Így válassz sapkát télire

2014.november.17.

Ha beköszönt a zord, hideg tél egyre több ruhadarabra lesz szükségünk. Amikor a mínuszokban már a kobakunk is fázik, a sapka lehet a legjobb barátunk.

Néhány éve még ciki lett volna
Néhány éve még ciki lett volna

Sokan még ilyenkor is óvakodnak fejfedőt használni, mivel félnek tönkretenni csodás frizurájukat. Pedig lehet, hogy egy csinos kis kalap nem is nyomja össze a hajkoronát.

Az biztos, hogy egy jól megválasztott darab öltöztet, mintegy megkoronázza gondosan összeállított szettünket.

Szerencsére mindenféle trendi sapit vehetünk már egészen olcsón is, és akár a hét minden napján másban tündökölhetünk. Így egy egyszerű télikabáttal is olyan illuziót keltehetünk, mintha szuperváltozatosan öltöznénk.

Fontos megemlíteni, hogy egyáltalán nem kötelező egy piros színű kötött sapkához színben azonos sálat és kesztyűt is vennünk, ezt egyszer s mindenkorra felejtsük el, mint az egyen táska-öv-cipő kombinációtis. Brr…

A lényeg itt is az összhangon van. Jolly joker egy fekete, vagy natúr színű bőrkesztyűt beszerezni, ami mindenféle és fajta tökfödőhöz jól illik.

A ruhaüzletek hatalmas választékában nehéz megtalálni a megfelelőt, de ne felejtsük el, hogy vannak kifejezetten kalapokra szakosodott boltok is, ahol szakszerű segítséggel kaphatunk útmutatást.

Gondoljuk végig ruhatárunkat (színek, stílus) majd vegyük sorra a téli trendeket és csak ezután induljunk sapkavadászatra, így nem csak céltalanul bolyongunk majd a plázákban.

1. Beanie (manósapka)

Néhány éve még kiröhögtek volna a metrón, ha ilyen Törpapa sapiban látnak, ma viszont az egyik legfontosabb téli kiegészítő.

A szivárvány minden színében fellelhető, minél feltűnőbb, annál jobb. A csillogó kövekkel kirakott darabok partiért kiáltanak, de a hétköznapkon is bevetheted egy visszafogottabb kabáttal, vagány csizmával.

Használati utasítás: soha ne húzd teljesen a fejedbe a sapit, csak úgy biggyeszd a fejbúbodra, mintha csak a fejedre pottyant volna az égből.

A beanie lényege, hogy kicsit úgy hasson, mintha nagy lenne rád. Így válik egy csapásra ellenállhatatlanul laza és könnyed a megjelenésed.

2. Pomponos kötött sapka

Ha eddig azt gondoltad, csak a gyerekek hordhatnak pomponos sapit, ideje frissíteni az elképzeléseiden. A bojt egy plusz, jó értelemben vett cukiságot tesz a kötött sapkához, ezáltal nőiesíti, finomítja megjelenésedet. Lehet jó nagy az a bojt, úgy sokkal jobban néz ki. Szoknyás, ruhás szettekhez kivételesen jól passzol ez a kiegészítő.

3. A kalap

Lehet vadász stílusú, vagy éppen Indiana Jones kedvence, télen a kisebb karimájú darabokat részesítsd előnyben. Fontos a jó fazon, ezért érdemes sokfélét megpróbálni. Itt is érvényes, hogy a színes kalapok jobban érvényesülnek, érdekesebbek és trendibbek. Viszont egy jó minőségű fekete példány maga a megtestesült elegancia. Fontos, hogy jó méretet válassz, ezért otthon mérd meg a fejkörfogatod, hogy pontosan kérhess az eladótól.
Keress fel egy kalapszalont, ahol tutira mehetsz és biztosan nem térsz haza kalaptalanul.

4. Baseball sapka

A baseball sapka olyan, mint egy jó feliratos póló. Közvetít a világ felé.
Arról, hogy melyik csapatnak szurkolsz, melyik városban jártál, vagy hogy épp milyen hangulatban vagy. A kifutókon is egyre gyakrabban felbukkan ez a sportos fejfedő, tehát biztosan van létjogosultsága az utcán is. Minél csinosabb szetthez párosítjuk, annál menőbbek leszünk, és megmutatjuk vele, a divatban nem ismerünk lehetetlent.

5. Szőrmekucsma

A szőrme fokozottan melegít, ezért a cudar hidegben működik igazán jól. Nem véletlenül vált az orosz nők kedvelt ruhadarabjává. Emellet hiperelegáns, szinte előkelő. Persze a fazontól függően. Ha felveszünk egy ilyen kucsmát, mintegy varázsütésre cárnőnek érezhetjük magunkat.
Hosszú, kiengedett hajon mutat szépen leginkább.

Ez is érdekelhet

Ma különösen kellene a színek-Ezen a héten Kálmán Melinda a Gardróbnapló vendége

Ma különösen kellene a színek-Ezen a héten Kálmán Melinda a Gardróbnapló vendége

GLAMOUR Horoszkóp

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod