Interjú Saint Laurent exkluzív modelljével, Kerekes Cammel

2015.április.6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nem titkolt szándékom volt tehát a nyolc tehetséges designer friss ruhadarabjai mellett Kerekes Cam (The Diary) megismerése, aki fiatal kora és első szezonja ellenére már elmondhatja magáról, hogy az első magyar modell, aki Saint Laurent bemutatóján exkluzívként vonult végig.

Szerencsére ez sikerült is Tomcsányi Dóri bemutatója után, így személyesen győződhettem meg arról, hogy Kamilla kívül-belül rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, ami egy modellt sikerre ítél. Igyekeztem részletesen kikérdezni, hogy a GLAMOUR olvasói is biztosak legyenek afelől, hogy legújabb büszkeségünkre mostantól érdemes lesz odafigyelni:

Még egy éve sincs, hogy felfedeztek és máris saját Models.com profilod van. Mesélnél arról, hogy mik voltak az első lépések ennek érdekében?
Az első lépést az ügynököm, Baráti Vince (the DIARY management) tette meg azzal, hogy rám talált; ezzel egy régi álmom vált valóra. Néhány tesztfotózást követően pedig már érdeklődtek is különböző ügynökségektől, először Japánból, aztán Párizs, Milánó, New York, London.

Úgy tudom, hogy eddig főleg Japánban dolgoztál. Milyen élményekkel tértél haza első külföldi utadról? Voltak emlékezetes pillanatok?
Japán csodálatos ország, nagyon sok szép élménnyel tértem haza. Az emberek nagyon udvariasak, kedvesek, a közbiztonság pedig kiváló. Számtalan emlékezetes pillanatom van, pl. egy-egy munka kapcsán, amikor többek között a Ginza, a Spur, WWD, vagy a Madam Figaro magazinnak dolgoztam. Az első kifutós munkám is Tokióhoz fűződik, ahol életem első show-ját én nyitottam.

Mikor kezdtél el Párizsban modellkedni, mik az ottani tapasztalatok, visszajelzések?
Idén voltam Párizsban először. Több neves divatház castingján vettem részt. Pl: Dior, Valentino, Balenciaga, Stella McCartney és persze Saint Laurent. A Balenciaga is esélyes volt, a Diortól pedig még nem jött visszajelzés, amikor az ügynökség értesített, hogy a Saint Laurent lefoglalt a show-jára exkluzívként, ami azt jelentette, hogy csak az ő bemutatójukon vehettem részt abban a szezonban, ami hatalmas megtiszteltetés volt.

Hogyan kell elképzelni egy ilyen világhírű divatház bemutatójának hangulatát? Például kifejezetten ezért vágták le a hajadat?
Egy igazi profi csapattal dolgozhattam együtt, olyan nevekkel, mint Aaron de Mey sminkes, vagy maga a tervező Hedi Slimane. Minden jól szervezett, a hangulat barátságos, nyugodt és kellemes volt. A frufrumat kifejezetten Hedi Slimane kérésére vágták, úgy tudom, kedveli a frufrukat.

Nézd újra a látványos show-t Cammel:

Tulajdonképpen kezdőként lettél Hedi Slimane exkluzív modellje. Mit éreztél, amikor tudomást szereztél erről?
Az első casting után visszahívtak, megnézték a járásomat és rögtön ruhát is próbáltattak velem. Miután a tervező látta rajtam a ruhát, a sminkes megcsinálta a sminkem, mosolyogva azt mondta - "Welcome!". Ebből már sejtettem, hogy tetszik nekik a végeredmény. Aztán később telefonáltak az ügynökségről, hogy beválasztottak exkluzívnak. Nagyon boldog voltam, szinte el sem akartam hinni, hogy mindez velem történik.

Szerinted melyek azok a tulajdonságaid, amik miatt felfigyelt rád?
Erre legjobban a tervező tudná megadni a választ, de gondolom az alkatom és a karakterem az, ami beleillett az elképzelésébe.

Melyik részét szereted jobban a modellkedésnek, amikor fotóznak, vagy amikor a kifutón vagy?
Már egész kislány korom óta imádom a szép ruhákat és divatbemutatókról álmodoztam. Csodálatos érzés végigvonulni a kifutón, szeretem a bemutatók hangulatát és mindazt, ami egy ilyen eseményt körülvesz. A fotózás is nagyon érdekes, mert az ember nagyon sok arcát meg tudja mutatni.

Hogyan érezted magad a Fashion Week Budapesten, volt kedvenc outfited, vagy sminked?
Nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy részese lehettem. Mindegyik kollekcióból volt kedvenc öltözékem, vagy kiegészítő, amit szívesen hordanék. Szegedi Kata záró ruháját is élvezettel viseltem. A USE unused ruhák és sminkek is nagyon tetszettek és persze a The FOURnak is örültem, mivel az első katalógus munkámat is nekik köszönhetem.

Evezzünk át személyesebb vizekre, hogy a GLAMOUR olvasói is megismerjenek kicsit közelebbről. Melyik az a szó, amivel legjobban jellemezni tudnád magad?
Kitartó!

A szüleid biztosan nagyon büszkék rád. Milyen tanácsokkal láttak el mikor belevágtál a modellkedésbe?
A szüleim támogatnak a modellkedésben, de persze féltenek is. Anyukám mindenhová elkísér, fontos neki, hogy ő is megismerje az ügynökségeket, akikkel együtt dogozok. Rengeteg tanáccsal látnak el, többek közt, hogy a modellkedés ne menjen a tanulás rovására, mivel még az érettségi hátra van.

Mi lenne számodra az álommunka, kivel dolgoznál együtt legszívesebben?

Minden lány álma az olasz és a francia Vogue, nagyon szívesen dolgoznék Steven Meisellel.

Kit tartasz példaképednek?
Audrey Hepburnt.

Szerinted mi a legjobb dolog, amit a munkádnak köszönhetsz?
Rengeteget köszönhetek ennek az egésznek, többek közt azt, hogy bejárhatom a világot, embereket ismerhetek meg és beleláthatok a divat világába, ami gyerekkorom óta foglalkoztat.

Van egy olyan érzésem, hogy nagy dolgokra számíthatunk még tőled. Mi a következő lépés, illetve úti cél?
Köszönöm, jól esik! Jelenleg még itthon sulizok, viszont nemsokára irány London. Nyáron tervben van New York is, a The Lions modellügynökséggel! Szeptembertől pedig újra indulnak a bemutatók a világ nagyvárosaiban.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Főszerepben a roma tehetségek - Jön a Romaként. podcast új évada!

Főszerepben a roma tehetségek - Jön a Romaként. podcast új évada!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Bakteriális vaginózis: okok és megelőzés (x)

Bakteriális vaginózis: okok és megelőzés (x)

PR

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)

PR

Ezért éri meg idén ősszel Zágrábba utazni (x)

Ezért éri meg idén ősszel Zágrábba utazni (x)

PR

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)