúztatják a Prada Marfát.

A ´bolt´ történetéhez egyébként hozzátartozik, hogy alig valamivel az átadás után ki is rabolták a kirakatot, és néhány graffitivel is kidíszítették az üzletet. Miuccia Prada azonban újabb Prada darabokat adományozott az immár biztonság szempontjából is megerősített installációnak.

Prada Marfa
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Ez is érdekelhet

Az időskori szex nem rosszabb, csak más - Mutatjuk, mire számíthatsz

Az időskori szex nem rosszabb, csak más - Mutatjuk, mire számíthatsz

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói