Lindsey Wixson: Cukiságból jeles

2012.március.7.

Lindsey Wixson tipikus karriertörténetet tudhat magáénak: 1) a középiskolában csúfolták a cigiszünetes fogai miatt 2) több járókelő is a modellpálya felé navigálta. Ezen tényezők hatására a nyurga lány úgy döntött, ha törik, ha szakad, modellkedni fog.


Bújta a divatlapokat, igyekezett ellesni a topmodellek trükkjeit. Annyira elszánt volt, hogy édesanyja, látván a szárnybontogatás nehézségeit, elkocsikázott lányával Los Angelesbe, hogy előremozdítsa az ügyet. Itt egy helyi ügynökség (Vision Models) szerződtette Lindsey-t, és videóra is vették a mozgását. Ez az anyaga felkerült a models.com oldalára is, megkapva a minimum 5 perc hírnevet.

Lindsey Wixson: Cukiságból jeles
Fotó: Terry Richardson/Diary

Lindsey viszont többet akart, menő New York-i ügynökség után nézett, de egy kivétellel rendre akadályba ütközött: többek között a világhírű IMG sem merte bevállalni a duzzadt szájú lányt. A kivételt a Marilyn modellügynökség jelentette, akikhez még abban az évben aláírt (2009).

Közben a bemutatkozó videója Steven Meisel elé került, aki nem habozott, a következő divatanyagát Lindsey-vel fotózta. Innentől kezdve nem volt megállj: exkluzívként ő nyitotta a 2010-es tavasz-nyári Prada bemutatót, Párizsban zárta a Miu Miu-t. Utóbbinak kampányarca is lett, ahogyan a Jill Stuartnak, a Mulberrynek, a Versacénak, az Alexander McQueennek is.

Palvin Barbarával is volt már közös anyaga

A magazinok sem akartak lemaradni Lindsey-ről, a Vogue Italia-s kezdet után következett a Lula, az i-D, a W magazin, a LOVE, a V magazin, a Purple, a Harper`s Bazaar. Az öntudatos lány a 2012-es téli kollekciók prezentálásakor sem tétlenkedett, eddig körülbelül harminc bemutatón szerepelt.

Terry Richardon valósággal rajong Lindsey-ért, a fotóstúdiójából rendszeresen látnak napvilágot közös bolondozós képek, és a Terrywood című kiállításának is fontos múzsája lett. Hamarosan betölti a 18-at is, kíváncsian várjuk, profilváltást hoz-e a nagykorúság neki.

Fotó Terry Richardson Terrywood című kiállításából

Ha vége a fashion weekes pörgésnek, hazautazik családjához, sütit süt, gondoskodik anyukájáról, énekel, szorgosan tanul. És persze próbálja élni a tinik hétköznapi életét. Nem könnyű feladat ez a models.com 50-es listájának tizenkettedik helyezettjétől.

Kattintsatok, és nézzétek meg Lindsey eddigi pályafutásának legfontosabb és legcukibb képeit.

Kapcsolódó:

Édes 16 éves!

A csúnya és kövér modellek védelmében

Catwalk Queen #1: Natasha Poly

Catwalk Queen #2: Anja Rubik

Catwalk Queen #3: Miranda Kerr

Catwalk Queen #4: Freja Beha Erichsen

Catwalk Queen #5: Constance Jablonski

Catwalk Queen #6: Dree Hemingway

Catwalk Queen #7: Monicka Jac Jagaciak

Catwalk Queen #8: Liu Wen

Catwalk Queen #9: Arizona Muse

Catwalk Queen #10: Ginta Lapina

Lindsey Wixson: Cukiságból jeles

Ez is érdekelhet

Életem legnagyobb orgazmusa - 5 pasi története

Életem legnagyobb orgazmusa - 5 pasi története

GLAMOUR Horoszkóp

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod