Megérkezett a kedvenc New Balance cipőd ultramentő verziója

2021.szeptember.17.

A New Balance 574-es cipője számtalan kísérletezésnek nyújtott alapot az évek során. Nincs ez máshogy 2021-ben sem, amikor a NB újra inspirációként használta kedvenc modelljét és megszületett az 57/40, a klasszikus 574-es modern verziója. Ennek a kis kronológiai ütköztetésnek az eredménye az új ‘Decade Clash’ pack, ami sutba dobja a New Balance-re jellemző jól bevált szürkéket és helyette az 1970-es és 80-as évek játékos, vibráló színpalettáit használja.

Megérkezett a kedvenc New Balance cipőd ultramentő verziója
Fotó: New Balance

A négy cipőből álló kollekcióban az 57/40-esek a színkombinációk végtelen számú lehetőségeit vizsgálják, ami a modell több rétegből álló felépítésének köszönhető. A panelek számossága által nyújtott lehetőségeket ki is használja a New Balance, miközben minden egyes velúr és hálós panel kicsit nagyobb is lett az eredeti 574-es arányaihoz képest, és az 57/40 inkább a 90-es évek cipőinek maximalista esztétikáját idézi. A legfeltűnőbb a megnövelt N logó, ami a hasonlóan futurisztikus 327-esen is látható.

Fotó: New Balance

Mivel az 57/40 ilyen sok panelből áll, a ‘Decade Clash’ koncepció bőven kapott teret a kibontakozásra. Az egyik férfi színállásában a kék dominál – egy főhajtás az 1970- es évek nylon NB320-asa felé –, pávakék és narancs kontrasztokkal. A másik modell az M1300JP ismerős szürkéit idézi az 1980-as évekből amit a 90-es évek 660- asának élénk gyümölcsszínei dobnak fel. A női modellek pedig még ennél is merészebbek és kaleidoszkópszerűbbek, babakékkel és citrusszínekkel, illetve a ciánkék és a neonrózsaszín kombinációjával, ami ismét csak az elmúlt három évtized retro futócipőitől kölcsönöz színeket.

Fotó: New Balance

Ugyanez folytatódik a talpunk alatt is, ahol a modern sneakerek egyre inkább terjedő megoldása, a dupla középtalp egyben az 57/40 egyik legfontosabb jellemzője is. A felső középtalp hullámos, organikus formája is korábbi NB cipőket idéz, mint a 850- es, a cipő felsőrészéhez illeszkedő színekben. A lesimított alsó rész pedig inkább az eredeti 574 formáját hozza vissza, a talp pedig nagy, mintás gumitalp. Ez szintén az eredeti, az utcák meghódítása előtt még futásra tervezett 574-re utal vissza, de semmi kétség afelől, hogy az évtizedeket összekötő 57/40 igazi urbánus sneaker.

Fotó: New Balance

Az idővonalak ütközhetnek, de egy biztos: az új New Balance 57/40 ‘Decade Clash’ pack már elérhető a newbalance.hu-n!

Ár: 37 999 Ft

Ez is érdekelhet

Harry herceg időzített bomba a királyi család szemében

Harry herceg időzített bomba a királyi család szemében

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói