Hit és kifutó - 9 nagyon vallásos topmodell

2014.november.14.

Nyugodtan eismerhetjük, hogy a modellszakma nem kedvez éppen a mélyen vallásos szépségeknek.

Képünk Riccardo Tisci a Visionary felkérésére készült vallásos témájú könyvéből csentük
Képünk Riccardo Tisci a Visionary felkérésére készült vallásos témájú könyvéből csentük

Elég, ha csak az olyan fotózásokra gondolunk, amelyeken egy kicsit ledérebb a styling, nos, ez bizony már nem minden felekezetnél fér bele. Akik persze ragaszkodnak a hitükhöz és komolyan veszik a vallásukat, tudnak modellként is sikereket aratni. Van olyan, aki úgy lett a világ egyik legismertebb topmodellje, hogy sohasem vállalt be meztelen fotókat.

Előfordul persze olyan is, hogy valaki a sok utazás és sokféle kultúra megismerésével találja meg a hozzá közel álló hitet, ahogy az összeállításunkból kiderül, van, aki akár többször is.

Lássuk a vallásos modellek legismertebbjeit!

A kritikus katolikus - Gisele Bündchen

Gisele Bündchen
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

A brazil származású, ám német felmenőkkel is rendelkező szépség katolikus neveltetésben részesült, és egész életét meghatározta a vallás. Hithű kereszténynek vallja magát, rendszeresen imádkozik, misére jár. Az esküvője is a katolikus hagyományokat követte, azonban nem mindenben ért egyet az egyházzal, és ezeknek a dolgoknak rendszeresen hangot is ad. Számtalanszor kritizálta már nyilvánosan a katolikus egyház nézeteit az abortuszról, a házasság előtti szexről, a fogamzásgátlásról és a homoszexualitásról is.

Modell lótuszülésben - Miranda Kerr

Miranda Kerr
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

A Sydney-ben született fotómodell keresztény családból származik, sőt, tanulmányait is egy keresztény lányiskolában végezte, azonban hamar a buddhizmus felé fordult. Miranda aktívan részt vesz a vallási gyakorlatokban: naponta kétszer, húsz percen keresztül imádkozik, jógázik, meditál és előszeretettel olvas spirituális témájú könyveket is. Mindenki válaszokat keres, de úgy gondolom, hogy a válaszokat magunkban kell megtalálnunk. A buddhizmus nagyon közel áll hozzám… Hiszek benne, hogy minden ember egyenlő és mindenkinek megvan a maga helye és küldetése a világban.

Tiltja a vallása - Coco Rocha

Coco Rocha
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

1988-ban Mikhaila Rocha néven látta meg a napvilágot, bár egészen 16 éves koráig a modellvilágtól távol töltötte napjait egy Tanú-családban nevelkedve. Két évvel később nevét a hangzatos Coco Rocha-ra változtatta, és mindössze néhány év alatt óriási karriert futott be Naomi Campbell szárnyai alatt. A nemzetközi hírnévre szert tett szupermodell sokszor adott már hangot a modellszakma árnyoldalival kapcsolatban, felvette a harcot többek között a modellek jogainak védelméért is. Jehova Tanújaként nem vállal meztelen fotózást, valamint eltökélten hisz abban a nézetben, hogy egy nő akkor is lehet szexis, ha több réteg ruha takarja a testét. Még mindig azt vallja, hogy elsősorban hívő, és a modellkedés számára mindig csak a második helyen fog állni.

Testén hirdeti az igét - Kylie Bisutti

Kylie Bisutti
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

A 24 éves ex-Victoria's Secret modell tavaly résztulajdonosa lett a God Inspired Fashionnek, ami ruhákat, és mindenféle kiegészítőt kínál vallásos nőknek, férfiaknak, és gyermekeknek is. A bibliai idézetekkel tarkított darabok célja szó szerint az ige hirdetése. Bisutti azért hagyta abba a modellkedést, mert az ütközött vallása tanaival, és egyenesen ellenzi, hogy a fiatal lányok ezt a pályát válasszák. Ennek ellenére a márka kínálatában feszülős nadrágok és sokat sejtető felsők is helyet kaptak. Persze senki sem várja el egy hithű katolikustól, hogy ne öltözzön dögösen, de talán a "Szeresd az ellenséged" felirattal ellátott szűk farmer egy kicsit álszentnek mondható.

A hit tette rendbe - Naima Mora

Naima More
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Az amerikai Topmodell leszek! c. műsor negyedik évadának győztese elkötelezetten hisz a buddhizmus tanaiban. Eredetileg balett táncosnak készült, ám nagyot fordult az élete, mikor egy kávézóban felfigyelt rá a tehetségkutató egyik szervezője. "A buddhizmus a mindennapi életről szól," meséli Naima. "Minden embernek lehetősége van rá, hogy akár itt és most - bármikor - megvilágosodjon. Én a modellkedést választottam, ez az én utam, de ahelyett, hogy csak a saját életemmel lennék elfoglalva, folyamatosan azon vagyok, hogy más emberekét is jobbá tegyem. Bármilyen utat is választunk magunknak, mindig van rá lehetőségünk, hogy lelki békére leljünk." Állítása szerint miután megnyerte a versenyt, a győzelem a fejébe szállt és kezdett kicsúszni a lába alól a talaj. A buddhizmusnak hála, sikerült megtalálnia magát, felfedeznie belső értékeit és visszatérnie a saját útjára.

Buzgó katolikus - Adriana Lima

Adriana Lima
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Adriana egészen 16 éves koráig Brazíliában nevelkedett, majd modellkarrierje érdekében New Yorkba költözött. A modell véresen komolyan veszi vallását, katolikusként minden vasárnap templomba jár, állandóan viseli rózsafüzérjét. Olyannyira eleget tesz katolikus kötelességeinek, hogy esküvője előtt egyetlen férfival sem létesített szexuális kapcsolatot. "A szex kizárólag a házasság után megengedett… A férfiaknak tiszteletben kell tartaniuk a döntésemet. Ha nincs meg ez a fajta tisztelet, akkor nincs miről beszélnünk." Elmondása szerint az egyház összes rendelkezésével egyetért.

A hithalmozó - Naomi Campbell

Naomi Campbell
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Az ikonikus szupermodell karrierje igen hamar beindult, már 15 évesen a brit Elle magazin címlapján pózolt, majd néhány évvel később a kifutókat is meghódította. A modellvilágban eltöltött több mint két évtized után, még a mai napig is keresett személyiségnek mondhatja magát, bár botrányaitól általában hangosabb a sajtó, mint sikereitől. Édesanyja hithű Jehova Tanúja, állítólag Naomi is a vallás követője volt néhány évig. "Mindannyian pozitív erőre és útmutató fényre vágyunk az életben, de én csak Istenben hiszek. Vallásos vagyok, rendszeresen imádkozom" - nyilatkozta. Ennek ellenére rengeteg pletyka keringett arról, hogy rendszeresen váltogatja vallását. A párductestű modell korábban a voodoo és a kabbala hívőjének is vallotta magát, ám esküvője előtt orosz származású vőlegénye kedvéért megkeresztelkedett egy pravoszláv templomban.

Az ortodox - Milla Jovovich

Milla Jovovich
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Az orosz-szerb származású sokszínű tehetség 9 éves korában kezdett színészkedni, majd 11 évesen beindult modellkarrierje is. Már az első évben 15 divatlap címlapján jelent meg fotója, ám a színészet és a modellkedés mellett a tanulás és a vallás is elsőrangú volt számára. Orosz ortodox vallású családban nevelkedett, és még a mai napig igen közel áll a szívéhez a kereszténység. Elmondása szerint bár ortodoxnak nevelték, minden olyan templomban otthon érzi magát, ahol a lélek és a szeretet áll középpontban. Igazán spirituális embernek tartja magát, ami szülővárosának is köszönhető. "Kijev a templomok városa. Egy gyönyörű, spirituális hely, itt mindig közelebb éreztem magam Istenhez," mesélte.

A provokátor hívő - Kate Moss

Kate Moss
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

A nemzetközi divatikonnak kezdetben nem jósoltak fényes karriert, ugyanis alkata miatt nem volt tipikus szupermodell-alapanyag. Karakteres arca és különc megjelenése azonban váratlan sikereket hozott az angol lánynak. Vallás tekintetében Kate a kereszténység és a buddhizmus között ingázik. Állítólag 2009-ben egy óriási, 4 láb magas Buddha szobrot vásárolt, és meditációt is gyakorolt, két évvel későbbi esküvője azonban a keresztény hagyományokat követve zajlott le. Ennek ellenére nagyobb összetűzésbe is került az egyházzal egy fotózás során. A modell egy feszülettel a lába között pózolt a W magazin egyik különszámában, amivel rendesen magára haragította vallásos rajongóit.

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói