Fenntarható, bohém és időtálló - ez az új ZIA kollekció

2020.május.17.

Csodaszép, gondosan megalkotott ruhadarabok, amikbe újra és újra beleszeretsz. A ZIA új, 2020-as tavasz-nyári kollekciója kétpólusú, egyszerre találhatóak benne bohém és minimál darabok, emellett pedig minden alkotás a környezettudatosság jegyében, hazai vállalkozók közreműködésével készült. Jól kombinálhatóak, így szinte bármilyen alkalomra megtalálhatod álmaid darabját, és egy-egy mesés ZIA ruha akár hosszú éveken át is hű társad lehet. Csizmazia Anettel, a márka tervezőjével beszélgettünk.

Mi inspirálta a kollekciót? Miért lett DEJA VU a neve?

A ZIA örök üzenete és hitvallása, hogy elhatárolódjunk a fast fashiontől, és vásároljunk idő- és értékálló, etikusan készült darabokat elérhető áron. Egyik kedvenc tervezőnőnk, Vivenne Westwood fogalmazza meg a legjobban: "Buy less, choose well, make it last".

Ezt a világot támogatja az 2020-as tavasz-nyárir kollekció is, ehhez olyan darabokat álmodtunk meg, amibe szeretnénk, hogy a vásárlóink, ha ránéznek, akkor újra és újra szerelembe essenek hónapról hónapra, akár évről évre. Olyan előző, Keypieces (ezen a néven könnyen rátalálsz a márka webshopján - szerk.) darabokat álmodtunk meg, álmodtunk újra, amik a márka signature, bestseller darabjai és igazán megmutatják, hangsúlyozzák a ZIA világát, életérzését, mindezt egy "urbanchic-vintage" hangulatban. A ruhák jól kombinálhatóak, minden alkalomra - alkalomhoz illő styltinggal, kiegészítővel - megfelelő társ lesz és nem fog elveszni az átlagos tömegben a viselője, de túl hivalkodó sem lesz tőle.
Innen jött a DEJA VU név, amikor "déjá-vum van", akkor egy régi pillanatot élek újra, de mintha minden más lenne mégis, egy régi, ismerős, mégis ismeretlen érzés. Ilyen a ZIA új 2020 tavasz-nyári kollekciója.

Új kollekciós darabok a kedvelt ZIA kimonók, amiből 3 félét találnak a vásárlóink. Az egyik egy limitált darabszámú printelt maxi kimono, egy másik, ami egy nagyon `funky` hangulatú csíkos darab, és hamarosan debütál a mini kimono, ami szintén limitált darabszámú.

Újra kapható a CRUZ ruha, ami most egy légies, nyárias anyagból valósult meg, ezáltal már nem ingként funkcionál egy ruhatárban, hanem inkább ruhaként, de fontos eleme a kollekciónak a BARCELONA top, ami szintén nyári külsőt öltött, és persze a megunhatatlan oversize póló ruháink.

Milyen színvilág és anyaghasználat jellemzi az új kollekciót?
Kétpólusosság jellemzi ezt a kollekciót is. Megtalálható benne a bohém, egyedi, színes print, de a ZIA-ra jellemző minimál, basic színeket, a feketét, fehéret sem felejtettük el. Választottunk anyagot pamutból, selyemből és viszkózból is, Európából származnak, egy-egy darabhoz érkezik Japánból is anyag. Fontos a minőség, az időtállóság és természetes alapanyag is az adott daraboknál.

Minden ruhadarab Magyarországon készült?
Igen, egy vidéki varrodával dolgozunk már sokadik szezonban.

Fontos számomra, hogy a hazai vállalkozókkal dolgozzak, ezt nem győzzük hangsúlyozni. A kisebb gyártásokat egy budapesti varrónénivel készítjük közösen egy zuglói műhelyben, az ő szakmaisága is sokat segít nekünk.

Hogyan jelenik meg a fenntarthatóság a kollekcióban?
2020 elhozta a tervezőknek azt a lehetőséget, hogy deadstockból dolgozzanak a fenntarthatóság jegyében, ezt felhasználva egy kedvelt és a divatvilágban már évszázadok óta jelenlévő anyagot hívtunk életre: a madeira mintás pamutot, amiből két csodálatos ruhát alkottunk meg. Egy sportcipővel hordva basic darab tud lenni, de alkalomra, nyári estékre évekig a kedvenc nyári ruhánk lesz.

Minden kollekcióban igyekszünk a maradék anyagainkat felhasználni. Idén újra lesznek a kedvelt kendők a printelt anyagainkból, és elkészítettük az első neszeszer táskáinkat is előző szezonos maradék anyagokból. Hangulatukban nagyon illenek a kollekcióhoz, és kedves kiegészítők tudnak lenni nyári estéken, vagy alkalmi megjelenéshez.

Már beszerezhetőek a kollekció darabjai?

Igen, már elérhetőek a darabok a webshopon, de hamarosan kiegészítjük még néhány új darabbal a kollekciót, ami most még nem elérhető.

A ZIA márka webshopja itt érhető el

Nyul Debóra

Ez is érdekelhet

"Ha a való életben bezárul valaki mögött egy ajtó, azt úgysem tudhatjuk meg, mi történik vele a négy fal között."- Tompos Kátya színésznővel beszélgettünk

"Ha a való életben bezárul valaki mögött egy ajtó, azt úgysem tudhatjuk meg, mi történik vele a négy fal között."- Tompos Kátya színésznővel beszélgettünk

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla