Így válassz alsóneműt, hogy minden rendben legyen odalent

2021. július 22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A 19. századig a nők egyáltalán nem hordtak alsóneműt. Ennek több oka is volt. Az egyik, hogy nem találták eléggé nőiesnek az akkoriban férfiak által használt pantallót, amit alsónadrágként hordtak. A második oka pedig az volt, hogy nem tartották higiénikusnak az alsónadrág viselését. Ebben némiképp igazuk volt az akkori nőknek. Magyarországon csak 1930-tól viseltek a nők bugyit.

Így válassz alsóneműt, hogy minden rendben legyen odalent
Fotó: GettyImages, Motázs: Glamour

Ennek az volt az oka, hogy néptánc közben mikor pörögtek-forogtak a lányok a nagy szoknyájuk fel-fel libbent, ami azt eredményezte, hogy a kedves nézők nem csak a néptánc szépségeibe nyertek betekintést, hanem a szoknya alá is. Ez gyakran kellemetlen helyzetbe hozta a lányokat, így elsősorban a néptáncos lányok körében vezették be a bugyi használatát, mint táncos kelléket.

Fotó: Gettyimages.com

Mára már legalább 3-4 típusú fehérneműt találunk a boltokban. A legismertebb a tanga, majd ezt követik a brazil fazonú alsóneműk, mini, francia, hipster és az általam csak nagyi bugyiként említett normál fazonú bugyik. Vannak még kevésbé ismert fazonok, mint a boyshort, cheeky, varrás nélküliek és a v-string. De itt még nem áll meg a sor! Biztos mindenki ismeri az ikonikus jelenetet a Bridget Jones naplójából, amikor szeretné kevésbé szeretett pocakját eltűntetni. Megvan ugye?! Na, hát az a hasleszorító bugyi, de különféle alakformáló fehérneműk vannak már jelen a piacon. A jelenlegi legnagyobb újítás a női alsóneműk körében az úgynevezett menstruációs bugyi, amit kifejezetten azokra a napokra fejlesztettek ki ezzel is csökkentve a szemetet.

Te tudod milyen szempontok alapján válassz alsóneműt?

1. Megfelelő méret!

A megfelelő méret nagyon fontos, mert reggeltől estig rajtad van. Muszáj, hogy kényelmes legyen és komfortosan érezd benne magad. Ha túl kicsi akkor vág, ott marad a nyoma, viszketsz tőle és nem tud szellőzni a bőröd, ami különféle problémákat okozhat. Ha túl nagy, akkor meg felgyűrődik, elcsúszik, kényelmetlen és állandóan hosszá kell érned, amit nem minden esetben tehetsz meg.

2. Az megfelelő anyag kiválasztása!

Ha megkérdezed az orvosod, hogy milyen anyagú bugyit ajánl, akkor biztos lehetsz benne, hogy a pamutot fogja mondani. Ugyanis ez a legjobb minden szempontból! A pamut légáteresztő, puha és könnyen alkalmazkodik a testünkhöz, mert rugalmas. Ellenben a selyem, vagy műszálas társaival szemben.

3. Fontos szempont, hogy milyen tevékenységet végzel.

Ha edzeni mész nem biztos, hogy megfelelő választás egy csipkés tanga.

4. Milyen ruhát fogsz viselni aznap.

Nem ugyanolyan fehérneműt húzol farmer alá, mint egy testre simuló ceruzaszoknyához, nem beszélve a fehér, csipkés vagy átsejlő darabokról. A legtöbb nőnél elkerülhetetlen a menstruáció. Ehhez sem mindegy milyen alsóneműt veszünk fel. Fontos, hogy kényelmes, puha legyen és könnyen tisztítható.

5. A higiéniás szempontokat is muszáj megvizsgálnunk.

Ugyanis mi nők nem szeretünk erről beszélni, de kell, mert az intim higiénia fontos! Sajnos sok nő szenved hüvelyfertőzéses megbetegedésben, aminek a legtöbb esetben a rossz fehérnemű az oka. A rossz méretű vagy műszálas silány anyagok nem engedik át a levegőt, ami blokkolja a szellőzést. Ez pedig ideális környezetet biztosít a kórokozóknak. Leginkább a Candida albicans névre hallgató élesztőgomba szereti ezt a környezetet. Ugyanis ez a gomba 37°C körül kezd el szaporodni. Gondolj csak bele, hogy ha túl kicsi rád a bugyid és még nem is engedi át a levegőt, akkor milyen meleg lehet odalent…

Mivel nem szeretünk erről beszélni így gyakran nincsenek is kezelve ezek a tünetek, amiknek a későbbiekben súlyosabb következményei is lehetnek a diszkomfort érzeten kívül.

Tehát a megfelelő fehérnemű kiválasztása több szempontból is nagyon fontos. Akárcsak a véleményetek ezzel a témával kapcsolatban, így ha van kedvetek írjátok meg kommentben, hogy mit gondoltok!

Szerző: Boros Dia

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Gelencsér Tímea: „Életem egyik legnehezebb időszakán vagyok túl”

Gelencsér Tímea: „Életem egyik legnehezebb időszakán vagyok túl”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)