Így mosd a fürdőruhát!

2015.július.6.

Tombol a nyár, a szekrényedben pedig bizonyára egy teljes bikinikollekció lapul. (Ugyan, ki tudná beérni csak egy szettel?) Azonban a csodás darabok feletti átok minden nő számára ismerős lehet; sajnos rövid életűek a fürdőruhák, mert már néhány strandolás után kitágulnak, bolyhosodnak, vagy kifakulnak. Persze, némi odafigyeléssel tehetsz érte, hogy tartósan viselhesd a kedvenc bikinidet, fürdőruhádat.

Így mosd a fürdőruhát!
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

1. Mielőtt felvennéd a bikinid: Öblítsd le a testolajokat, krémeket magadról, mert ezek árthatnak a fürdőruhádnak.

2. Kézzel mosni a legjobb választás, lehetőleg semleges mosószert használj. Először csak vízzel öblítsd le, hogy leázzon a klór és a homok róla, majd utána kezdd el óvatosan dörgölni szappannal. Ha ezzel is megvagy, alaposan öblítsd ki a mosószert, és úgy terítsd ki száradni!

3. Ha nem tudsz kézzel mosni, akkor szerezz be egy hálós táskát, és abban tedd be a bikinit a mosógépbe. Alacsony fordulatszámon végezd a mosást, különben kitágulhat az anyag.

4. Ne a napon szárítsd meg. Tedd a bikinid egy törülközőre, és az árnyékban terítsd ki, így elkerülheted az anyag színének fakulását. Semmiképpen se rakd be ruhaszárítóba a fürdőruhát!

5. Ha foltos a bikinid: a nedves a foltot óvatosan dörzsöld, és mihelyst hazaértél, mosd ki kézzel! Ha a folt száraz, ne kapard le, ugyanis így könnyen kárt tehetsz a textil anyagában és színében is. Ha nem jön ki a folt, vidd el egy száraztisztítóba!

6. Ha nem jön ki a homok a fürdőruhád szövetéből: először próbáld kézi mosással eltávolítani a szennyeződést, és ázni hagyni a ruhát egy kis időre. Ha ez nem segítene, várd meg, amíg teljesen megszárad, és a hajszárítód gyenge fokozatával fújd ki a porszemeket a szövetből!

Ez is érdekelhet

Ezt EDD, hogy jobban aludj este!

Ezt EDD, hogy jobban aludj este!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma valószínűleg fontos híreket titkolnak el előlünk - december 4.

Napi horoszkóp: Ma valószínűleg fontos híreket titkolnak el előlünk - december 4.

Szépséghírek

Sminkelj te is úgy, mint Emily - Megjelent a Lancôme x Emily Párizsban kollekció

Sminkelj te is úgy, mint Emily - Megjelent a Lancôme x Emily Párizsban kollekció