El sem hinnéd, de ezek a gyönyörű modellek mind transzneműek

Szerencsére a divatvilág egyre nyitottabb, megdőlnek a sztereotípiák, és vége az anorexiás egyenarcú modellek egyeduralmának. A plus size modellek feltűnése csak az első lépés volt a totális egyenjogúság felé, a menő dizájnerek kifutóira már a legkülönfélébb, egyedi és karakteres emberek lépnek fel. Semmi sem lehet tabu, még a transzneműség sem.

El sem hinnéd, de ezek a gyönyörű modellek mind transzneműek
Fotó: valentts/Instagram, montázs: Glamour

A nők e szűk csoportja sokat harcolt azért, hogy az emberek elismerjék nőiességüket. Évekig a háttérben maradtak, hisz rejtegetniük kellett másságukat az előítéletek fájdalmas össztüze előtt. Az utóbbi pár évben akadt néhány olyan bátor transznemű, aki ki mert állni a világ elé, hogy felhívja a figyelmet ügyük fontosságára.

Ezek a lányok modellként próbáltak szerencsét, és ma már meghatározó szereplői a divattörténéseknek. Az göröngyös utat Talulah Eve taposta ki a többieknek, és a 2018-as őszi szezon bemutatóin már 28 transznemű modellt számolhattunk meg.

Most bemutatunk nektek 5 különleges lányt, akit feltétlenül ismernetek kell, ha követitek a divatot:

1. Munroe Bergdorf

A brit modell igazi influenszer. Az Illamasqua arca is volt, emellett aktivista, aki előadásokat tart a transzneműség elfogadásának fontosságáról.

2. Carmen Carrera

Carmen színésznő, előadóművész és a Wilhelmina Models üdvöskéje egy személyben.

3. Leyna Bloom

Leyna amerikai táncos, modell és aktivista. 6 évesen kezdett táncolni, és 14 évesen az American Theater Company tagja lett. Ő volt az első transznemű, aki a Vogue India oldalain feltűnt.

Tudtad? Így alakult át fiúva Angelina Jolie kislánya

4. Juliana Huxtable

Juliana modell és emellett DJ-ként dolgozik.

5. Maya Mones

Maya Mones büszke arra, akivé válhatott, és ezt bátran hangoztatja is online felületein. Olyan, gyakran kényes témákat is boncolgat, amit színesbőrű transzneműként nap mint nap meg kell élnie.

6. Valentina Sampaio

A 24 éves brazil modell volt a Victoria's Secret első transznemű manökene. A fiatal lány hatalmas megtiszteltetésnek érezte a felkérést, azóta is aktívan modellkedik.

Ez is érdekelhet

Millie Bobby Brown megmutatta pattanásos arcát

Millie Bobby Brown megmutatta pattanásos arcát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói