Legendás luxusmárka tér vissza!

2013.szeptember.30.

Valószínűleg keveseknek ismerős a Jean Patou divatház neve. Pedig egykor még a legnagyobbak között tartották számon.

Egy Jean Patou modell a 60-as évekből
Egy Jean Patou modell a 60-as évekből
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

A márka normandiai alapítóját a modern divat és a XX. századi párizsi sikk egyik megteremtőjének tartották. Jean Patou az 1910-es évektől folyamatosan dolgozott, azonban a háború miatt csak az évtized végére sikerült igazán stabil vállalkozást létrehoznia. 1936-os halála idején már a Patou név volt az egyik legjobban csengő a divatvilágban. Kényelmes, de sikkes darabok jellemezték a kreációit, a kardigán ma is használatos változatát neki tulajdonítjuk. A sportruházat terén is úttörőnek számított teniszdresszeket és fürdőruhákat is tervezett.

Jean Patou halála a divatház sikereit nem törte meg, sőt kifejezetten jó érzékkel válogatták meg a tervezőiket, náluk bukkant fel a Christian Dior később legendássá váló dizájnere, Marc Bohan, itt bontogatta szárnyait Karl Lagerfeld, Jean-Paul Gaultier és Christian Lacroix is. Utóbbi 1987-es távozása után szűnt meg a Jean Patou divatház. A cég azonban nem tűnt el teljesen, hiszen a parfümjeik mai napig sikeresek. Már maga az alapító is sokféle illattal rukkolt elő, de a halálának évében kreált Joy a legsikeresebb minden próbálkozás közül. A Joy csak az olyan legendás illatokhoz hasonlítható, mint a Chanel no. 5, vagy az Yves Saint Laurent Opium. A szépségápolás történetéhez pedig még azzal is hozzájárul Jean Patou, hogy 1928-ban a világ első napozó krémjét dobta piacra.

Nos, nagyon úgy tűnik, hogy a cég visszatér a divatvilágba, a befektetők és a tulajdonosok készen állnak rá, hogy életet leheljenek az egykor jó nevű divatházba. Kíváncsian várjuk, vajon sikerül-e ilyen hosszú szünet után a visszatérés?

Ez is érdekelhet

Visszatér a konty, amit mindenki imádott a 90-es években!

Visszatér a konty, amit mindenki imádott a 90-es években!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke