„A szépség és a tökéletes alak önmagában nem elég” – Merő Péter, a Next Topmodel Hungary zsűritagja elárulta, mi egy jó modell titka

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Elstartolt a Next Topmodel Hungary! A divat és szépségipar nagyszabású showjának zsűritagjai; Merő Péter, Tomán Szabina, Axente Vanessa, és Tombor Zoltán Magyarország szupermodelljét keresik. A debütáló műsor részleteiről Merő Péter divattervezőt kérdeztük.

Merő Péter
A Next Topmodel Hungary kapcsán Merő Péter divattervezővel beszélgettünk
Fotó: Merő Péter

A Next Topmodel Hungary showban a modelljelölteknek fotózásokon és divatbemutatókon kell bizonyítaniuk a rátermettségüket. A győzelemhez nem elég a szépség és a tökéletes alak itt bizony szakmai elhivatottságra, alázatos hozzáállásra, alkalmazkodóképességre és komoly állóképességre is szükség van. Merő Péter most olyan kulisszatitkokat árult el a GLAMOUR magazinnak a műsor kapcsán, amelyek garantáltan meghozzák a kedvet a vasárnapesti tévénézéshez.

Merő Péter a Next Topmodel Hungary zsűrije

A zsűri egyik tagja tehát Merő Péter divattervező lesz, aki olyan világszerte ismert neveknek tervezett ruhát, mint Pamela Anderson vagy Nastassja Kinski. Ő tervezte a legismertebb hazai topmodell, Palvin Barbara menyecske ruháját is, amely kreációról még a Vogue magazin is beszámolt.

A ruha olyan zseniálisra sikerült, hogy nem csak Barbi, a családja és Dylan Sprouse családja is külön megköszönte Péternek, hogy a ruhával hozzájárult a nagy naphoz és a hetedhét országra szóló boldogságukhoz. „Ez az egyik legemberibb munkám volt” - nyilatkozta 2023. júliusban Merő Péter a GLAMOUR.hu számára.

Merő Péter: „A divattervezés művészet, ha a ruhának van mondanivalója”

Jó vagy rossz zsaru Merő Péter?

A műsor hírének robbanása óta, mindenkit foglalkoztat az a kérdés, hogy vajon milyen szemmel tekint majd a modellekre Merő Péter. „Sem jó, sem rossz zsaru nem akarok lenni. Mindenki azt gondolja rólam, hogy nagyon szigorú vagyok, miközben egy nagyon kedves és szórakoztató emberként tekintek magamra. Az biztos, hogy a zsűrizés során nem a kekeckedésre fogok rámenni, mert annak semmi értelme” – nyilatkozta exkluzívan, még 2023. őszén a GLAMOUR.hu számára a divattervező.

Axente Vanessa, Merő Péter, Tomán Szabina, Tombor Zoltán - a Next Topmodel Hungary zsűrije
Fotó: TV2

„Az viszont nagyon fontos, hogy őszinték legyünk – és ez nem sértegetésről szól. Ez egy olyan műsor, amely során instruálnunk kell az embereket. El kell mondanunk nekik, hogy mi az, amiben fejlődniük kell, valamint mi az, amin dolgozniuk kell. Egyértelmű, hogy lesznek kritikák, de ezzel nem az a célom, hogy mindenbe belekössek. Az a célom, hogy a végén egy olyan lány nyerje meg a versenyt, aki tényleg rátermett a szupermodell feladatra.”

A műsor azóta már leforgott, így Merő Péter egy újabb interjúban elárulta nekünk, hogy a zsűrizés során nem a külső tulajdonságokra fókuszált, inkább a belső tulajdonságok milyenségét helyezte előtérbe. „Lehet valaki szép és tökéletes alakú, de amennyiben nem kitartó és nem alázatos, valamint hiányzik belőle az energia, akkor nem lesz belőle soha modell” - magyarázta el Merő Péter a szépség és a modellség közötti különbséget.

„Axente Vanessa a kedvenc modellem, nagyon örülök, hogy megismerhettem a műsornak köszönhetően. Ő az a szakember, aki megtestesíti az igazi és profi topmodellt” - nyilatkozta a GLAMOUR magazinnak Merő Péter, majd kihangsúlyozta, hogy a modellként ismert zsűritársa nem egy hagyományos értelemben vett celeb.

Éppen ezért a tervező számára sokat jelent, hogy a műsorban többek között Axente Vanessa is visel MERO-kreációt. A divatrajongók legnagyobb örömére nem a magyar topmodell az egyetlen, aki Merő Péter tervezte ruhába bújik, ugyanis a designer egy mini divatbemutató keretein vonultatja fel a ruháit a televíziós show utolsó részeinek egyikében.

Ördög Nóra: „Egy új arcomat mutattam meg” - exkluzív interjú

Ördög Nóra: „Egy új arcomat mutattam meg” - exkluzív interjú

„Divattervezői szemmel nagyon fontos szerepet tölt be a modell, hiszen ő kelti életre a ruhát. Ezért a modelleknek mindig elmondom, hogy miről szól egy kollekció és mit kell átadniuk a nézőknek.” Merő Péter számára tehát az a legfontosabb szempont, hogy minden egyes ruha tökéletesen álljon egy modellen. Igen ám, de mi a fontos egy divatmodell vagy egy divatfotós számára? Mi kell ahhoz, hogy valaki megtesítse a tökéletes szupermodellt? 2024-ben, a Next Topmodel Hungary műsorából kiderül.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A szoknyák ideje lejárt, ez a kacér ruhadarab veszi át a helyüket ezen a nyáron

A szoknyák ideje lejárt, ez a kacér ruhadarab veszi át a helyüket ezen a nyáron

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

4 dolog, amit muszáj leellenőrizned a fényvédő címkéjén, mielőtt megveszed (x)

4 dolog, amit muszáj leellenőrizned a fényvédő címkéjén, mielőtt megveszed (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Ha ezt a lépést beiktatod a szájápolási rutinodba, garantáltan egészségesebbek lesznek a fogaid (x)

Ha ezt a lépést beiktatod a szájápolási rutinodba, garantáltan egészségesebbek lesznek a fogaid (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)