Melltartóval vagy nélküle: itt egy köztes megoldás, amit imádni fogsz!

Hirdetés

2021.november.17.

Társadalmunk íratlan szabályai szerint egy nőnek illik melltartót viselnie, ha kilép otthonról. Ugyanakkor egyre több nő érzi a késztetést arra, hogy kitörjön ebből a béklyóból, és végleg elhagyja a kényelmetlen darabot. A melltartó nélküli megjelenés azonban még ma is polgárpukkasztást válthat ki. Jó hír, hogy létezik köztes megoldás, amivel – ha egyik szélsőséget sem tudod jó szívvel választani – áthidalhatod a problémát és kényelmesebbé teheted a mindennapjaidat.

Egy melltartó, ami megadja a régóta vágyott szabadságot a nőknek - ez a ody Adapt a sloggitól
Egy melltartó, ami megadja a régóta vágyott szabadságot a nőknek - ez a Body Adapt a sloggitól
Fotó: sloggi

Szerencsére rég túlléptünk a fűzők korán, amikor ükanyáinknak még a lélegzetvételért is meg kellett küzdeniük a fojtogató, merev darabban. Ám még ma is élnek bizonyos alapvető civilizációs elvárások, amelyek – bár lazábban ugyan, de – megkövetelnek bizonyos kényelmetlenségeket a nőktől, hogy illendő, mégis dekoratív külsővel jelenjenek meg társaságban. Ide tartozik a melltartó viselése is, amihez egyre erősebben kötődik a dilemma: hordjuk becsülettel, csendben tűrve a kényelmetlenségeket (és esetleges fájdalmakat), vagy dobjuk félre, kockáztatva, hogy megszól a könyezetünk?

Nehéz kérdés...

Mi is a baj a hagyományos melltartóval?

Hol is kezdjük. Sok nő számára önmagában a megfelelő melltartó kiválasztása is külön procedúrát jelenthet. Mi is az aktuális méretem? Vajon az üzletben kapható melltartók méretei tényleg megegyeznek a valósággal? A mellemhez passzol, de éppencsak be tudom kapcsolni hátul, mit csináljak? A pántja kilazult és állandóan lecsúszik a vállamról, de cserélni nem lehet, most akkor dobjam ki az egészet?

Van köztes megoldás: a sloggi Body Adapt fehérneműi testhőre változnak, így alkalmazkodnak a test változásaihoz
Fotó: sloggi

Mindezt tetézi, hogy a terhesség alatt és után is általában új méretű, fazonú melltartót kell beszerezni, hiszen változhat a mellek formája és mérete is. Hízás, fogyás esetén szintén újra járhatjuk az üzleteket, és a havi ciklus is okozhat kényelmetlenségeket még a legjobban funkciónáló melltartónk viselésekor is. Ha változik az életmódunk, cserélni kell a melltartót, nincs mese, ami azért anyagilag nem a spórolás felé vezet. És persze, ott van az a roppant bosszantó helyzet, amikor kinéztük, felpróbáltuk, megvettük, de csak többszöri használat után derül ki, hogy nyom a merevítő, lecsúszik a pánt, túl szoros vagy túl laza az egész, nyomot hagy a bőrünkön, ne adj'ég az anyaga is irritálóan hat rá.

Melltartó nélkül: ez lenne a jövő?

A melltartó helyettesítésére, kényelmetlenségeinek kiküszöbölésére már léteznek próbálkozások. Ilyen például a pánt és hát nélküli felragasztható melltartó – ami vagy lecsúszik, vagy legalábbis olyan érzetet kelthet viselőjében, mintha bármelyik pillanatban leválhatna –, illetve a "láthatatlannak" titulált melltapasz – ami valóban elfedi a bimbót, de csak azok számára láthatatlan a ruhán átütő furcsa domborulat, aki éppen másra figyel.

Body Adapt: kényelmes, alkalmazkodóképes és esztétikus
Fotó: sloggi

Sok nő már belefáradt a kísérletezésbe, és egyszerűen eldobta a textilt. Viszont az elején kell ehhez a döntéshez némi önbizalom, amikor például belépünk egy hidegebb levegőjű helységbe...

Van egy köztes lehetőség, amit a sloggi fejlesztett ki

A slogginál észrevették ezt a lehetetlen helyzetet, és reagáltak is rá. Hitvallásukká vált, hogy a női test változása és sokszínűsége egy teljesen természetes dolog, ezért kifejlesztettek egy olyan melltartót, ami végre képes ezeket a változásokat lekövetni. Idén tavasszal bemutaták a Body Adapt fehérnemű kollekciót, amelynek innovatív darabjai nemcsak felveszik a női test formáját, de idomulnak annak átalakulásaihoz is.

Mindegy, milyen változáson megy át a tested, a Body Adapt-fehérneműk alkalmazkodnak hozzá
Fotó: sloggi

Mit tud a sloggy Body Adapt melltartó?

  • az anyagrétegek között található adaptív szilikon háló megfelelő tartást ad, ami helyettesíti a körmerevítőket, ezáltal kényelmesebb megoldást nyújtanak
  • az adaptív szilikon hálók reagálnak a testhőre is, mely révén a melltartó tökéletesen felveszi a test vonalát, és képes lekövetni a változásait
  • lézervágott szélekkel rendelkezik, amelynek köszönhetően kvázi második bőrként simul a testre, nem vág be
  • széles méretválaszték: az XS-től az XL+-ig
  • négy szín: fekete, fehér, testszínű és bordó színben is hazaviheted
  • három fazon: belebújos Bralette, hátul kapcsos V-kivágású Soft Bra, biztos tartást adó T-shirt Bra, ami még egy feszülős póló alatt sem látszik át
Body Adapt melltartó: három típus közül is választhatsz
Fotó: sloggi

A sloggi az idei őszre egy globális kampányvideóval is készült, ami gyakorlatilag a mozgásban lévő nőket ünnepli. A videóban végigkövetheted, hogyan képes a Body Adapt melltartó alkalmazkodni a női lét mindennapjaihoz, és hogyan adja meg a régóta vágyott szabadságot a nők számára. A kampány egyértelműen női perspektívából készült: Quinn Wilson női rendezővel, női szereplőkkel, igazi, sokszínű nőknek.

Ez is érdekelhet

Egy kapcsolat 5 szakasza, amin minden pár keresztülmegy

Egy kapcsolat 5 szakasza, amin minden pár keresztülmegy

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját