Mihalik Enikő 60 éve

2009.május.17.

A francia Vogue nem kisebb vállalkozásra adta a fejét, minthogy bemutassa Mihalik Enikőt, 10, 20, 30, 40, 50 és 60 évesnek. A sorozat olyan sikert aratott, hogy nemrég http://www.glamouronline.hu/divathirek/eniko-ujra-a-japan-vogue-ban-1253.html?archiv=1next=0 is átvette az anyagot, amely az internetező divatszerelmesek egyik kedvenc szériája volt az utóbbi hónapokban. Figyeljétek meg, hogyan változik Enikő arca a világítás, az arckifejezés, a smink és a frizura segítségével. 10 Ez az a kor, amikor már kezdenek eltűnni a babás vonások, és a lányok testén is ekkor jelennek meg az első komolyabb változások. A képen olyan, mintha Enikő most mászott volna ki a medencéből egy strandon. A kissé felfelé tartott áll és a nagy szemek mind az ártatlanságot sugározzák, a meztelen vállak és felsőtest pedig kimondottan szűziessé teszik a fotó hangulatát. A kicsit összeszorítottan mosolygós szájból csak félig látszó fogak azt a hatást keltik, mintha kisebbek lennének és még nem fejlődtek volna ki. A sminkkel is nagyon vigyáztak, egészen könnyűt készítettek, nagyon világos a szemöldök, szinte láthatatlan, mintha még az sem erősödött volna meg. A pirosítás is inkább az utcán flangálástól napbarnított nyári arc hatását kelti.

mihalik-20y-200x-d000032C54b746ff6f48b.jpg

20 20 évesen, egy tipikus középiskolás lányt láthatunk. Nem fél az erős sminkeléstől, de mégis van olyan, mintha most kezdené használni az első szempillaspirálokat és szájfényeket. Az fiatalos, egyenesre húzott haj, a feketére festett körmök, ujjain a bohókás gyűrűvel kifejezi a friss lelkes életszemléletet, a felfedezésre való hajlamot, ami ezt a kort jellemzi.

mihalik-30y-200x-d000032C664252626014e.jpg

30 Mintha túl lenne már néhány rossz és jó dolgon egyaránt, mintha nagyon sok mindent megélt volna már. Erős cinizmus érződik a kép hangulatán. Kócos haja enyhén hullámos, de nagyon távol áll a rendezettségtől. Erősen napbarnított, de azért egészséges az arcbőrének a színe. Szürkés-fekete, krémes szemhéjfesték és fekete ceruza kontúrozza a szemét. A picit elkenődött hatású szemsmink egy átmulatott éjszaka utáni reggelt juttatja eszünkbe, csak itt 30 év átmulatott estéit eleveníti fel. A dúsnak ható ajkak tartása is szexisséget fejez ki, de némi távolságtartással.

mihalik-40y-200x-d000032C279fd970ddd17.jpg

40 40 éves korára egy sikeres üzletasszonyt látunk, aki kellő magabiztossággal tekint a jövőbe. Ahogyan korosodik, úgy talál magára egyre jobban. Az első 40 év vadsága habár nem tűnt el, szinte teljesen lecsitult. Már vannak ráncok az arcán, de a gondos kezeléseknek és krémeknek köszönhetően alig feltűnőek, inkább csak a vonások keményedtek meg az arcán. A fiatalos, vastag ajkak kontúrt kapnak, amik felhívják ezzel magukra a figyelmet. Ahogyan idősödőknek ajánlják, inkább az ajkaikat hangsúlyozzák, mintsem a szemüket, amelyek valószínűleg nagy eséllyel ráncosak. A szemhéj világos, a bőrszínnél eggyel sötétebbre árnyalt, a szemzugban gondos fehér kiemeléssel.

mihalik-50y-200x-d000032C3d33b2b2766e9.jpg

50 Az 50-es évekre visszatérünk a klasszikusokhoz. A gondolkodó, megfontolt kéztartás és a kép egésze kifinomultságot és letisztultságot sugároz. A paprikapiros körmök az eleganciát sugallják. A szemöldök jellemzően magasan tartva, a szem mélyítő vonalát szürkére festették, a szemhéjat pedig világos színűre, ezzel is megtartva a korábbi fiatalos, nagy szemeket. A pirosítás sokkal határozottabb, a pofacsontokra való felhelyezése pedig inkább telíti az arcot. (Azzal szemben, mintha az arccsont alá lenne behúzva egy pirosító csík., amely csak beszűkítené az arcot.) A haj a korral rövidül, ez egyrészt itt egy fiatalos, trendi ötvenest mutat be, laza hullámokkal, amik csak ebben a korban tudnak ilyen tökéletesen állni. Az ajkai egyre finomabb színt kaptak, de a kontúrozás még mindig hangsúlyos.

mihalik-60y-200x-d000032C4ef492c6d3fc3.jpg

60 Végül elérkeztünk a 60 éves korhoz. A haj megrövidül, de kedvesen keretezi az arcot, a hajszínezés és hajfestés már nem lényeges, a természetes őszüléssel, sokkal kedvesebb és finomabb hatást érünk el. A testhelyzet és az arckifejezés a megélt évek bölcsességét sugározza, és a külső megjelenést is elegánsabbá és éretté teszi. A kézfejen már látszanak az első pigment foltok. Az ajkak elvékonyodtak, az arc pedig a gondos árnyékolásnak köszönhetően jóval beesettebbnek tűnik. A homlok és a szem körül már mély ráncok látszanak és még az orrára is figyeltek, hogy vékonyabb legyen, mint ifjú korában.

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról