Őrület! 17 millió adtak ezért a bilincsért, és elképesztő története van

2017.december.11.

A divatrajongók időnként döbbenetes összegeket képesek kifizetni néhány luxuscuccért, az igazi különlegességek ára azonban időnként tényleg döbbenetesen extrém tud lenni.

Most egy 20 éves divatkincsért fizettek 65 ezer dollárt, azaz nagyjából 17,5 millió jó magyar forintnak megfelelő összeget, és ami a legjobb, hogy bár igazi különlegesség, legfeljebb csak nézegetni lehet. Vagy ki tudja.

Láttad már? Ilyen luxusvécét még nem láttál

Repüljünk vissza az időben csaknem 20 évet, ekkoriban a világ egyik legmenőbb divatháza minden kétséget kizáróan az olasz Gucci volt. Ez volt Tom Ford uralkodásának az ideje, amikor az őrült-zseniális divattervező a legmerészebb ötleteit is megvalósította a márka élén, és az egész világ a lábai előtt hevert. Az 1998-as esztendő azonban nemcsak a divatvilág hódolatáról szólt a Gucci márkának, hanem arról is, hogy a három évvel korábban meggyilkolt Maurizio Gucci (aki a márka egyik örököse volt) volt feleségét, Patriciát Guccit 29 évnyi börtönbüntetésre ítélték, hiszen kiderült, hogy ő gyilkoltatta meg a volt férjét.

Hogy emlékezett meg a dologról a divatvilág aktuális fenegyereke? Nos, Tom Ford azzal a provokatív ötlettel állt elő, hogy színezüstből készített egy luxusbilincset a bűnös egykori ara számára, amit éppen az ítélhirdetésének napján helyeztek a márka firenzei anyaüzletének kirakatába. Nem lehet tudni, hogy pontosan hány darab készült a bizarr kiegészítőből, egy jelenleg is megtekinthető a Gucci firenzei múzeumában, korábban elárvereztek egyet, a mostani eladás azonban egész biztosan rekordösszegért kelt, könnyen lehet a Gucci készítette a világ legdrágább bilincsét.

A Gucci 17 milliós bilincse

Ez is érdekelhet

Esőhöz is stílusos megjelenés dukál

Esőhöz is stílusos megjelenés dukál

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk