Ezt a kampányt minden nőnek látnia kell!

2022.december.13.

Szeptember közepén robbantak ki a kormányellenes demonstrációk Iránban Mahsa Amini halálát követően. A Face modellügynökség kampánya a nők alapvető jogainak védelméhez és a #womanlifefreedom hashtag üzenetéhez kapcsolódik.

A nők alapvető jogainak védelme mindannyiunk érdeke
A nők alapvető jogainak védelme mindannyiunk érdeke

Mahsa Amini szeptember 16-án vesztette életét, miután az iráni erkölcsrendészet őrizetbe vette, amiért nem viselte az előírások szerint a hidzsábot. Azóta forradalmi tüntetéshullám söpört végig Iránon, amely során emberek százai haltak meg, ráadásul nemrég az első tüntetésekhez köthető kivégzéseket is végrehajtották.

#womenlifefreedom

A női ellenállás ereje

Mégis hogyan segíthetünk ebben a helyzetben? Amit biztosan megtehetünk, hogy felemeljük a hangunkat és minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet az iráni embereket érő méltatlan bánásmódra. A Face modellügynökség a jelenleg trending #womanlifefreedom hashtag apropóján hozta létre a nők egyenjogúságát hirdető kampányát, amely elmondásuk szerint nem csupán a világ egy régiójához rendelhető, hanem a világ teljes feminista mozgalmát tükrözi.

Hiszünk abban, hogy az iráni nőmozgalom korunk egyetlen kortárs női forradalmaként az élen jár, még akkor is, ha az okok világszerte hasonlóak. Kötelezettségünknek érezzük, hogy visszhangja legyünk azoknak a nőknek, akik Kijevtől Teheránig az igazságtalanság bármilyen formájával szemben harcolnak.” – hirdeti a modellügynökség kampánya.

A művészet az egyik legtökéletesebb módja annak, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét a társadalmi problémákra, hiszen a kreativitás által a lehető legtöbb emberhez eljuthat az üzenetünk és idővel a világ is jobbá válhat.

„Tudtad, hogy Iránban bűnnek számít, ha kiengeded a hajad a szélben?” - Így vált az ellenállás jelképévé Mahsza Amini

Sajátítsd el te is a maszkulin stílust

A kampány modelljei a férfi ruhatár klasszikus alapdarabjait viselik. Az öltöny, a férfias szabású ing és fiús cipő, amelyek egykor a női egyenjogúság jelképes stílusjegyei voltak, mára teljesen beépültek a nők ruhatárába, ennek ellenére a férfiaktól átvett maszkulin öltözködési stílus a mai napig rengeteg erőt és dinamikát visz a női egyenjogúságért folytatott mozgalomba.

Tudj meg többet a kampányról

Fotók: @amirjamshidiii, @kev.Tex

Művészeti vezető: @amirjamshidiii

Videó: @masiha.Fattahi

Fotóasszisztens: @roya

Studió: @studio_republique

Modell ügynökség: @facemodelmanagementhungary, @addictedtomodels_mgmt

Interview videó: @kev.Tex

Modellek: @yasii_yari, @paksibetti_, @lilykovari, @barbara18900, @timeaszaloki, @blanka_trombitas, @taneeyax

Smink: @moslygo_mercedesz, @petodetti, @hajniszakacsmakeup, @tothfanny_makeup

Haj: @benedicthairbar

Ez is érdekelhet

Csodás tavaszi rózsaszín körmök, ha egy klasszikust felvirágoztatnál

Csodás tavaszi rózsaszín körmök, ha egy klasszikust felvirágoztatnál

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói