Ha ilyen a vég, nekünk tetszik! Gaultier elképesztő show-val búcsúzott

2014.szeptember.28.

A L´enfant terrible, a francia, sőt az egész divatszakma rettenetes gyereke szombaton karrierjének egy fontos fejezetét zárta le, utoljára mutatott be ready-to-wear kollekciót.

Jean Paul Gaultier
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Jean Paul Gaultier visszavonulása, ahogy már megírtuk, nem teljes és nem is végleges, hiszen csak a ´hordható´, utcai divatnak készült kreációiról kell lemondanunk, cserébe nagyobb figyelmet fordíthat majd a francia tervező a haute couture vonalára. A neve alatt futó kozmetikai márkára és a tervbe vett, de régóta halogatott kollaborációkra is több ideje marad.

Annak ellenére, hogy a búcsú közel sem végleges, a divatszakma szinte gyászba borult a hír hallatán. Hogy miért? Nos, arra szeptember 27-én minden érdeklődő választ kaphatott: Jean Paul Gaultier nem csupán egy hihetetlen zsenije a szakmájának, de divatbemutatói sosem csak egyszerűen az aktuális kollekcióról szóltak, igazi show-t varázsolt a kifutóra, mindig történt valami olyasmi, amiről később lehetett beszélni.

Ennek megfelelően JPG méltó búcsút celebrált, nem kevesebb, mint 77 szettet mutatott be. Nem nevezhető ugyan retrospektívnek a kollekció, de nem keveset megidézett legendás korábbi kreációiból. Ahogy az nála lenni szokott: a hivatásos modellek (köztük a mi Axente Vanessánkkal) mellett a korral versenyt futó idős hölgyek karjukon izmos toyboy-okkal, és egykori múzsák is felvonultak a kifutón. Köztük volt például Gaultier egyik leghíresebb alkotásában, a Madonnának tervezett kúpos melltartós, fűzős bodyban Rossy de Palma, Almodóvar és a francia tervező közös ikonja.

Jean Paul Gaultier

A ruhák természetesen ugyanazt a hihetetlen stílusmixet vonultatták fel, ami Gaultier utánozhatatlan védjegye. A punk, a gyorsan eldobaható szemét, a sportos és klasszikusan elegáns olyan egyértelműen találkozik a ruháiban, hogy egy pillanatra mindenki elhiszi, csak így lehet ruhát tervezni. Ebben a kollekcióban minden benne van, amiért lehet imádni, és az is, amit sokan soha nem bírtak értékelni.

Jean Paul Gaultier úgy búcsúzott, ahogy kell, emelt fővel hagyta ott a üzletet, és konfettiesőben, felszabadultan ünneplő modellek között intett búcsút a pályájának fontos szakaszának. Egyrészt szomorú, hogy nélkülözni kell ezentúl, másrészt viszont az ő története így lett kerek, és sajnos keveseknek adatik meg a méltó búcsú, de Gaultier a szerencsés kevesek közé tartozik, megérdemelte!

Ez is érdekelhet

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói