Jakabos Zsuzsanna: „nemcsak elfogadtam, de hálás vagyok a testemnek”

Jakabos Zsuzsanna olimpikon úszó nyara nem a pihenésről szól, ugyanis tombol a versenyszezon, és rendhagyó módon idén Európa- és világbajnokságot is tartanak a többi verseny mellett. Zsu mesélt a GLAMOUR fotózásról, magabiztosságról, és a nyári ruhatáráról.

Meríts te is inspirációt Jakabos Zsuzsanna szavaiból és szettjeiből egyaránt
Meríts te is inspirációt Jakabos Zsuzsanna szavaiból és szettjeiből egyaránt
Fotó: Pejkó Gergő

Jakabos Zsuzsanna nem fél megmutatni a tökéletlenségét. A fotózásról kezdtünk beszélgetni. „Körülbelül tíz fok volt, egész nap esett, úgyhogy a fotózás szempontjából a lehető legrosszabb napot fogtuk ki, mert előtte és utána is nagyon jó idő volt, de a hangulat és a ruhák mégis a nyarat idézik” – mondja Zsu.

SOKAT LEHET LÁTNI SMINK NÉLKÜL

Nekem nincs olyan, hogy túl meleg, egyáltalán nem zavar, ha izzadok. Ilyenkor a lenge nyári ruhákat szeretem, rövidnadrágokat hordok, és számomra az a jó idő, amikor minél kevesebb ruhát kell felvenni.” Persze a nyár is az uszodáról szól, ekkor is fürdőruhában, vagy ahogyan ő hívja, „munkaruhában” tölti ideje nagy részét. Zsu elárulta, hogy ő sem mindig elégedett a fürdőruhás képeivel, és tudja, hogy sok nő nem szereti, ha ilyen fotó készül róluk. Viszont örül annak, hogy elindult egy olyan hullám, ahol a közösségi oldalakon meg lehet mutatni azt is, ha valaki, valami nem tökéletes. „Felrakom azt is, amikor reggel hatkor megyek az uszodába, sokat lehet látni engem smink nélkül, és a hétköznapokban sincs olyan, hogy a boltba nem megyek le melegítőben.” Szerinte ez már csak amiatt is jó, mert így véletlenül sem fut bele olyanba, hogy valaki a beállított, tökéletes képek miatt nem ismeri fel élőben. „Inkább azt szoktam megkapni, hogy szebb vagyok, mint a képeken, és ez nekem nagyon jól esik, és remélem, hogy ez az őszinte vonal segít abban, hogy egyre kevesebb embernek okoz rossz érzést, ha nyáron bikinire vagy fürdőruhára vetkőzik.

Kardigán NANUSHKA nanushka.com | Nyaklánc CRYSTAL HAZE– Spark Le Monde 34 990 Ft
Fotó: Pejkó Gergő

A LÉNYEG, HOGY ÉREZD JÓL MAGAD

Azt mondja, neki is idő kellett ahhoz, amíg elfogadta, hogy izmos. „Persze van, aki irigyli, de van, aki nem találja nőiesnek, hogy az úszóknak ekkora a válluk. Régebben sokkal kevésbé szerettem ezt magamon, de mára tudatosult bennem, hogy ezek az izmok mutatják meg, mennyi munkám van a sportban. Nemcsak elfogadtam, de hálás vagyok a testemnek, hogy ezt a munkát el tudja végezni.” Bár sosem volt olyan, hogy kifejezetten rosszul érezte volna magát a bőrében, de többször szembesült azzal, hogy egy ruhát nem tud felvenni, mert nem úgy áll, ahogyan kellene. Nehéz olyan ruhákat találnia, ami teszik is, kényelmes, és jól is áll. „Lehet, hogy kellene csinálnom egy fotósorozatot olyan munkacímmel, hogy ruhák, amikről az emberek azt hiszik, hogy jól áll rajtam, pedig nem.

Már tud viccelődni ezzel, sőt akkor is nevetett az egészen, mikor tizenöt évesen többször fiúnak nézték a magassága és rövid haja miatt. „Én ezen nevettem, miközben azt is pontosan érzem, hogy másoknak miért tud ez nagyon rosszul esni.” A taktikája erre az, hogy amikor nehezebben fogadja el magát, azokra a részekre koncentrál saját magán, amiket kifejezetten szeret. „Mostanra eljutottunk addig, ha egy képen az látszik, hogy mosolygunk, és árad belőlünk, hogy abban a pillanatban tényleg nagyon jól érezzük magunkat, akkor nem azt fogják nézni, hogy mennyivel szélesebb mondjuk a comb” – nyugtat meg Jakabos Zsuzsanna minden nyaralós fotó miatt aggódó embert, és az elkeseredett sanyargástól is óva int. „A nyaralás arról szól, hogy jól érezzük magunkat, és persze lehet mértéket tartani, de inkább az egészség legyen a fontos, ne az, hogyan nézünk ki az interneten, és mit mond a fotónkra valaki, akiről talán azt sem tudjuk, kicsoda.

A nyár legmerészebb trendje: bikinifelső bárhol, bármikor

Meríts inspirációt Jakabos Zsuzsanna nyári szettjeiből!

Vidék, hőség és egy régi idők nyarait idéző ház... A hangulatot már csak Jakabos Zsuzsanna olimpikon úszó fokozhatja, és a vintázs hangulatú ruhadarabok. Az idei nyaraláshoz elengedhetetlen kincseket mutatunk.

  • A hőség miniruháért kiált. Egy pöttyös kreációval pedig a vintázs hatás sem maradhat el.
Ruha ROTATE BIRGER CHRISTENSEN – Spark Le Monde 69 990 Ft
Fotó: Pejkó Gergő
  • Nyáron a fehérneműk is egyre bájosabbak!
Melltartó TEZENIS 3990 Ft | Alsó H & M 4495 Ft | Zokni COS 2300 Ft
Fotó: Pejkó Gergő
  • Kellenek a nosztalgikus hangulatú virágminták!
Blúz és bikinialsó GANNI ganni.com
Fotó: Pejkó Gergő
  • Egy sejtelmes kötött ruha a forró esték elegáns társa.
Ruha DSQUARED2 heavenbudapest.com | Bikinifelső MANGO 7995 Ft
Fotó: Pejkó Gergő
  • Nagyanyáink otthonkában tartózkodtak a konyhában, mi pedig az azt idéző nyári ruhában.
Ruha SAMSOE SAMSOE – Spark Le Monde 74 990 Ft
Fotó: Pejkó Gergő
  • Édes semmittevés! Csak egy takaró és más semmi.
Takaró ZARA HOME zarahome.com | Csizma RETROCK 31 990 Ft
Fotó: Pejkó Gergő

A cikk eredetileg a GLAMOUR magazin 2022-es július-augusztusi lapszámában jelent meg.

Fotó: Pejkó Gergő

Stylist: Csillag Szilvia

Smink: Pallag Evelin

Haj: Pásztor László

Ez is érdekelhet

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói