Hurrá! Michael Kors cége sem használ többé állati szőrmét!

2017.december.17.

Micheal Kors a napokban bejelentette, hogy a jövőben nem dolgoznak állati szőrmével. Az állatvédők lelkes munkájának hála egyre több divattervező csatlakozik ehhez a nemes kezdeményezéshez.

Stella McCartney volt az első a sorban, ő nem csak szőrmét, de semmilyen állati eredetű anyagot sem használ fel kollekcióhoz. A bőrt és a szőrmét olyan szintetikus anyagokkal helyettesítik, melyek kísértetiesen hasonlítanak az eredetihez, mégsem kell egyetlen kis állatnak sem elpusztulnia az előállításukhoz.

A szőrmeellenes csapat tagjai közt szerepel a Ralph Lauren, a Calvin Klein, az Armani, Tommy Hilfiger és október óta már a Gucci is. A Micheal Kors különleges technikai vívmányokkal luxus hatású szőrmét képes előállítani, így azok sem maradnak hoppon, akik egy csodás Kors bundát szeretnének vásárolni. A februárban bemutatásra kerülő téli kollekcióban már az új, nem állati eredetű kabátokat fogják prezentálni.

A cég részeként a Jimmy Choo márka is érintett a változásokban, ezért természetesen ezeken a darabokon sem fogunk a jövőben igazi prémmel találkozni.

Ezt olvastad már? Palvin Barbi karácsonyi meglepetése: őrült szexi rúdtánc fehérneműben

Bár a főbb dizájnerek 70 százaléka még mindig használ eredeti szőrmét, ezek az innovációk pozitív módon formálják a divatvilágot. Remélhetőleg néhány év múlva már mindenki csak mesterségesen előállított szőrmét visel majd!

Ez is érdekelhet

25 dolog, amit nem tudtál Taylor Swiftről

25 dolog, amit nem tudtál Taylor Swiftről

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!