Ismerd meg a magyar fejlesztésű alkalmazást, aminek köszönhetően könnyen pénzt kereshetsz használt ruháiddal

2021.január.25.

A 24 éves Varga Renáta egy olyan felületet álmodott meg, ami megoldást nyújt mindenki számára, aki el szeretné adni megunt ruháit. A Gardróbom megálmodójához mindig közel állt a divat világa. Gyermekkorában még divattervezőként képzelte el magát, ezért tanulmányait művészeti iskolában folytatta, textil szakon. Ezután részt vett egy vállalkozói képzésen, összefonódott számára a divat és az üzlet világa. De még ekkor sem gondolta volna, hogy valaha applikációt fog tervezni.

Varga Renáta
Varga Renáta

Honnan jött az ötlet?

Az ötlet egy saját probléma kapcsán született, ugyanis a divat iránti szeretetem miatt én is fogyasztója vagyok a hétről-hétre megújuló fast fashion divatcégek kínálatának és rengeteg olyan ruhám gyűlt össze, amit már nem használtam, meguntam, nem tetszett, pedig legtöbbjük szinte tökéletes állapotban volt. Nem találtam egy olyan platformot sem, ahová szívesen feltöltöttem volna őket eladásra, ugyanis amik léteznek nagyon elavultak, az alternatívaként használt közösségi média csoportokban való értékesítést pedig nem találtam túl hatékonynak. Pedig kereslet van rá és kínálat is, de gyakorlatilag egy idő után elvesznek a termékek, így ez a kettő nehezen találkozik és nem is nyújt megfelelő biztonságot.

Amerikában már több éve léteznek hasonló applikációk és weboldalak, náluk nagyon sikeresen futnak és abszolút sikerült beépíteniük az embereknek az alapvető vásárlási szokásaik, illetve platformjaik közé őket. Többek között ez inspirált a Gardróbom megtervezésekor.

A legtöbb embernek a használt ruha hallatán még mindig egy koszos, büdös dolog jut eszébe, ezt szeretném alapjaiban megváltoztatni, hiszen közel sem erről van szó. Szeretnék létrehozni Magyarországon egy sokkal környezettudatosabb és megfontoltabb vásárlói közösséget, illetve normalizálni a használt ruháink adás-vételét minden társadalmi szinten. Ezzel kapcsolatban rengeteg eseményt tervezek online és ha lesz rá lehetőség offline is!

Miben más ez a felület, mint a hagyományos adok-veszek oldalak?

A már említett, alternatívaként létrejött közösségi média felületeken való árusítás elgondolkodtató volt. Úgy gondolom amellett, hogy a többi platfrom elavult volt, azért is tértek át ide az emberek, mert adott vásárláskor vagy böngészéskor pontos képet kaptak róla, hogy ki az a személy aki árulja az adott terméket, eldönthették, hogy szimpatizálnak-e vele és a komment, illetve üzenetküldési funkciók miatt pillanatok alatt bármilyen információt megkaphattak. Ebből kiindulva az alkalmazást kinézetében úgy terveztem meg, mint egy közösségi média felületet, csak a ruhatárunk köré építve.

Mindenki készíthet magának egy saját profilt, elkészítheti úgymond a saját Gardróbját, ahol rövid ismertetőt adhat magáról, arról, hogy ki ő, milyen stílust képvisel, mit árul illetve csatolhatja a közösségi média profiljait is, így láthatjuk hogy egy valid személy.

A termékek feltöltésekor lehetőségünk van részletes információt adni a termék minőségével és jellemzőivel kapcsolatban, mint pl. a méret, márka, anyag stb., a feltöltött termék pedig a profilunkon fog megjelenni. Ha valaki stílusával szimpatizálunk, lehetőségünk lesz bekövetni a profilját, ezáltal a főoldalon mindig elsőként fogjuk látni a feltöltött termékeit. Az applikáción belül elérhető lesz egy chat funkció is, ahol részletesen megbeszélhetünk egy-egy felmerülő kérdést a termékkel kapcsolatban. A keresést is egyszerűbbé és hatékonnyá szerettük volna tenni, így lesz egy fül ahol részletesen lehet majd rákeresni bármire, szín, márka, típus, vagy szezon alapján, illetve használni lehet a hashtag funkciót is.

Bárki árulhatja a ruháit a felületen? Milyen kikötések vannak?

Gyakorlatilag igen. Ugyan ez egy adás-vételi applikáció, mi életkorhoz nem szabtunk kikötést, ugyanis az applikáción belül adás-vételt csak bankkártyás feltöltés után lehet lebonyolítani. Bankszámlát pedig 18 év alatti csak a szülei jelenlétével és aláírásával igényelhet, illetve a továbbiakban az engedélyükkel használhat, ha pedig nincsen bankszámlája, de szeretné használni az applikációt szintén a szülei segítségét és beleegyezését kell kérnie, ami ezután rendben van.

Kizárólag használt ruhákat lehet árulni a felületen?

Az applikáció nem zárja ki, hogy teljesen új terméket áruljanak, illetve támogatjuk azokat is, akik kézzel készített, egyedi dolgokat árulnak! A lényeg, hogy maradjunk meg a kiegészítők és ruhák kategóriájában!

Hogyan történik az adás-vétel lebonyolítása?

A Gardróbom a Magyar Posta Zrt-vel áll szerződésben, így a csomagok szállítását ők biztosíják, a csomagok épségben való kiszállítására pedig garanciát vállalnak! Szállításnál 2 lehetőségünk van: A csomagot lehet kérni házhoz, ami 1290 Ft, vagy felvehető postán, postaponton vagy posta csomagautomatában, ami 990 Ft.

A Gardróbomnak egy belső egyenleg rendszere van, csak akkor tudunk vásárolni, ha erre egyenleget töltünk fel. Ezt a profilunkon tehetjük majd meg, az egyenleg fülnél. Az összeg nincsen meghatározva, akár 1.000 Ft is lehet és bármikor levehető! Ez a Barion fizetési rendszerén megvalósítható, amit a PCI DSS szabvány véd megelőzve azt, hogy a Gardróbomhoz a bankkártya adataid eljussanak.

Ha vásárolnak tőled valamit, ez a belső egyenlegedhez adódik hozzá, illetve fordítva, ha te vásárolsz valamit, a belső egyenlegedből vonja le az összeget a rendszer. Ha megtetszik valami, csak kosárba kell raknod, ki kell választanod a neked tetsző szállítási módot és a fizetés gombra kattintani. Ekkor az eladó kap egy e-mailt a vásárlásodról, amiben talál egy címkét, amit a posta generál. Ezt ki kell nyomtatnia és fel kell ragasztania a csomagra, majd bevinni a postára és feladni. Itt az eladónak nem kell megfizetnie semmilyen postaköltséget!

Utánvétre van lehetőség?

Nem. Ez azért van így, mert az utánvéttel nem tudjuk megfelelően védeni sem az eladót, sem a vásárlót. Fontos viszont, hogy a vevő soha nem utal előre senkinek! Ameddig a megrendelt csomag átvételre nem kerül, az összeget a Gardróbom kezeli, és csak átvételkor kapja meg tőlünk az eladó. Ezt minden esetben a Posta jelzi felénk, ez feladástól számított 3 munkanapot vesz igénybe, az eladónak pedig 2 munkanapja lesz feladni a csomagot.

Ha hibás, vagy valamilyen gond van a termékkel, a vevőnek ezt felénk kell jeleznie, erre szintén 2 napja van! Mi felvesszük a kapcsolatot az eladóval és tájékoztatjuk. Minden esetben visszakapja a vevő a pénzét, hiszen fairnek kell maradnunk mindenkivel szemben. Ezt az eladótól fogjuk levonni, de csak akkor, ha a vevő visszaküldte és átvételre került a csomag. Ehhez szintén biztosítunk egy címkét, viszont itt újra meg kell fizetni a postaköltséget. Ezzel kapcsolatban 2 opció lehet. Mivel minden adott az applikáción belül, hogy a vásárló felmérje a termék minőségét és paramétereit, ha azért küldi vissza, mert nem jó a méret vagy mégsem tetszik neki, a postaköltség őt terheli. Viszont ha a vevő olyan hibát észlel, amire nem hívták fel a figyelmét, tehát önhibáján kívül kapott rossz terméket, a postaköltséget is ráterheljük az eladóra. Ezeket minden esetben mi vizsgáljuk, éppen ezért minket kell értesíteni. Az ilyen esetek elkerülése érdekében viszont hangsúlyozzuk, hogy a lehető legpontosabb információt igyekezzünk megadni a termék feltöltésekor, mi látni fogjuk, ha ez megtörtént!

Egy teljesen biztonságos platformot biztosítunk, egy megbízható fizetési rendszerrel, illetve egy olyan csomagküldési rendszerrel, amivel bármikor nyomon tudjuk követni, hogy merre jár az adott termék és mikor kerül átvételre.

Az applikáció Január végén lesz elérhető az App Storeban és a Google Play Áruházban!

Addig azonban iratkozzfel.gardrobom.hu oldalon, hogy elsőként kapj értesítést SMS-ben, ha letölthetővé válik az alkalmazás!

Ez is érdekelhet

Egy kapcsolat 5 szakasza, amin minden pár keresztülmegy

Egy kapcsolat 5 szakasza, amin minden pár keresztülmegy

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját