Elképesztő kreációkat mutattak be a MOME Textiltervező Tanszékének frissen végzett hallgatói

2019.október.13.

A nemzetközi divathetek naptárához igazítva idén október 4-én rendezték a MOME x Mercedes-Benz Diploma Fashion Show eseményt. A helyszín – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szeptemberben nyitott új campusa – mellett a 2019-es év újdonsága, hogy a neves bemutató mellé állt fő támogatóként a Mercedes-Benz is, tovább erősítve az egyetem és a nemzetközi vállalat több mint 18 éves sikeres együttműködését.

2006 óta változó nevekkel, de állandó programként szerepel az egyetem életében a MOME Textiltervező Tanszék végzős hallgatóinak diploma divatbemutatója. Az esemény az elmúlt években egyre növekvő nézőszámmal büszkélkedhet és már nem csak a szakma, hanem a nagyközönség érdeklődése is jelentősen megnőtt a feltörekvő tervezőgenerációk iránt.

A közel 45 perces bemutatón 20 alapképzésen (BA) és 10 mesterképzésen készült (MA) kollekciót tekinthettek meg a vendégek, az estét pedig hagyományosan, az egyetem egy alumni márkája, a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékok formaruha pályázatának nyertese, a NUBU show-ja nyitotta. Az esemény kísérő rendezvényeként a látogatók egy kiállításon tekinthették meg azon hallgatók munkáit, akik nem a kifutóra tervezték diplomakollekcióikat, azaz táskákat, cipőket, textil kompozíciókat mutattak be.

A MOME és a Mercedes-Benz kapcsolata 18 éves múltra tekint vissza, az autómárka szakmai és oktatási partnerként vesz részt a járműtervező hallgatók képzésében. A Mercedes-Benz globális stratégiájának fontos eleme a divatszponzoráció, a márka 1995 óta adja nevét divathetekhez, jelenleg is 40 országban támogat különböző divateseményeket. A MOME x Mercedes-Benz Diploma Fasion Show névadó szponzoraként az autómárka a végzős divat- és textiltervezők kiváló munkáira szeretné ráirányítani a figyelmet, akik az innovatív autómárkaként ismert Mercedes-Benzhez hasonlóan mindig új, előremutató utakat keresnek a formatervezésben.

Résztvevő hallgatók:

BA | Balogh Zsófia, Botz Vivien, Bulcsú Eszter, Csillag Marcell, Csonka Richárd, Erdei Dóra, Huszár Réka, Károlyi Fanni Réka, Kaviczki Vanda, Kecskés Fanni, Kovács Réka, László Franciska, Szabó Eperke, Szarvas Valentin, Tringer Bea, Tóth Lala, Varga Virág, Varjú Ágnes, Velkey Virág, Ziegler Kati

MA | Bakács Orsi, Bokányi Nóra, Burány Veronika, Györök Bori, Imets Villő, Karakai Hanna, Módra Bettina, Nagy Zsófi, Pázmány Lili, Poprádi Flóra

További információ: http://fashionshow.mome.hu/

Ez is érdekelhet

Engedd szabadjára a hajad! Íme a legmenőbb New York-i frizuratrendek

Engedd szabadjára a hajad! Íme a legmenőbb New York-i frizuratrendek

Tedd & Ne tedd

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Sztárhírek

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR