`Maradj hű önmagadhoz` - Fodor Klarissza bemutatja a modellkedés hátrányait is

2019.február.12.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Érdekel a modellek világa és a modellkedés? Biztosan sokan gondolkodtatok azon, hogy milyen is egy modell élete. Biztosan elképzeléseitek is vannak erről a mesésen csillogó életről. Azonban segítek egy kicsit valóban a kulisszák mögé látni. Fodor Klarissza vagyok, modell a Visage Models-nél, mostantól minden héten írni fogok nektek egy-egy témáról a szakmámmal kapcsolatban. A múlt heti bejegyzésemet, itt tekinthetitek meg.

Fodor Klarissza őszintén mesél, milyen is a modellek élete valójában

Fodor Klarissza őszintén mesél, milyen is a modellek élete valójában

A héten megválaszolok néhány kérdést és kicsit még elmélyülünk az ügynökségek világában. Jövő héten már egy izgalmasabb téma fog következni.

Hogyan is épül fel az ügynökségrendszer?

Az én esetemben itthon, azaz Magyarországon, miután megkötöttük a szerződést, a Visage lett az anyaügynökségem. Ők állnak velem napi kapcsolatban bárhol vagyok, őket akármikor hívhatom bármilyen ürüggyel. Úgy működünk, mint egy kis "család". Majd az idő előrehaladtával, ahogy épül a könyvem, szóba jön a külföldi ügynökségek lehetősége. Több ügynöksége is van a modelleknek, általában minden országban egy. Nekem körülbelül 10 ügynökségem van jelenleg. 10-ből 9 az anyaügynökségemet keresi meg a munkalehetőségekkel, kiutazással kapcsolatban, illetve a friss polákért is hozzájuk fordulnak. Szóval az anyaügynökség a bázis.

Fodor Klarissza

Kérdeztétek tőlem sokan, hogy alacsonyabb lányként, hogy lehettek modellek: hogy például csak magazinokban szerepeltek. Ez egy nagyon fontos dolog, hogy ugyan munkában megkülönböztetünk commerce és fashion vonalat, de olyan nincs, hogy csak ez vagy csak az. Lehet, hogy nem vagyok mondjuk elég magas a fashion weekhez, mert éppen magasabb lányokat válogattak be. Az alapkritériumnak, a magasságnak meg kell felelni. Ezt annyira szigorúan veszik, mint bármelyik munkahelyen az alap elvárásokat. 1-1 centi sokszor döntőpont ebben a világban.

A modellvilág nagyon felkapott lett és divatos, azaz a modellek száma is többszörösére nőtt, így kevesebb esélyed van megkapni az adott munkát. Minden nap egyfajta versenyhelyzetben vagy. Ez a modellapartmanokban is érződik, ahol előfordul, hogy 2 szobában vagyunk hatan összezárva és néhány lány nagyon ellenséges tud lenni. Mondhatni itt mindenki "vetélytárs". Ugyan kialakulnak barátságok és a lányok többsége kedves (ez országonként is eltér), de egy modell magányos is lehet. Nekem volt olyan szobatársam 3 hétig, aki nem méltatott egy köszönésre sem.

Fodor Klarissza

Nagyon fontos még az is, ha elkezded halmozni a munkákat és törsz felfelé, akkor is maradj hű önmagadhoz. Van olyan ember, aki sajnos nem tudja kezelni a sikert és rossz irányba változik, de szerencsére sok jó ellenpéldával is találkoztam.

Kérdeztétek, hogy kivel szoktam utazni. Egyedül. Itt vagy te és sok-sok reptér, amit egyedül jársz végig. Van, aki esetleg minden másnap repül munkából munkába. Ezért kicsit magányos az ember a modellszakmában, de legalább újranéztem a Gossip Girl sorozatot. Szerencsére mindig odafigyelnek ránk. Van, hogy kocsit is küldenek értünk a reptérre. A mi biztonságérzetünk nagyon fontos az ügynökségeknél, mivel kölcsönösen felelősek vagyunk egymásért. Sokszor még "gyerekekről" van szó egy idegen városban.

A jó formáért rengeteget edzünk, ha kell diétázunk. A sztereotípiákkal ellentétben nem koplalunk, amit a közösségi médián keresztül egyre inkább látni lehet. Az egészséges életmód és a sport előtérbe került. Személy szerint nagyon szeretem Romee Strijd vlogját.

Fodor Klarissza

Nem sok reklámfilm-forgatáson vettem részt eddig, de ez megint egy más típusú munka, ahol kell egy kicsit "színészkedni" a kamera előtt. Az egyik komolyabb reklámfilmem a Szentkirályival közösen készült. Nagyon szuper, összeszedett és felkészült csapat volt. Különösen odafigyeltek rá, hogy érzem magam a forgatás alatt. Nagyon emlékezetes marad számomra az a nap. És persze, hogy utána az üvegeken szerepelhettem. Gyorsan a családból mindenki be is vásárolt belőle és azóta is kint van a szüleimnél is a polcon.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője