3 dolog a Louis Vuitton legutóbbi divatbemutatójáról, amitől eláll a lélegzeted!

2021.március.16.

Úgy tűnik Nicolas Ghesquiére többé nem fogja vissza magát és grandiózus műalkotásokkal áll elő.

GettyImages-1306311658
GettyImages-1306311658
Fotó: Gettyimages.com

A 2021-es őszi-téli ruhák zsenialitása nemcsak a látványban rejlik, hanem a háttér történetükben is. Most elárulunk 3 rendkívül izgalmas tényt a legutóbbi LV kollekcióról!

A kollekciót az Ókori Görögország ihlette

A múlt mindig is hatalmas titkokat rejtett és miből inspirálódna legjobban egy divattervező, ha nem egy olyan rendkívül különleges kultúrájú történelmi helyből, mint az ókori Hellász. A Ghesquiére -féle kollekció a múlt reflexiója, a múlt és a jelen idők ütközésének és ellentmondásának különleges bemutatása, amely egy reményteli őszi időszakot idéz, ahol már az utcán is mindenki bátran viseli az új kollekció alkotásait. A tervező elárulta, hogy régi vágya volt felfedezni ezt a világot és rendívül ambiciózus is, de pont erre van most szükség.

A Louvre adott otthont a film forgatásának

Nincsen Louis Vuitton Párizs nélkül és Párizs sincs Louis Vuitton nélkül, úgyhogy természetes, hogy egy olyan luxusmárka, mint az LV divatház egy olyan extravagáns helyszínt választ, mint a Louvre. A Michelango és Daru galériák keretezték a kifutót, amelyen az ókori Görögország emlékére készített tógák, szandálok és szobor mintás felsők kerültek bemutatásra. A közönség számára a hely túl pici lett volna, de a film leforgatására tökéletes volt, ráadásul Ghesquiére időben készítette el a filmet, mert a helyszínül szolgáló galériákat a következő 2 évben restaurálják.

A legutóbbi felfedezések is helyet kaptak a bemutatón

Miután a tervező bámulattal nézte végig a NASA Perseverance Rover landolását a Marson, majd megtudta, hogy Pompeii-ben egy közel 2000 éves római kori szekér került elő, már szinte biztos volt, hogy az idő az, ami igazán összeköti az emberiséget. A képzeletünk határtalan és ez a Louis Vuitton legújabb kollekciójában látható is, amit ez a két különleges hír is inspirált.

Kevés olyan tervező létezik, akit az idő ilyen szinten tud inspirálni, ráadásul ennyi különleges oka van annak, hogy az a kollekció úgy lett megalkotva, ahogy aztán mi azt láthatjuk a kifutón készült videóban.

Szerintem azért a zeneválasztás is elég jó lett!

Nézd meg te is a videót!

Írta: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Milyen frizuratrendek várhatóak? Tudd meg a Budapest Hair Show-n!

Milyen frizuratrendek várhatóak? Tudd meg a Budapest Hair Show-n!

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Monitor

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak