Le a címkékkel!- egy új hazai márka, aminek szívügye a pozitív testkép

2021.május.28.

Alexy Vivien, youtuber/influencer és Adorján Ramóna, tervező 2021 januárjában összefogtak annak érdekében, hogy létrehozzanak egy ruhakollekciót, amiben a nők úgy érezhetik, hogy akár a világot is képesek megváltani.

Le a címkékkel!- egy új hazai márka, aminek szívügye a pozitív testkép
Fotó: ALEXY X RAMI

A 21. században a nőket érő irracionális elvárások, kategorizálások, életüket végig kísérő megbélyegzés, még mindig valós probléma. Itt az ideje annak, hogy ne címkézzünk másokat és a ránk ruházott véleményeket pedig levetkőzhessük, lemossuk magunkról örökre. Az Alexy x Rami kollaboráció ezt szó szerint megvalósította kollekcióját bevezető kampány fotózáson.

,,Sziasztok! Vivi vagyok. Sokak szerint csak egy törékeny, szöszi lány, aki gyenge, nem tud kiállni magáért. Annak érdekében, hogy az emberek ne így lássanak, folyamatosan bizonyítanom kell az ellenkezőjét, hogy megmutathassam azt, aki valójában vagyok.”

Fotó: ALEXY X RAMI

,,Létra, zsiráf, világítótorony. Sokan ennyit látnak belőlem és ezen a felszínes szinten meg is állnak. Amúgy Rami vagyok, céltudatos, magabiztos, és igen, valóban magas lány, de nem ez kellene, hogy meghatározzon.”

,,A barátnőd mennyivel vékonyabb nálad, neked is le kéne fogyni. De csúnya az arcbőröd, sminkelned kéne” majd, amikor sminkben jelentem meg: “Fú, de természetellenes vagy, mosd már le.” Amúgy Molly vagyok a kampány fotósa/videósa a.k.a. Mónika Show, ahogy még csúfoltak a suliban és elég kemény munka van mögöttem, hogy mindezt le tudtam küzdeni. Nem a súlyom, a bőröm vagy a nevem határoz meg, hanem amit mondok, teszek és ahogy viszonyulok mások felé ”

Fotó: ALEXY X RAMI

,,Tekla vagyok és majdnem szép. Miért majdnem? Gimnáziumi évek során volt lehetőségem megtudni, hogy az összképen sokat ront a homlokom, ami, idézem: akkora, hogy még a csuklós troli is meg tud rajta fordulni. Inkább maradok majdnem szép, de van rengeteg hely a fejemben az információk tárolására!”

A kampány keretében létrejövő kreatív tartalmak célja, hogy a body positivity/diversity-t ünnepeljék. A kampány során a lányokra kerülő szavak, azok a címkék, amivel a társadalom látta el őket, személyes történet is társul hozzá. Az Alexy x Rami kollekció kampány fotózáson résztvevő lányok nem profi modellek, a tökéletesen-tökéletlen nőiességet reprezentálják, annak minden sebezhetőségével, ami talán még gyönyörűbbé, valóságosabbá teszi őket. A lányok eltérnek magasságban, testalkatban, bőrtónusban. Mind más karakterek, de egy valami közös bennük: csodásak és igaziak. A nők címkézése, kategorizálása, külsejének megszólásával kapcsolatos egyik jelentős probléma, hogy olyan gondolatokat ültet el a fejükben, ami korábban nem foglalkoztatta őket, nem voltak komplexusaik miatta, azonban az eset után évekig, vagy akár örökre velük marad. Arra is akad példa, amikor egy valós bizonytalanságukat táplálja, rontja tovább az idegentől, ismerőstől érkező, jogtalanul tett megjegyzés. Ennek következménye, hogy ők se tudnak egészséges, pozitív testképet kialakítani magukkal szemben.

Fotó: ALEXY X RAMI

Sokszor ezek a bántások nem is szemtől szembe érkeznek, hanem csak valakin keresztül, fél füllel meghallva. Sokakat az online térben való arcnélküliség, kamu profil mögé való rejtőzés még jobban felbátorít arra, hogy mások felett ítélkezzen, és ezzel sebeket ejtsen az önképükön, saját maguk elfogadását és külsejük szeretetét nehezítse.

Fotó: ALEXY X RAMI

A body positivity üzenete átjárja a kollekció minden egyes darabját, a méretezéstől kezdve, a ruhák szabásán át. Hiszünk benne, hogy nem csak a “tökéletes” alkatú lányok hordhatnak ujjatlan felsőt, rövid ruhát, vagy bikinit a strandon.

Fotó: ALEXY X RAMI

Az Alexy x Rami kollaboráció eredménye három eltérő stílusú vonal, amik a következő neveket viselik: Be Bold, Silky és Splash. A Be Bold kollekció a kényelemre fókuszál. A kellemes pamut anyaga tökéletes a nyári szaladgálós napokra, amikor csak úgy felkap valamit az ember, de a végeredmény mégis a könnyed lazaság. A Silky vonalat, szatén anyagából adódóan, a légies sikkesség jellemzi. A kollekció darabjait felvéve a tengerparti naplementés séták, a romantikus vacsorák, a pezsgős poharak koccanása jut eszünkbe. A Splash fantázia nevet pedig az Alexy x Rami kollekció fürdőruha vonala kapta. Mint a Be Bold és a Silky esetében is, a fürdőruha kollekció a nők valós igényeit tartotta szem előtt, és ez alapján lett megtervezve három bikini felső és két alsó. A darabok célja, hogy minden testalkatnak és igénynek megfeleljenek annak érdekében, hogy a viselője olyan gyönyörűnek és magabiztosnak érezhesse magát, ahogy mások is látják!

Ez is érdekelhet

A Stranger Things készítői megölték a 4. évad legszerethetőbb karakterét

A Stranger Things készítői megölték a 4. évad legszerethetőbb karakterét

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő