Így válassz télikabátot, ha plus size vagy!

2015.december.9.

A www.plus-size.hu magazin újabb tippekkel segít, hogy megtaláld a legcsinosabb darabokat!

Bár már december közepén járunk, de a cudar hideg még elmaradt. Azonban nem tudhatjuk, hogy mikor lesz igazi zimankó, így ha eddig nem szereztétek be a télikabátotokat, most itt az idő!

Színkód

Az egy tévhit, hogy csak feketébe vagy sötét színekbe bújhatunk, hiszen egy világosabb - és most nagyon divatos nude vagy rózsakvarc színű - darab is lehet tökéletes választás. A fazon és a textil felülete mérvadóbb, mint a színe.

A megfelelő fazon

A csípő alá érő kabátok előnyösebbek a plus size nőknek, mint a rövidebbek, bár télen egyébként sem ajánlottak a derekat szabadon hagyó változatok, hiszen az egészségünk a legfontosabb és bizony egy rövid kabátban könnyen megfázhatunk.

Ha az ideális fazont keressük, akkor a combközépig érő darabok között válogassunk, mivel egy télikabát vastagabb, mint egy őszi dzseki, így ez a hossz nyújtja annyira a testet, hogy optikailag karcsúsítson is.
A homokóra és körte alkatú hölgyeknek a derékban megkötős változatok a befutóak, azonban aki pocakban, derékban teltebb – alma alkat - sokkal előnyösebb számára az egyenes fazon. Nagyon fontos, hogy ne legyen hatalmas, zsákszerű a kabát, de a testre feszülő darabokat is kerüljük, amiben még nagyobbnak tűnünk. Olyan kényelmes, de ne túl bő kabátot válasszunk, ami pont a mi méretünknek megfelelő.

Az anyag sem mindegy

Nem kell elfelejtenünk a steppelt anyagot, azonban a fényes textilek helyett válasszunk mattabb felületű kabátot. A gyapjú- , bőr- és szövetkabátokat bátran emeljük le az üzletek polcairól, ha a megfelelő szabásvonallal rendelkeznek.

A többféle anyagból kreált, karcsúsított fazonú kabátok is ideálisak lehetnek, de ilyenkor nagyon ügyeljünk arra, hogy hol ér véget egy-egy anyagbetét, hiszen ami előnyös egy kisebb mellű nőnek, az nem biztos, hogy pont jó egy teltebbnek.

Ez is érdekelhet

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját