Fenntartható farmerkollekció érkezett a H&M kínálatába a Lee márkával közösen

2021.január.27.

A H&M büszkén jelenti be együttműködését a legendás amerikai farmermárkával, a Leevel, megalkotva a fenntarthatóbb farmer következő generációját. Ez a holisztikus együttműködés úttörő a tervezés és gyártás minden mozzanatát tekintve, kezdve azzal, hogy a H&M első 100%-ban újrahasznoított farmerjét alkották meg ehhez a kollekcióhoz, egészen a nem bőrből készült hátsó felvarrt címkéig, amely parafából és jacron papírból készült, ami egy bőrutánzatú anyag. Szintén először, a H&M megosztja az életciklus-elemzését (Life Cycle Assessment - LCA) a hm.com oldalon, bemutatva a víz-, szén-dioxid-, és energiamennyiséget, amelyet egy termékhez felhasználunk a nyersanyagtól egészen a használatának a végéig.

Fenntartható farmerkollekció érkezett a H&M kínálatába a Lee márkával közösen
Fotó: h&m

Ez az átláthatóság találkozik a divat pozitivitásával, az oversized és otthoni viseletekkel, valamint a munkaruhák formáival, ami a Lee márka örökségének része. A Lee x H&M női-, férfi- és gyerekruhákat is kínál, és mind a kijelölt üzletekben, mind online megtalálható január 28-tól.

Fotó: h&m

A Lee x H&M egy ambíciózus együttműködés, amelynek középpontjában a fenntarthatóság áll. A márkák holisztikusan közelítették meg a témát, megvizsgálva a farmergyártás minden egyes lépését. Az anyag létfontosságú, így hatalmas eredmény a H&M első 100%-ban újrahasznosított farmerjének megalkotása, amely 80% ipari hulladékból és 20% fogyasztói hulladékból készült. Van olyan farmer is, amely pamutmentes; helyette újrahasználható ember alkotta rostokból készül, valamint víztakarékos festéket használtak hozzá. Ennek az anyagnak a kisebb víz-, kémiai anyag és energiaigényét harmadik fél ellenőrizte.

Fotó: h&m

A női kollekcióban bő és laza farmerek adják meg a 90-es évek hangulatát, valamint a Lee klasszikus Rider dzsekije is új, oversized szabást kapott. A korzettfelsők nőies hangulatot adnak, míg a kantáros nadrágok és pólók funkcionális munkaruha hatást keltenek, amik a Texloop RCOT újrahasznosított pamutpulóverekkel adnak igazi Lee x H&M kinézetet.

Fotó: h&m

A férfikollekcióban a munkaruha stílusú dzsekik, amelyek a Lee autentikus designjával készültek alapdarabjai a férfigardróbnak. A lazább fazonú ötzsebes farmerek 100% újrahasznosított pamutból készültek, míg a carpenter fazonú farmerek a víztakarékos festési megoldással és 100% Tencel Lyocell cellulóz varrófonállal készültek. A kollekcióban vannak munkaruha hatású kantáros nadrágok, farmer bucket hatek, táskák, valamint pamut pulcsik és nadrágok, hogy teljes legyen a fenntarthatóbb kollekció.

Ez is érdekelhet

Életed legintenzívebb orgazmusához a G-pont juttat el – így találsz rá

Életed legintenzívebb orgazmusához a G-pont juttat el – így találsz rá

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói