´Melletted hercegnőnek éreztem magam´ - Karl Lagerfeldre emlékeznek a sztárok

2019.február.19.

A divatvilág az egyik legnagyobb alakját veszítette el február 19-én, Karl Lagerfeld hosszú, fordulatokban gazdag pályafutása alatt mindent elért, amit a divatszakmában el lehet érni.

Karl Lagerfeld
Fotó: Getty Images

A Chanel vezető tervezőjének elvesztése nem volt váratlan, két hete kórházban kezelték, de sokan az utolsó pillanatig bíztak a felépülésében. Karl Lagerfeld hosszú pályafutása alatt nagyon sok modellt, színésznőt, énekesnőt vett a szárnyai alá, és bizony sok közülük neki köszönhette, hogy igazán sikeres lett. Természetesen a közösségi oldalakat ellepték a gyászoló posztok, és sok híresség emlékezett meg Lagerfeldről.

Összegyűjtöttünk néhány posztot, első sorban olyan hírességektől, akik tényleg nagyon szoros kapcsolatban álltak a Chanel vezérével.

Diane Kruger modellpályafutása során vált Karl Lagerfeld kedvencévé, aki színésznőként is a Chanel-lányok közé tartozott. Szerepelt a márka kifutóján, és amikor már nem ott, akkor a divatbemutatók első sorának állandó vendége volt, szerette volna bemutatni a lányának a divattervezőt, erre azonban már nem kerülhetett sor:

Karl Lagerfeld imádta Lily Allent, a gyakran botrányos életével feltűnést keltő popsztár az első pillanattól a divattervező líblingje volt. Az énekesnő azt írja: "Melletted hercegnőnek éreztem magam", és bevallja azt is, hogy nem igazán értette, hogy Lagerfeld mit látott benne:

Az angol stílusikon Alexa Chung is sokat köszönhet annak, hogy trendszetterként maga Karl Lagerfeld adta a felhatalmazást neki. A divattervezővé avanzsált Chung felidézte, hogy mennyire ideges volt, mielőtt először készített interjút a dizájnerrel:

Vanessa Paradis évtizedeken át volt Karl Lagerfeld múzsája, elképesztően szerencsésnek érezte magát, hogy ismerhette, dolgozhatott vele:

Caroline de Maigret modell és zenész Karl Lagerfeld örök múzsája hosszú posztban búcsúzott a tervezőtől, és nagyon jellemző, hogy azt írta, hogy köszöni megtanította a tudás szerelmére:

Claudia Schifferből tényleg Karl Lagerfeld csinált szupermodellt, és ezt a német szépség sem tagadja, aki azt írta, hogy ami a művészetnek Andy Warhol, az volt a divatnak Karl Lagerfeld:

Nem voltam még készen rá - mármint Lagerfeld elveszítésére, írta Natalia Vodianova, aki a 2000-es évek elején az első számú kedvence volt a tervezőnek:

Karolina Kurkova szintén a divattervező régi múzsája:

Gwyneth Paltrow az egyik olyan színésznő volt, akit szintén a múzsájának tartott Lagerfeld a 2000-es évek elején:

Bella Hadid szerencsésnek érzi magát, hogy ismerhette és együtt dolgozhatott Karllal:

Talán sokan nem emlékeznek rá, de Karl Lagerfeld dolgozott Kim Kardashiannal is, a közösségimédia-sztár is megemlékezett az Instagram oldalán, és azt írta, tőled lett sikkesebb a világ:

Naomi Campbell örökké hálás lesz, hogy Karl Lagerfeld adott egy esélyt anno egy 16 éves dél-londoni lánynak. Felnyitottad a szemem, írta búcsújában:

Talán igazi utolsó múzsája, Kaia Gerber szép szavakkal búcsúzott a Chanel vezérétől:

Ez is érdekelhet

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját