Észak és dél egyensúlyából luxus

2012.február.24.

A gazdasági világválság óta -ami Olaszországot is rendesen megtépázta- a híres tervezőpáros leginkább hazájuk tradícióira, értékeire összpontosít. Tavaly a szabásvonalak és anyaghasználat múltját porolták le, idén tavasszal pedig Itália színe-javát tárták elénk, tele sok-sok ínycsiklandó falattal.

A klasszikus női szépség a kampány középpontjában. A fiatalabb  korosztályt Bianca Balti, az érett asszonyt Monica Bellucci alakítja.
A klasszikus női szépség a kampány középpontjában. A fiatalabb korosztályt Bianca Balti, az érett asszonyt Monica Bellucci alakítja.

A kikeletet a szokástól eltérően nem virágmotívumokkal azonosították, hanem a zöldségekkel. Jelen volt a padlizsán, a vöröshagyma, a paradicsom, a csípőspaprika, a cukkini, melyek külön-külön, de együtt is csodás látványt nyújtottak. A bájos minták elsősorban lenge nyári ruhákon, kétrészes ill. háromrészes együtteseken szerepeltek, de felbukkantak szandálokon is. Az ékszerek tervezésekor is egy könnyed olasz ételsor lebeghetett a tervezők szeme előtt: fokhagyma, kaliforniai paprika, tojásgyümölcs csüngött a csecsebecséken, és mielőtt túl puritánnak nézne ki a dolog, elárulom, hogy még aranytallérok és tésztadarabkák is felfértek a láncokra. A táskák a ruhák falusias jellegéhez igazodtak, ezért főként fonott kosárra emlékeztettek, és szép élénk színekben pompáztak.

A kampányképeken is nagy hangsúlyt kap a hagyományos olasz család, illetve a fontos családi események felelevenítése.

A bemutató egyik fele tehát a természet adta szépségeket dolgozta fel, a másik fele már sokkal sötétebb hangulatú volt, hiszen gondolni kellett az estélyek, rendezvények célközönségére is. Előtérbe került a bársony, a csipke, a brokát. A lábbelik terén rafinált topánokat láthattunk, melyek felsőrészét olykor neccből, máskor csipkéből munkálták meg. A fonott táskákat felváltották a bőrtermékek és a csipkébe bújtatott retikülök. A zárást a cukorka színű ékkövekkel kirakott ruhák jelentették, a színpompás berakások remek párost alkottak a fehér vagy fekete anyaggal.

Kattints a képre, és nézd meg a Dolce & Gabbana 2012 tavasz-nyári kollekcióját!

Az Olaszország kisvárosi és nagyvárosi oldalát egyaránt bemutató kollekció ugyan ráerősített az északi és déli régió különbözőségeire, de egyfelől nagyon szelíden tette, másfelől a két tervező is éppen északról (Stefano) és délről (Domenico) származik, tehát ők az ékes példái annak, hogy az ellentétek összetartoznak. Továbbá sikerült megmutatniuk, hogy a talján mezőgazdaság és a társasági események (akár operaelőadás, akár családi étkezés, akár temetés) még mindig számítanak.

Észak és dél egyensúlyából luxus A klasszikus női szépség a kampány középpontjában. A fiatalabb korosztályt Bianca Balti, az érett asszonyt Monica Bellucci alakítja. A kampányképeken is nagy hangsúlyt kap a hagyományos olasz család, illetve a fontos családi események felelevenítése.

Ez is érdekelhet

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói