„Próbáltam megalkotni azt, amiben a nők nem csak csinosan, de kényelmesen is érzik magukat” - Megjelent Lakatos Sándor új kollekciója

2021.október.9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Megjelent Lakatos Sándor magyar divattervező legújabb női kollekciója. Cikkünkben többet megtudhattok a kollekcióról, illetve Sándor jövőbeli terveiről.

Mesélj az új kollekciódról!

Manapság a designerek inkább a kreativitás túlszárnyalásával, extravagáns darabokat készítenek, ami a hordhatóság rovására megy. Figyelembe véve, hogy a “kevesebb mindig több” készítettem egy letisztult geometriai szabásvonalakkal teli basic kollekciót a nők mindennapi, hétköznapi viseletére fókuszálva. Nagy meglepetésre nem csak a fekete-fehér színek dominálnak, hanem a színes 80-as éveket idéző metal wonder woman outfitek is. A nők igényeire való tekintettel próbáltam a komfortra összpontosítani, megalkotni azt, amiben nem csak csinosan, de kényelmesen is érzik magukat.

Mi inspirálta a kollekciót?

Első sorban barátnőm, Réka. A fő vonal számomra inkább a férfidivat volt, de az új webshopunk létrejöttekor gondoltuk, hogy milyen jó lenne egy új női kollekció. Ezek a darabok kifejezetten barátnőm számára lettek elkészítve, tudatosan figyeltem rá, hogy a megszokott fekete-fehér színvilág mellett megjelenjenek az erős metál színek is.

Melyik a kedvenc darabod az új kollekcióból?

Nekem mindegyik kedvenc. A színek tekintetében is, fekete-fehér, arany-ezüst, piros- királykék. Mindenhol megtalálhatóak a dualitások.

A dualitás szinte mindegyik általad tervezett ruhán fellelhető. Fontos szerepet játszik az életedben?

Úgy gondolom, hogy mindenkinek fontos ez, még ha nem is tudatos módon. Életünkben is sok helyen megjelenik például a páros létben, a férfi-női viszonyban.

Milyen az alkotási folyamatod?

Igazság szerint, amikor férfiruhát tervezek elsősorban nyilván olyat készítek, ami nekem tetszik. Így van ezzel minden tervező. A női ruháknál van, hogy először egy anyag fog meg, és abból indulnak el a gondolataim, hogy mit lehetne belőle kreálni. Az új kollekciónál nagy segítségül jött barátnőm, abba gondoltam bele, hogy mi az, amit ő szívesen viselne. Ebben ő inspirált a legtöbbet. Szerettem volna abszolút hordható darabokat készíteni, ami minden nő ruhatárába kell. Akár együtt akár külön jól hordhatóak, kombinálhatóak. A csíkos crop top, a lányok egyik kedvence, nem csak barátnőmnek, de lányomnak Franciskának is.

Kinek szoktad kikérni a véleményét?

Barátnőm szokott segíteni, illetve már lányomnak is kialakulóban van az ízlése. De kizárólag csak a szűk családi/baráti körnek szoktam megmutatni munkáimat mielőtt hivatalosan is debütálnak.

Amikor alkotsz szükséged van csendes környezetre, vagy inkább a város zaját szereted?

Igazság szerint folyamatosan forognak a gondolatok a fejemben, így nincs szükségem külön elvonulásra. Legfőképp este jönnek erősebben az ötletek. A tervezési folyamatban az alapanyag beszerzését is szeretem. A nagy választékból rögtön kiszúrom a számomra érdekes anyagokat, innentől játék a tervezés része. Szerencsére nem megerőltető számomra ez a folyamat, szeretem a természetességét annak ahogy tervezek.

Van valamilyen üzenet, amit otthonról hoztál?

Mivel a családom is a szakmában dolgozott, gyerekkoromtól kezdve velem van ez a világ. Úgy gondolom, hogy azok a dolgok, amiket szüleinktől, családunktól hozunk magunkkal, életünk során mutatkoznak meg. Nálam ez leginkább az adás öröme. Szeretem, amikor készítek valakinek például egy öltönyt, és látom, hogy milyen jól érzi magát benne és boldog.

Hogy látod a magyar divattervezők mai helyzetét 2021-ben?

Szerencsére manapság egyre jobban elterjedt már a környezetvédelem és a fenntarthatóság gondolata, ami nekünk, kis tervezőknek kedvez. Mi ugyanis olyan darabokat gyártunk, amik több évig használhatóak, magasabb minőségűek.

Hogyan látod a márkád jövőjét?

Egyelőre annyit árulhatok el, hogy a külföldi piacra szeretnék orientálódni.

Sándor ruháit megtalálhatod a webshopján a sandorlakatos.shop oldalon, ahol már elérhető a legújabb férfi és női kollekció is.

Szerző: Bán Lilianna

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Botrány: Pedro Pascal részegen vette át Hollywood egyik legjelentősebb díját

Botrány: Pedro Pascal részegen vette át Hollywood egyik legjelentősebb díját

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Csábítsd el párod - ezek most a legszexibb illatok! (x)

Csábítsd el párod - ezek most a legszexibb illatok! (x)

PR

Ne higgy a mendemondának: tévhit a hüvelygomba és a hűtlenség kapcsolata! (x)

Ne higgy a mendemondának: tévhit a hüvelygomba és a hűtlenség kapcsolata! (x)

PR

Alacsony libidó? Ez a nyomelem okozhat gondot (x)

Alacsony libidó? Ez a nyomelem okozhat gondot (x)