Magyar lány volt exkluzív a Givenchynál

2012.március.9.

Hihetetlenek a magyar modellek! Csak kapkodjuk a fejünket a sikereik láttán, hogyan remekelnek a kampányokban , a legnevesebb magazinokban és a kifutón . Ráadásul ebben a szezonban jól ismert topmodelljeink mellett új magyar üdvöskék tűntek fel a divatvilág egén: Axente Vanessa a Prada, a Valentino és a Céline kiskedvence, Bogár Niki a spanyol és a párizsi divathéten remekelt, és folyamatosan blogol nektek élményeiről a GLAMOUR Online-on, Kondás Kata pedig a Jean Paul Gaultier show nyitó- és záró modellje volt.

Nagy Réka a Givenchy kifutóján, Fotó: Fairchild Archive
Nagy Réka a Givenchy kifutóján, Fotó: Fairchild Archive

Először is azt tudni kell, hogy én fél éve szinte villámcsapásként kezdtem el a modellkedést. Előtte nem érdekelt ez a világ, és mivel a családban mindenki jogász, tanár stb., fel sem merült bennem, hogy ezt az utat válasszam. Majd miután leérettségiztem, rá egy napra Párizsban landolt a gépem. Fogalmam sem volt, hogy hova jöttem, és mit keresek itt. Rengeteg tesztfotózásom volt és tréningem, ami a járást és a viselkedést illeti.

Az első héten mar egy neves magazin fotózásán találtam magam, majd szépen folytatódtak a dolgok. Hat hónappal ezelőtt, gyakorlatilag nulla angoltudással és szakmai tapasztalattal a közelmúlt eseménye még hihetetlennek tűnt. Első fashion weekem volt a mostani, és nem sokat váratott a munka magára. Csütörtök délelőtt találkoztam a Givenchy casting directorával, majd másnapra időpontot kaptam a tervező, Ricardo Tisci irodájában!

Backstage a Givenchynál

Nagyon izgatott voltam, hiszen tudtam, hogy nagy ember, sőt az egyik legnagyobb itt Párizsban. Miután megtörtént a találkozó, már csörgött is a telefonom, amelyben titokzatosan csak annyit közöltek, hogy nem csinálhatok a mai nap folyamán több castingot, és azonnal menjek be az ügynökségre, akárhol is vagyok.

Furcsának tűnt, de aztán megtudtam, hogy exkluzív felkérést kaptam a Givenchy első emberétől, amely teljes kizárólagosságot jelent. Titokban kellett tartanom, hiszen bármi megtörténhet, és tudva a dizájner különcségét, könnyen véleményt változtathat bármelyik percben. Nehéz volt eltitkolni, főleg miután megkezdtem velük a munkát. Az első lépésként szőkére festették a szemöldököm. Ezt követően már ember nem volt, aki ne fordult volna meg utánam. Bevallom, először sírni tudtam volna, de aztán élveztem kicsit a különcségem. Viszont én még szerencsés voltam a változtatással, ugyanis rengeteg, már nagy nevű modellnek lett szőkéből fekete a haja, vagy éppen hosszúból rövid.

Első lépésként szőkére festették a szemöldököm...

Majd egy kemény hét elteltével eljött a show napja. Minden nagyon nagy titokban és bizonytalanságban zajlott. Előfordult, hogy este 11 órakor csörgött a telefonom, hogy látni akarnak, de a Givenchy emberei reggel fél 9-kor sem alszanak. Életem legstresszesebb hete volt.

A március 4-ei Givenchy show gyorsan és hihetetlenül zajlott. A legnagyobb sminkesek, fodrászok, öltöztetők vettek körül. Fogalmam sem volt, hogy mennyi sztár ül a sorok között, és azt pedig csak tátott szájjal figyeltem, hogy kik azok a modellek, akik velem együtt viselik a ruhákat. Bámulatos! Amikor pedig elhagytam a show helyszínét, paparazzik tömege szaladt utánam, arcomban a kamerával…na ez az, amiről álmodni sem mer az ember! (A show-n egyébként egy másik büszkeségünk, Axente Vanessa is részt vett. - a szerk.)

Nagy Réka a Givenchy show-ján, Fotó: Fairchild Archive

Miután meghívást kaptam a partira is, így illett ellátogatnom. Párizs egyik legbefolyásosabb bulijaként tartják számon, ahol mindenki, aki számít, részt vesz. Jelen volt Alicia Keys, P. Diddy, sztármodellek és még sokan mások. Nagyon nagy élmény volt!

A Givenchy partiján - Fotó: livincool.com

Levonva a következtetést, soha nem szabad feladni az álmainkat, még ha lehetetlennek is tűnnek. Mindig hinni kell, hogy valóra válik! Nagyon jól esik a rengeteg gratuláció, akár az otthoniaktól, akár a castingokon! Ma például Vanessa Brunóval dolgoztam, és ott is egyből ezzel fogadtak. Kíváncsi vagyok, hogyan tovább…

Gratulálunk Rékának, és ígérjük, hogy szemmel tartjuk őt a jövőben is. Lehet, hogy a Givenchy kampányában is viszontlátjuk majd? Kíváncsian várjuk.

A Givenchy partiján - Fotó: livincool.com

Ez is érdekelhet

Nem szégyen a mentális probléma!

Nem szégyen a mentális probléma!

G-Szex

Mindenre van magyarázat, a szexre is

Mindenre van magyarázat, a szexre is

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról