Ezt tedd, ha folyamatosan csábít az online vásárlás

2020.május.16.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben továbbra is az a legjobb amit tehetsz, hogy lehetőség szerint otthon maradsz. A megnövekedett szabadidő és az, hogy most csak a legszükségesebb dolgokért ajánlott felkeresni a boltokat, sok embert arra ösztönöz, hogy online vásároljon. De mi van, ha online folyamatosan új kedvezményekkel találkozol, vagy egyszerűen csak szinte minden nap megtetszik valami, amit úgy érzed, meg kell rendelned? Mit tegyél azért, hogy ne költs túl sok pénzt akkor sem, ha folyamatosan csábít az online vásárlás?

Ezt tedd, ha folyamatosan csábít az online vásárlás
Fotó: Rexfeatures

Amikor világszerte kitört a koronavírus-járvány, rengetegen felvásárlásba kezdtek, és olyan tartós élelmiszereket és háztartási cikkeket is tömegesen megvettek, amikre korábban sem volt semmi szükségük, legalábbis hatalmas mennyiségben biztosan nem. Aztán a különböző, kijárásra és boltokra vonatkozó szigorítások rádöbbentették az embereket arra, hogy sok esetben bizony könnyebb online vásárolni, nem mellesleg még kikapcsolódást is nyújthat elmélyedni egy-egy online webáruház kínálatában. Na de az online vásárlás is tud legalább olyan költséges lenni, mintha egy boltban te magad szereznél be mindent, ha pedig elkezdesz olyan dolgokat rendelni, amikre valójában nem igazán van szükséged, az hamar meglátszódhat a bankszámládon.

10 tipp, hogy csökkentsd a kiadásaid

10 tipp, hogy csökkentsd a kiadásaid

Hogy mire van szükséged valójában, azt mindig érdemes rendesen átgondolnod vásárlás előtt, mert kifogásokat találni legalább olyan könnyű a folyamatos vásárlásra, mint anyagi gondokba hajszolni magadat. Ha nincs megbízható, állandó jövedelmed, vagy nem tudod, mennyit költhetsz ahhoz, hogy még minden hónapban stabilan álljon az anyagi helyzeted, akkor még jobban figyelj arra, mire és mennyit költesz.

Ha rendszeresen azzal szembesülsz az online vásárlásaid alkalmával, hogy újabbnál újabb akciókat kínál neked egy adott webáruház, akkor még nagyobb lehet a kísértés, de ezt is képesnek kell lenned megállni. Ha mondjuk igazán sosem szerettél biciklizni, de látsz egy meglehetősen akciós kerékpárt, akkor kérdezd meg magadtól, valóban el tudod-e képzelni, hogy mostantól ez megváltozik, és igenis rendszeresen akarsz majd biciklizni. A válasz nagy valószínűséggel nem, tehát nincs is szükséged a kerékpárra, ellenben sok olyan sportolási lehetőség közül válogathatsz otthon is, amihez még csak egy segédeszközt sem kell venned.

Ha nem tudod első átgondolás után eldönteni, hogy valamire valóban szükséged van-e, akkor a legtöbb webáruház esetében 24-48 óráig is igénybe veheted a "kosárba teszem" funkciót, és alaposan megfontolhatod, hogy tényleg megrendelsz-e egy adott terméket. Persze nincs azzal semmi gond, ha időnként a valóban fontos dolgokon túl egy-egy új ruhával vagy kiegészítővel is megleped magad, de mindig gondold át, az adott anyagi helyzetedben ezt biztosan megengedheted-e magadnak, és megvan-e azon felül mindened, ami tényleg nélkülözhetetlen. Ha így teszel, azért nemcsak a bankkártyád lesz hálás, de hosszú távon te is sokkal nyugodtabb leszel, mintha anyagi problémákon kellene rágódnod.

Ez is érdekelhet

Ezek az öngyilkosság jelei - így segíthetsz, ha ezt tapasztalod a környezetedben

Ezek az öngyilkosság jelei - így segíthetsz, ha ezt tapasztalod a környezetedben

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

G-Életstílus

Így leszel csinos és vonzó 38-as méret felett!

Így leszel csinos és vonzó 38-as méret felett!