Ha színes ruhatár, akkor Anna Daubner! Megnéztük a tervező új kollekcióját a Kaffee Wienben!

2021.október.28.

Már megszokhattuk Daubner Annától, hogy az egyik legszínesebb kollekciókkal lepi meg vásárlóit és az érdeklődőket, és ez most sem volt másként! Egy rendkívül változatos, színekben és mintákban gazdag ruhadarabokból álló kollekciót láthattak a The Ritz - Carlton Hotelben található Kaffee Wienbe látogatók.

A kollekcióban szerepelnek nadrágok, ruhák, ingek és vagány szettek is. A ruhadarabokhoz Anna a saját mintáit alkotta meg és kerültek ezek viszkózra és organikus pamutra. A fitnesszruhák újrahasznosított poliészterből készültek, és a már említett viszkóz is néhány ruha alapja, de mivel ez egy drágább anyag, Anna szerette volna, ha kollekciójában szintetikus anyagból készült ruhák is vannak, amelyekhez elérhetőbb áron juthatnak hozzá a vásárlók. A kollekció egyik izgalmas darabja egy szivárvány ombre rakott szoknya, amelynek különlegessége nem csak a fényes textília, hanem hogy a pliszírozása Magyarországon készült: “Az ombre minta már a tavaszi-nyári kollekcióban is megjelent. Ez a szoknya annak a fényes verziója, amivel a téli borús napokba egy kis csollogást csempészhet viselője.”

A színes és mintás daraboktól sokan megijednek, ezeket a ruhadarabokat viszont nagyon könnyű kombinálni, legyen szó egy egyszínű felsőről, harisnyáról, blézerről vagy egy átlagos farmer-póló szetthez illő bomberdzsekiről. Kell valami, ami színessé teszi a szettet és ezáltal feldobja a hangulatod még a legborúsabb napokon is! “Tudatos döntés, hogy az én téli kollekcióim nem feketék. Az egyik minta ugyan fekete alappal készült, de a mintaelemek izgalmas formái és vidám színeitől garantáltan jobb kedved lesz a rossz időben.”- teszi hozzá Anna.

Anna kollekcióját a koktélozás inspirálta, amelyről személyesen is mesélt:

“A kollekció inspirációja a koktélok és az otthoni koktélfogyasztás. Azért juthatott ez eszembe, mert a karantén alatt senki nem mehetett sehová, ezért sokan otthon iszogattak és próbálgatták a bartenderséghez való tehetségüket. Nálam ez annyira berögzült, hogy van egy bárasztalom, ahol gyűjtöm a különleges italokat és koktélos kellékeket. A kollekció egyik printjét ez inspirálta, míg a másik - rózsaszín alapú tolie - mintát a rumkészítés története ihlette. Voltam 2-3 évvel ezelőtt Mauritiuson, ahol bepillanthattam a rumkészítés rejtelmeibe, innen jutott eszembe, hogy izgalmas lenne egy minta, ami ennek az italnak a történetébe enged bepillantást. A printre ugyan Barbados került rá, ahonnan a rum származik, de nagyon hasoló a hangulata. A kollekció mintáit én szoktam rajzolni, ez ebben a szezonban sem történt márként."

A kollekcióban található darabok közül néhány már ismerős lehet. “Olyan darabokból áll a kollekció, amelyet már korábban kipróbáltunk és nagyon szerették. Ezeket szerettem volna visszahozni egy másik színben vagy printtel az új szezonban. Van egy-kettő darab, ami még nem volt, de már szerettem volna izgalmasabb szabásvonalakkal foglalkozni. Nálam egyébként az anyagok és a minták szoktak dominálni, nem a nagyon bonyolult szabásvonalak.” - mondta Anna.

Ha biztos akarsz lenni abban, hogy az őszi napokon is jó kedved legyen, akkor válassz valamit az Anna Daubner legújabb darabjai közül!

Kulisszatitok: az Anna Daubner márka idén is készül jótékonysági kollekcióval, így érdemes figyelni a közösségi oldalakat!

Szerző: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Egy kapcsolat 5 szakasza, amin minden pár keresztülmegy

Egy kapcsolat 5 szakasza, amin minden pár keresztülmegy

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját