Készülnek a fehérneműk a döntőre

2012.április.24.

A múlt héten került sor a Triumph fehérnemű tervezői pályázat döntőjének 2. workshopjára, ahol már a félig kész pályamunkákat kellett prezentálniuk a versenyzőknek.

bódis boglárka
bódis boglárka

Személyes öröm is ért a workshopon, ugyanis megérkeztek a 2011-es évi, általam tervezett győztes fehérnemű kereskedelmi változatának mintadarabjai! Végre kezembe vehettem a Les Fleurs du Mal kapszula-kollekció mintadarabjait, rajta a címkével, melyen a nevem állt. Csodás érzés volt látni, hogy a több hónapi munka eredményeként egy világcég márkajelzésével ott feküdtek az asztalon a fehérneműk, amik mindig emlékeztetni fognak arra, hogy sose adjam fel az álmaimat és higgyek magamban. Mellettük pedig ott állt a szabászbabán az eredeti változat. Az út eleje és vége, ami egyben valami új kezdetét is jelentheti.

Három héttel a Triumph Inspiration Award budapesti döntője előtt megrendezett workshopon már félig kész pályamunkákat kellett a magyar versenyzőknek prezentálniuk. Ezzel igen izgalmas szakaszához érkezett a verseny, hiszen első ízben láthattuk, hogy a rajzok, tervek, hogyan alakulnak át a kivitelezési szakaszban valóságos fehérnemű-csodákká! Benes Anita, a Daalarna márka tervezője segítette tanácsaival a pályázókat.

Benes Anita remek tanácsokat adott a pályázóknak

Sok-sok érdekes és különleges darabbal találkozhattunk, és jó érzés volt látni, hogy a versenyzők nagy gondot fordítanak arra, hogy fehérneműiket minél szebb kivitelben készítsék el. Tudni kell, hogy a fehérnemű készítés speciális alapanyagokat és eszközöket igényel, így nem olyan egyszerű feladat a hallgatók számára, hogy e speciális eszközök nélkül is minőségi kivitelű pályamunkákat készítsenek.

Már kezdenek alakulni a döntőre a fehérneműk...

Amire ugyancsak extra hangsúllyal kell figyelni, az a méretezés. Egyrészről teljesíteni kell a pályázati kiírás szerinti feltételeket, így 75B méretezésű mellkosarat kell mindenkinek kialakítani, másrészt olyan anyagokkal érdemes dolgozni, ami biztosít annyi rugalmasságot, hogy jól illeszkedjék a modellek alakjára, akik a döntőn viselni fogják a versenymunkákat.

Sok szép kézi munkát igénylő fehérnemű van készülőben, jó néhányan időt és fáradtságot nem sajnálva dolgoznak aprólékos kézi díszítési technikákkal, amik igazán egyedi végeredményt ígérnek.
Már alig várom, hogy láthassuk a kész munkákat!

Időt és fáradtságot nem sajnálva készülnek a darabok

Amíg pedig nem köszönthetjük a 2012. évi magyar győztest, kövessétek a Facebookon a Triumph Inspiration Award nemzeti döntőinek eredményeit, ahol láthatjátok, kikkel kell majd a magyar versenyzőnek a shanghaji döntőn megméretnie magát.

Sok pályázó három héttel a döntő előtt már szinte készen áll

A budapesti döntő május 10-én kerül megrendezésre, melyen zsűritagként én is ott leszek. Már nagyon izgulok, hogy ki lesz az idei legjobb!!!
Minden indulóknak további jó munkát kívánok!

Ez is érdekelhet

Ez a munka illik a víz elemű csillagjegyekhez

Ez a munka illik a víz elemű csillagjegyekhez

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját