Botrányos! Radikális szélsőjobboldali jelképek a Zara új szoknyáján!

2017.április.19.

Botrányos szoknyát dobott piacra a Zara: a márka olyan felvarrókat rakott új ruháira, amik nemrégiben még a radikális mozgalmakkal kerültek összefüggésbe. Hadd magyarázzuk el, miről is van szó pontosan.

A ruházati márka piacra dobta szaggatott, farmer miniszoknyáit, amikre egy mém, Pepe the Frog került. Pepe béka az internetes mémkultúra egy terméke, ami eredetileg egy ártalmatlan, vicces karakterként indult, azonban mára már átalakult a jelentése.

Ezt is olvasd el! Ez a luxus alkonya? A fast fashion és a sport uralja a divatpiacot. Itt a legértékesebb divatmárkák rangsora

A figurát Matt Furie rajzolta egy rajzfilmsorozathoz, azonban a tavalyi év választásai alatt felhasználták a jobboldali erők - például Trump elkötelezett követői - és rasszista, bevándorlóellenes, valamint antiszemita ideákhoz társították. Végül addig ment el a dolog, hogy Pepe a szélsőjobboldali, radikális eszmék hivatalos szimbólumává vált.

Sajnos nem ez az első alkalom, hogy a Zarát antiszemitizmussal vádolják meg. 2014-ben olyan gyerekruhákat árult az üzlet, amik a koncentrációs táborok egyenruháira emlékeztettek. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a Zara 2007-es táskáin konkrétan horogkeresztes minta díszelgett. A nagy felborodásnak köszönhetően már eltávolította honlapjáról a szoknyát a divatház, de egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben.

Ez is érdekelhet

Adele visszatért a színpadra két eszméletlen ruhában

Adele visszatért a színpadra két eszméletlen ruhában

G-Életstílus

„Ezt a nyarat soha nem fogom elfelejteni” - 3 sorsdöntő nyári sztori

„Ezt a nyarat soha nem fogom elfelejteni” - 3 sorsdöntő nyári sztori

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: új szövetségeseket találhatsz - július 4-10.

Heti horoszkóp: új szövetségeseket találhatsz - július 4-10.