Múzsái mutatták be a 25 éves Sentiments divatház eddigi legikonikusabb alkotásait

2022.február.8.

A Budapest Central European Fashion Week idén sem volt unalmas. Az eseménydús hétvégén számos magyar divatház mutatta be legújabb, 2022-23-as őszi/téli kollekcióját. Köztük a Sentiments divatház, amely 25 évet ünnepelt kollekciójának bemutatásával.

Múzsái mutatták be a 25 éves Sentiments divatház eddigi legikonikusabb alkotásait
Fotó: BCEFW

Joó Beatrix, a divatház alapítója és tervezője úgy döntött, hogy idén nem egy új kollekcióval ünnepli a divatházát, hanem a legikonikusabb ruháinak felvonultatásával, amelyeket tulajdonosaik és egyben Beatrix barátai viseltek. A különleges bemutatóról a tervezőt is kikérdeztük a show után.

Idén mást volt a Sentiments bemutató, mint eddig. Mesélnél arról, hogy mit és kit láthattunk a kifutón? Mi inspirált ennek a bemutatónak a létrehozásához?

Nem terveztem új kollekciót, hanem a kedves vásárlóim és barátaim mutatták be a 25 év alatt született ikonikus Sentiments ruhákat, úgy, hogy a saját gardróbszekrényükből vették elő. Nagyon örültem neki, ráadásul nekik ez egyfajta magabiztosságot is adott. Nagyon szerettem volna megmutatni ezen a jubileumi show-n, hogy kik is azok a nők, akik viselik az én ruháimat. A Sentimentsnek az a szlogenje, hogy “A nők, akik viselik az érzelmeiket”, ez a bemutató pedig alkalmat adott ennek a bemutatására. Másrészt nagyon közel volt a két időpont, nemrég mutattuk be a tavaszi-nyári kollekciót. Én főleg haute couture ruhákat csinálok, más az üzleti koncepcióm és mindig az aktuális szezonra fókuszálok, mert mi nem konfekciót gyártunk, így örülök ennek a bemutatnak és, hogy az ikonikus ruhákat vonultattuk fel a tulajdonosaikon.

Milyen érzés volt a vásárlóidnak, hogy őket kérted fel? Mit szóltak hozzá?

Picit mindenki izgult, mert ilyen szerepben még nem voltak, de nagyon örülnek, hogy részt vehettek és kicsit bepillanthattak a kulisszákba, hogy mi zajlik hátul, amit ők eddig nem láttak. Kérdezték, hogy így kik fognak az első sorban ülni és mondtam, hogy a férjek, a gyerekek, nagymamák, anyósok, és a többiek. Ők is nagyon büszkék voltak persze. Már most rengeteg üzenetet kaptam, hogy köszönik és hogy mennyire jól érezték magukat, jönnek a 30. évfordulós bemutatóra is.

Fotó: BCEFW

Név szerint említenél párat ezek közül a nők közül?

Elek Annamária igazgató, Esküdt Judit közgazdász, Nagy Gyöngyi gyártulajdonos, sok-sok olyan hölgy, akik az üzleti életben tevékenykednek. Ott volt közöttük Mészáros Zita modell is, akit mi fedeztünk fel. Ő később Párizsban a Chloénak és a Lanvinnak is dolgozott, nálunk most a show-t zárta, de amikor először beválasztottuk egy divatbemutatóra, akkor ő nyitotta azt a bemutatót. Azóta is nagyon jó barátság van közöttünk. Nagyon örültem, hogy Demcsák Zsuzsa is ott volt, aki annó elsőként csinált interjút Andorral (Kovács Andor divattervező, a márka alapítója - a szerk.) az első bemutatónkról. Kopák Janka színésznő mindig az utolsó percben is beugrik, ha valamilyen ruhára van szüksége. Molnár Ninit kislány kora óta ismerem, Vecsei Zsófi kalaptervezőnek gyerekkori álma volt, hogy végigmenjen a kifutón és nagyon boldog volt. Róla a bemutató után mondták is, hogy milyen barokkos ruhába volt,mert neki teljesen más a stílusa, de mégis imádja a ruhát. Mindenki, aki bemutatott valamilyen szálon kötődik a Sentiments-hez. Egyedül Andor hiányzott, aki 2009-ben sajnos elhunyt, de reméljük, hogy a felhőkön, lábát lógatva Lagerfelddel, Muglerrel és a többi naggyal büszkén figyeltek minket.

Fotó: BCEFW

Milyen érzés egy 25 éve fennálló divatház élén állni?

Nagyon jó érzés és nagyon örülök neki. Christian Diornak volt egy híres mondása, ami úgy szól, hogy “A legjobb reklám az ajánlás”. Mi egy pici manufaktúra vagyunk és nem igazán költünk reklámra, de ez vissza is igazol minket, hiszen a vevők egymásnak ajánlanak minket és mindig jönnek újabb és újabb érdeklődők. Van olyan, aki már 10, 15, 20 éve a vevőnk, és nem is igazán vevő-tervező a kapcsolatunk, hanem abszolút baráti. Esküdt Judit a kislányával mutatott be és például nála ott voltam az eljegyzésen, az esküvőn, a kislánya születésénél és keresztelőjénél, tehát egy egész életet végigkísértem.

Szerző: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Egy olyan világban, ahol leducizzák Emilia Clarkot, bele sem akarok gondolni, hogyan látnak engem

Egy olyan világban, ahol leducizzák Emilia Clarkot, bele sem akarok gondolni, hogyan látnak engem

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját