Ez a vég! De ilyen diadalmas búcsút is ritkán látsz

2018.február.18.

Mindenki tudta, hogy eljön a nap, és Christopher Bailey 17 év után távozik a Burberry márka éléről. A még mindig csak 46 éves tervező 2001-től teljesen új irányt szabott a klasszikus angol márkának. A kreatív vezető érkezésével sikerült elérni, hogy a brandben ne csupán egy régi, nagy, de mára poros, és idejétmúlt márkát lásson a nagyközönség.

Burberry
Fotó: Rexfeatures

Olyannyira, hogy Bailey a Burberryt a szigetország legmenőbb márkájává varázsolta az évek során. Mindezt úgy, hogy nem szakítottak hagyományokkal, de sikerült úgy újjáértelmezni azokat, hogy nem csupán haladni tudott, de formálni is képes volt a márka a trendeket. Christopher Bailey új birodalmat épített a régi alapjain, aminek nagyon határozott elemei voltak a ruhákban, és az arculatban, az egész körítésben is. Ennek voltak ikonikus alakjai például Cara Delevingne, Kate Moss, vagy éppen a hírességek közül Sienna Miller.

Olvastad már? 65 év után először, női vezető a luxusmárka élén

Bailey az utolsó bemutatójára egy olyan kollekcióval készült, ami tökéletesen foglalja össze az elmúlt 17 évet, és hitet tesz a márka régi-új értékei mellett. Egy nagyon látványos és színes kollekció jött létre, ami hirdeti a Burberry demokratikus eszméit. A túlméretezett színes parkák mellett sok tüllrészlet bukkan fel a darabokban. Bailey évek óta törekszik rá, hogy a Burberry ne csupán az angol felső osztályt reprezentáltja, hanem a fiatalságot is. Sőt, a búcsúzó dizájner idén még ennél is tovább ment, a hagyományos Burberry-kockás holmikat transzformálta, létrehozott egy szivárványszínű változatot, hogy ezzel is hitet tegyen az elfogadás mellett.

Burberry 2018-as őszi kollekciója
Fotó: Rexfeatures
Burberry Christopher Bailey utolsó kollekciója
Fotó: Rexfeatures

Ezenfelül a mintahalmozások jellemzik a leginkább a kollekciót, a Burberry-kocka megjelenik melegítő felsőkön is. Bailey úgy távozott, hogy a kisebbségeket, a munkásosztályt a hátrahagyottakat is a márka a keblére ölelte. A kifutóra visszatért a márka abszolút kedvenc modellje, Cara Delevingne, aki egy döbbenetes záródarabban vonult fel. A földig érő, szivárványszínű, belül Burberry-kockás kabát pontosan ezt a szemlélelet reprezentálta, és nem véletlen, hogy éppen a nyíltan a leszbikus sztármodell és színésznő viselte a szimbolikus kulcsdarabot.

Christopher Bailey utolsó Burberry kollekciója
Fotó: Rexfeatures
Cara Delevingne az utolsó modell a Burberry bemutatóján
Fotó: Rexfeatures

A márka a legnagyobb támogatói természetesen ott voltak a búcsú pillanatában, Sienna Miller, Naomi Watts, Naomi Campbell, Keira Knightley, sőt még Chelsea Clinton is ölelgette Bailey-t a bemutató után. Nagy kérdés, hogy vajon a márka sikerkorszaka véget ér, vagy csak új fejezet kezdődik majd egy új kreatív guru érkezésével.

Christopher Bailey és Sienna Miller:

Sienna Miller és Christopher Bailey a Burberry bemutatón
Fotó: Rexfeatures

A búcsúzó dizájner Keira Knightley oldalán:

Keira Knightley és Christopher Bailey
Fotó: Rexfeatures

Bailey és Chelsea Clinton:

A leköszönő Christopher Bailey és Chelsea Clinton
Fotó: Rexfeatures

Ez is érdekelhet

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját