Hatalmas port kavart Prabal Gurung feminista üzeneteket hordozó kollekciója

2017.február.14.

Talán a 20. századi mozgalmak óta nem dübörgött ilyen hangosan a feminizmus, nem mentek ennyien az utcára kifejezni elégedetlenségüket, mint azóta, hogy Trump lett Amerika elnöke. A nyíltan szexista republikánus államfő megválasztása hatalmas, világszerte egyre hangosabban dühöngő, főként nőkből, de a migránsellenes politikáját elítélő bevándorlókból is álló tömegeket mozgat meg és sarkall arra, hogy kimenjenek az utcára, vagy csak simán kinyilvánítsák véleményüket a jogaikkal, testükkel, egyenlőségükkel kapcsolatban.

Bella Hadid Prabal Gurung New York Fashion Week
Fotó: Getty
Fotó: Getty

"Ez az a pillanat", Toni Morisson és Jennifer Lopez szavaival élve, "amikor a művészek dolgozni mennek". Nem véletlen hát, hogy Meryl Streep felszólalt a Golden Globe gálán, vagy hogy a Dior feminista pólókat küldött a kifutóra, ahogy az sem, hogy a népszerű nepáli származású amerikai dizájner, Prabal Gurung is egy egész kollekciót szentelt a témának. Nem lepődnénk, ha még több tervezőtől látnánk hasonlókat ebben a szezonban a többi nagy divathéten is.

Joan Smalls Prabal Gurung New York Fashion Week
Fotó: Getty

A New York-i divathét egyik leghangosabb show-ja volt a Prabal Gurung őszi kollekciójának bemutatója. Amellett, hogy olyanok ültek a kifutó mellett az első sorban, mint Diane Krüger, Sarah Jessica Parker, Leighton Meester vagy Anna Wintour, hogy aztán jó hírét vigyék a tervezőnek, Prabal Gurung olyan fantasztikus és erőteljes üzeneteket hordozó pólókat küldött ki a modelleken, hogy most egy emberként tapsolja a dizájnert az egész divatvilág.

Diane Kruger Sarah Jessica Parker Prabal Gurung
Fotó: Getty
Leighton Meester Prabal Gurung New York Fashion Week
Fotó: Getty

Prabal Gurung politikai üzenetei között olyanokat lehetett találni, mint hogy "A PASIM/CSAJOM FEMINISTA", "MIGRÁNS VAGYOK", "SE TÖBB, SE KEVESEBB", "HANGOT A VÁLASZTÁSNAK", "A MI ELMÉNK, A MI TESTÜNK, A MI HATALMUNK", "A LÁNYOK CSAK ALAPVETŐ JOGOKAT AKARNAK", "A NŐ A JÖVŐ", "A SZERETET AZ ELLENÁLLÁS", "ROMBOLD LE A FALAKAT", vagy "NEM FOGNAK MINKET ELHALLGATTATNI".

Fotó: Getty
Fotó: Getty
Fotó: Getty
Fotó: Getty
Fotó: Getty
Fotó: Getty
Fotó: Getty
Fotó: Getty

Minden tiszteletünk a divattervezőnek, aki saját maga egy olyan pólóban lépett a kifutóra meghajolni a show végén, mely a következő feliratot viselte: "ÍGY NÉZ KI EGY FEMINISTA".

Prabal Gurung New York Fashion Week
Fotó: Getty

Ne felejts el a kedvenceidre szavazni sem a GLAMOUR Women of the Year jelöltjei közül, hiszen idén a gála és a jelölt nők sora is mind ebben a szellemben került összeállításra. Illetve keresd a holnap megjelenő márciusi GLAMOUR magazin Trendbiblia mellékletét, melyben a #GirlPower-ről van szó.

Ez is érdekelhet

Megdöbbentő, mi történik, ha napi két csésze kávét iszol

Megdöbbentő, mi történik, ha napi két csésze kávét iszol

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói