Ne hagyd ki a GLAMOUR-napok alatt a Levi´s különleges szülinapi dzsekijét

2017.október.11.

A Levi's® idén nagydobásra készül, 50 hírességgel fogtak össze szerte a világon, hogy méltón ünnepelhessék meg az amerikai divat egyik legmeghatározóbb darabját – a Trucker dzsekit.

Honnan is ered a Trucker farmerdzseki kultusza?
A harmadik típusú Trucker dzseki születését számos esemény övezte. Az új ifjúsági mozgalmak, a rock‘n‘roll berobbanása a köztudatba, és az, hogy az öltözködés a lázadás jelképévé vált. Hamar a zenei és populáris kultúra egyik szimbóluma lett annak köszönhetően, hogy George Harrison a "Szerelem Nyarán" is ezt a darabot viselte. A híres zenei producer Bill Graham számos Levi's rádióreklámot készített az akkor még ismeretlen Jefferson Airplane közreműködésével. A zenekar a reklámoknak köszönhetően azonnal befutott, és máig meghatározó alakja a hippikultúrának.

Tudtad?
1967-ben a dzsekit az újdonságnak számító 505™ zipzáras farmerrel egy időben dobták a piacra, így a 70505 gyártási számot kapta. Addig a Levi's® farmerdzsekik – az egyes és kettes típusú -, amelyek már az 1800-as években debütáltak, sima munkaruhának számítottak. Innentől kezdve viszont már egy igazi alapdarabként és a kulturális forradalom szimbólumaként tekintünk rá.

Az ötvenedik évforduló alkalmából, illetve a DIY – "csináld magad" szellemében ötven sztár megtervezte a saját, egyedi Trucker dzsekijét. Chance the Rapper, Solange Knowles, Snoop Dogg, Diplo, Justice, Karlie Kloss, Romee Strijd, Taylor Kitsch, Karla Welch, Tinie Tempah, Justin Timberlake és még sokan mások. A Trucker dzseki nem véletlenül örvend egyre nagyobb népszerűségnek. Az utca emberétől kezdve a rocksztárokon át a nagy márkák kifutójáig mindenhol megtalálható.

A Levi's® a Trucker dzseki nagy nevéhez méltó születésnapi eseményt szervezett október 5-én a Levi's Haus-ban Los Angeles-ben, ahol - többek között - Snoop Dogg, Chance the Rapper és Solange is fellépett.

Ne feledd, hogy a GLAMOUR-napok alatt a Levi`s-ben is tudsz olcsóbban vásárolni a kuponoddal.

Ez is érdekelhet

A 73. Emmy gála legfontosabb pillanatai - Helyszíni beszámoló Los Angeles-ből

A 73. Emmy gála legfontosabb pillanatai - Helyszíni beszámoló Los Angeles-ből

GLAMOUR Horoszkóp

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján