Modellek a kirakatban

2009. május 11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A múlt heti beszámolónkban elsősorban a hírességekkel foglalkoztunk, most visszatekintőnkben viszont az igazi főszereplőkről lesz szó, a múzsákról, a divat ihletőiről. Olyanokról, akik már évek óta a stílus megtestesítői és olyanokról is, akiknek még csak most tanulgatjuk a nevét! A Metropolitan Múzeum Costume Institute gáláján kötelező volt a magassarkú, ha az ember nem akart törpének tűnni az égimeszelő topmodellek mellett. A kiállítást "A modell mint múzsa - a megtestesült divat" címmel rendezték és hivatalos volt mindenki, aki hivatásszerűen pózol a kameráknak. Egy óriási, rózsákkal borított manöken állt a múzeum bejáratánál, melyet Marc Jacobs, a kiállítás tiszteletbeli védnöke kreált. galeria"); return false;" href="/galeria/295">Nézzétek meg a MET Gálán tündöklő modelleket!

Kate Moss az igazi modellikon.
Kate Moss az igazi modellikon.
Stella Tenannt egy igazi vintage-szerelésben, Helmut Langtól

Az egy négyzetméterre jutó topmodellek száma még egy eseményen sem érte még el ezt az elképesztő számot. Az üzenet elég egyértelmű volt: a modellek már régen túlnőttek azon a korlátolt szerepkörön, hogy pusztán kilibbenjenek a kifutókra, vagy hogy a szezonális kampányfotókon kedvet csináljanak a legújabb kreálmányokhoz. Itt szinte mindenki címlaplány volt Lauren Huttontól Gisele Bundchenig, felvonultak az elmúlt ötven év ikonjai és divattörténete és bizony mindenki, még a többgyerekes anyukák is, mint Stella Tennant, vagy Heidi Klum is istennőkként csillogtak. Persze voltak Ne tedd-ek is. Cindy Crawford például, miután nagyon ritkán mutatkozik a nyilvánosság előtt, most túl sokat akart villantani és meg akarta mutatni, hogy negyvenes éveiben is milyen isteni formában van. A ruha, amit viselt, hiába Versace, kicsit közönségesen hatott. Ráadásul úgy tűnt, hogy a kék minden árnyalata magával ragadta a topmodellek fantáziáját, mi tagadás, néha nem teljesen érthetően erőltették ezt a tagadhatatlan divatszínt. De hát mit tegyenek, nekik tényleg a divat mondja meg, hogy kicsodák és az a tény, hogy bizony a modelleknek sem áll minden tökéletesen még emberibbé és szerethetőbbé tette őket.

Alek Weken nagyszerűen mutatott a pink ruha.

Agyness Deyn, aki szintén imádni való és fiatal kora ellenére egy csapásra vált az új korszak ideáljává, például öregasszonynak öltözött és "ondolált" frizurával pózolt. (A GLAMOUR júniusi számában egy bombasztikus divatanyagban láthatod majd, ahol a pasijával pózol. Ki ne hagyd!) Az isteni Twiggy szmokingját sem értjük, hiába Burberry Prorsum. Alek Wek viszont pontosan tudja, hogy szerecsen bőrén elképesztően látványos egy élénk, popos pink. Ütős volt a vörös szőnyegen ez az intenzív szín. A Marc Jacobs oldalán pózoló Kate Moss-ról a gyönyörű latin szépség, Eva Mendes azt nyilatkozta a helyszínen, hogy számára ő az igazi modellikon. Ezt bizony nekünk is be kell ismernünk, nem hiába az ő fotójával hirdetik világszerte a gála után megnyílt kiállítást!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

glamour plusz ikon Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)