Boldog szülinapot Christian Siriano! Ismerd meg a sztárok kedvelt tervezőjét

2021.november.18.

A sztárok egyik kedvenc tervezője 36 éves lett, így összegyűjtöttünk a legizgalmasabb információkat róla és a márkájáról! Christian Siriano mindössze 22 éves volt, amikor az egyik barátja anyukájának a biztatására jelentkezett a Project Runway 4. évadába. A fiatal tervező győzelmével történelmet írt, ugyanis a valaha volt legfiatalabb Project Runway nyertes. A finálén Victoria Beckham volt a vendégzsűri, aki annyira beleszeretett Siriano ruháiba, hogy a műsor utáni első kollekció több darabját is megvásárolta. A műsor 18. évadában Siriano, mint mentor tért vissza.

Boldog szülinapot Christian Siriano! Ismerd meg a sztárok kedvelt tervezőjét
Fotó: Getty Images

Christian Siriano olyan tervezőknél szerezte és bővítette tudását, mint Vivienne Westwood, Marc Jacobs és Alexander McQueen. Nem csoda, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora sikerre tett szert. A Project Runway győzelme után, 2008-ban indította útnak márkáját New Yorkban és szinte azonnal a hírességek kedvence lett. Oprah Winfrey-nek az elsők között volt, akinek tervezett, valamint Whoopi Goldberg is hozzá fordult, amikor ruhára volt szüksége a 2008-as Tony Díjkiosztóra. Lady Gagával szintén 2008-ban találkozott és az első tévés megjelenésére öltöztette, amikor az énekesnő albuma még meg sem jelent és senki nem ismerte a nevét.

Christian Siriano a márkája indulása óta a New York Fashion Weeken mutatja be a legújabb kollekciókat, amelyeknek csak egy célja van: “looking fierce”, azaz vadítóan nézzenek ki. A tervezőnek nem kellett sok idő, hogy bekerüljön a legrangosabb tervezők közé, mert 2013-ban a Council of Fashion Designers in America (CFDA) tagja lett. 2015-ben a Forbes 30 sikeres ember 30 alatt listájára is felkerült, 2016-ban pedig két neves amerikai díjjal ismerték el a tehetségét (AAFA American Image Awards “Az év dizájnere” díj és a Couture For A Cause “Az évtized dizájnere” díj).

A tervező 2014-ben saját parfümöt is piacra dobott, 2015-ben pedig ágyneműkkel, szemüvegekkel, pizsamákkal és szépségápolási termékekkel bővítette márkáját. Ezen kívül olyan brandekkel is kollaborált már, mint a Victoria’s Secret, a Puma, a Starbucks és a Disney, miközben Lady Gaga, Cardi B, Alicia Silverstone, Jennifer Lopez és Drew Berrymore is szívesen viseli a ruháit.

2018-ban rekordot állított fel, amikor az Oscar gálára 17 résztvevő hölgy ruháját tervezte meg, 2019-ben pedig ismét híresebb lett, amikor Billy Porter az álatal tervezett szmoking és báli szoknya szettben jelent meg az Oscar gála vörös szőnyegén.

Billy Porter
Billy Porter
Fotó: Getty Images

Legutóbb Lili Reinhartot láthattuk egy csodaszép virágokkal díszitett Christian Siriano ruhában a Met gálán, nemsokára pedig a december 9-én megjelenő És egyszer csak sorozatban Charlotte Yorkot láthatjuk egy egyedi tervezésű Christian Siriano ruhában, amiről maga a tervező posztolt!

A 36 éves tervező sikere pedig továbbra is valószínűleg a márkája mögött álló legfőbb üzenetben áll, amit gyakran ismétel interjúk alkalmával: “Inkább legyél túlöltözött, mint alulöltözött!”

Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Menő a férfi manikűr? Harry Styles szerint biztosan

Menő a férfi manikűr? Harry Styles szerint biztosan

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

Szépséghírek

Menő a férfi manikűr? Harry Styles szerint biztosan

Menő a férfi manikűr? Harry Styles szerint biztosan